Η μαζική αδιαθεσία μαθητών λόγω κατανάλωσης αλκοόλ στο γνωστό κλαμπ της Λεωφόρου Βουλιαγμένη, έφερε "μπαράζ" ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ., "λουκέτα" και συλλήψεις στη Πελοπόννησο. Ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην Πάτρα, θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τραπέζι με μαθητές ηλικίας 15 και 16 ετών, στους οποίους είχαν σερβίρει αλκοόλ. Την ίδια ώρα, στην Σπάρτη, οι άνδρες της ΟΠΚΕ, συνέλαβαν έναν 50χρονο υπεύθυνο νυχτερινού μαγαζιού, το οποίο είχε επιτρέψει την κατανάλωση αλκοόλ σε έξι ανήλικους πελάτες.
Οι σοκαριστικές εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου με τους μαθητές λυκείου να λιποθυμούν σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, περιμένοντας τα ασθενοφόρα, φαίνεται ότι "ενεργοποιεί" τις αρμόδιες υπηρεσίες, με νέους στοχευμένους ελέγχους σε μεγάλα μαγαζιά σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο της χορήγησης αλκοόλ σε νεαρές ηλικίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόσφατες συλλήψεις για προμήθεια αλκοόλ, αφορούσαν περιστατικά που ερευνούσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από τη μεταφορά ανηλίκων σε νοσοκομείο σε κατάσταση οξείας μέθης. Πλέον όμως στόχος είναι να αυξηθούν οι έλεγχοι προληπτικού χαρακτήρα, με πιο συχνή παρουσία των μικτών κλιμακίων σε καταταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Την ίδια ώρα το νεοσύστατο "Ελληνικό FBI", συνεχίζει το ελέγχους για τον τερματισμό της δράσης κυκλωμάτων που διοχετεύουν στην αγορά νοθευμένο αλκοόλ. Μέσα στο 2024, τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, είχαν διαχειριστεί 5 υποθέσεις λαθρεμπορίου αλκοόλ και 9 υποθέσεις νόθευσης. Τον περασμένο Μάρτιο, 20 άτομα είχαν συλληφθεί έχοντας στη κατοχή τους 5.762 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης και 746 λίτρα λοιπών αλκοολούχων υγρών, τα οποία σκόπευαν να μοιράσουν σε καταστήματα σε όλη τη χώρα. Ένα χρόνο πριν, η ΕΛ.ΑΣ. είχε τερματίσει τη δράση εγκληματικής ομάδας που είχε "σπρώξει" στην ελληνική αγορά 500.000 νοθευμένα ποτά με… "υγρό πυρ" από τη Βουλγαρία. Τα νοθευμένα ποτά της εγκληματικής οργάνωσης, εντόπισαν οι αρχές ακόμα και σε γνωστό νυχτερινό club με ζωντανή μουσική στην Ιερά Οδό.
Αναζητούν τους προμηθευτές του αλκοόλ
Στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιείται από την Ασφάλεια, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τον ιδιοκτήτη, τους διαχειριστές του χώρου, αλλά και τους διοργανωτές του πάρτι, ως υπόλογους για προμήθεια αλκοόλ σε ανηλίκους. Όλα τα πρόσωπα που συνδέονται με το μαγαζί, παρέμειναν κρυμμένα θέλοντας να αποφύγουν τη σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου, όμως οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τους εμπλεκόμενους σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ένας 20χρονος, που παρουσιάστηκε ως προσωρινά υπεύθυνος και συνελήφθη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Σε βάρος του πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ασκηθεί διώξεις από τον Εισαγγελέα, έως τον εντοπισμό των πραγματικών υπευθύνων. "Πρώτη προτεραιότητα είναι να συλληφθούν τα άτομα που έδωσαν το αλκοόλ στους μαθητές. Έχει σχηματιστεί δικογραφία. Φυσικά θα γίνει και ο έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν τα ποτά ήταν νοθευμένα, όμως δεν έπρεπε εξ’ αρχή να χορηγηθεί αλκοόλ και για αυτό αναζητάμε τους υπευθύνους", σημειώνουν αστυνομικές πηγές.
Στο Χημείο του κράτους, πραγματοποιείται ήδη ανάλυση στις φιάλες που κατασχέθηκαν από το νυχτερινό μαγαζί, για να διαπιστωθεί εάν τα ποτά ήταν νοθευμένα. Απαντήσεις θα δοθούν και από τις εξετάσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί οι οκτώ μαθητές που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας. Ήδη οι γονείς έχουν υποβάλει μηνύσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν πως θα υπάρχει αλκοόλ στο μαγαζί. Τα στελέχη της Ασφάλειας θέλουν να εξακριβώσουν εάν το μαγαζί ήταν αυτό που προμήθευσε το αλκοόλ ή αν απλά παραχώρησε το χώρο σε εταιρία διοργάνωσης πάρτι, η οποία είχε αναλάβει την εκδήλωση εκ μέρους των δεκαπενταμελών μαθητικών συμβουλίων των σχολείων.
"Θα αντιμετωπίσουμε σκληρά κάθε παρανομία στην Αθήνα. Όποιον και εάν αφορά, όποιος και εάν εμπλέκεται.
Αύριο (σ.σ. σήμερα) στο Δημοτικό Συμβούλιο εισηγούμαι το κλείσιμο του συγκεκριμένου μπαρ στη Βουλιαγμένης", ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, προαναγγέλλοντας ότι η δημοτική αρχή θα ακολουθήσει την οδηγία της ΕΛ.ΑΣ. για σφράγισμα της επιχείρησης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr