Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τον 35χρονο ο οποίος έσφαξε τη 57χρονη μητέρα του και τραυμάτισε την κατάκοιτη γιαγιά του, τα ξημερώματα της Τρίτης στο Αγρίνιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο μητροκτόνος είχε αποφυλακισθεί πριν από λίγες ημέρες (22 Νοεμβρίου) από τις ψυχιατρικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτειε ποινή κάθειρξης για την αρπαγή και βιασμό μιας νεαρής γυναίκας, το 2013.
![Μητροκτονία στο Αγρίνιο: Ο δράστης ήταν στη φυλακή για βιασμό - Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο [εικόνες]](https://files.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/2d/2d3025e9e560488291fceb39de4201f8.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Επίσης, ο 35χρονος ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές αναφορικά με αναρίθμητα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και πηγαινοερχόταν στο Α.Τ. του Αγρινίου.
Συγκεκριμένα, το 2ο12 - ένα χρόνο πριν από το βιασμό της γυναίκας - είχε συλληφθεί και καταδικασθεί ερήμην για ληστεία.
Επιπλέον κατά το ίδιο χρονικό διάστημα είχε διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική και για τα τέσσερα επόμενα χρόνια, μεταξύ 2013-17 είχε νοσηλευθεί κατά σειρά στο νοσοκομείο του Ρίο, το Δρομοκαΐτειο και το Δαφνί.
Επιπλέον, τόσο το 2013 όσο και το 2017 η μητέρα του είχε καταγγείλει τον 35χρονο για ξυλοδαρμό και διαδοχικά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Το χρονικό του εγκλήματος
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr σχετικά με την άγρια δολοφονία στις 6:40 το πρωί της Τρίτης μια γειτόνισσα της οικόγενειας του δράστη, η οποία άκουσε τις επανειλλημένες εκκλήσεις για βοήθεια της 81 ετών γιαγιάς του 35χρονου, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση.

Όμως, όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι ο 35χρονος είχε κλειδωθεί μέσα και αρνείτο ν΄ ανοίξει στους αστυνομικούς. Μάλιστα, επιχείρησε να διαφύγει, δίχως επιτυχία.
Τελικά, και έπειτα από διαπραγματεύσεις, πείστηκε να παραδοθεί.
Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στη μικρή μονοκατοικία βρήκαν σε έναν από τα δωμάτια του σπιτιου τη 57χρονη μητέρα του δράστη νεκρή, μέσα σε λίμνη αίματος.
Σε άλλο δωμάτιο τραυματισμένη από την επίθεση του εγγονού της ήταν η κατάκοιτη ηλικιωμένη γιαγιά του.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο οποίος έκανε τη νεκροψία στη σορό της μητέρας του 35χρονου, το χρονικό διάστημα του θανάτου της προσδιορίζεται μεταξύ 10 το βράδυ της Δευτέρας με 2 τα ξημερώματα της Τρίτης.
Η 81χρονη γιαγιά του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου και νοσηλεύεται.
Μαρτυρία κατοίκου της περιοχής
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr