
Λίγη ώρα μετά την επιστολή κόλαφο των αποφοίτων του Αρσακείου στην οποία έκαναν λόγο για λεκτικές, ψυχολογικές και σεξουαλικές προσβολές καθηγητών προς μαθητές, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση.
Με αυτήν αναφέρει ότι αύριο θα συγκληθεί το ΔΣ και στη συνέχεια θα υποβάλλει αίτημα στην Εισαγγελία ούτως ώστε να κληθούν να καταθέσουν και οι 285 απόφοιτοι που υπογράφουν την επιστολή, την οποία δημοσίευσε το in.gr.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Μπαμπινιώτη:
Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο "in.gr".
Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.
Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα είναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας "in.gr" και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό, τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.
Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης – Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr