Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου ένας 50χρονος άνδρας σκότωσε την 79χρονη μητέρα του, η οποία βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη μέσα στην μπανιέρα του διαμερίσματός της, στην οδό Μπινιώρη 47.
Όπως έγινε γνωστό, την άτυχη ηλικιωμένη εντόπισε το μεσημέρι της Τρίτης ο άλλος γιος της, ηλικίας 53 ετών, ο οποίος ανησυχούσε, καθώς η μητέρα του δεν έδινε σημάδια ζωής τα τελευταία 24ωρα.
Η γυναίκα, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκε νεκρή σε λίμνη αίματος, με πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό.


Παρότι η υπόθεση αρχικά δεν αντιμετωπίστηκε ως δολοφονία, εντούτοις τα ιατροδικαστικά ευρήματα αποκάλυψαν ότι η 79χρονη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο γιος της, ηλικίας 50 ετών, με τον οποίο διέμενε μαζί.
Ο φερόμενος ως δράστης προσήχθη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ομολόγησε την πράξη του.
Σημειώνεται ότι, λόγω των σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία, η οποία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

"Της φώναζε, είχαν προστριβές", λένε άτομα από τη γειτονιά
Οι γείτονες δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το τραγικό έγκλημα, ενώ τονίζουν, μιλώντας στο GrTimes.gr, πως μητέρα και γιος είχαν συχνές προστριβές.
"Το Σάββατο μιλήσαμε και πήγαινε για ψώνια", ανέφερε γειτόνισσα της άτυχης γυναίκας, συμπληρώνοντας πως "είχα να τη δω 4-5 μέρες. Νόμιζα ότι την πήρε ο μεγάλος γιος της".
"Τον άκουσα να της φωνάζει μέσα στο διαμέρισμά τους”, λέει άλλος ένοικος της πολυκατοικίας.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα:
Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος 79χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Νεάπολης.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 50χρονος γιός της, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία.
Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (05-07-2022), σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 79χρονη, φέροντας τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην δεξιά τραχηλική χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστης της επίθεσης σε βάρος της 79χρονης γυναίκας, η οποία εκτιμάται ότι τελέσθηκε προ πέντε ημερών περίπου, είναι ο 50χρονος σύνοικος γιός της, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.
H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr