Νέος σεισμός 5.1R στο Ιόνιο - Μπαράζ σεισμών για δεύτερη ημέρα

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

mparaz-seismwn-gia-deuteri-imera-sto-ionio-neos-seismos-47r
SHARE THIS
0
SHARES

Ακόμα μία μεγάλη σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 66 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή ζημιές. Η νέα δόνηση έγινε αισθητή στη Κεφαλονιά και την Ηλεία.

 

Σημειώνεται πως σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν επίσης στις 07:56 ώρα Ελλάδος οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 30 χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Χθες οι κάτοικοι της Ζακύνθου έζησαν ακόμη δύο σεισμούς. Η πρώτη στις  07:18, το Ινστιτούτο με ένταση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ο «Εγκέλαδος» χτύπησε και πάλι μια ώρα αργότερα, στις 08.06. Η νέα «ασθενής» σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,

Το επίκεντρο και των δύο σεισμικών δονήσεων εντοπίστηκε περίπου στο ίδιο σημείο, νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Συνεχίζονται οι αυτοψίες 

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αυτοψίες που διενεργούν στη Ζάκυνθο τα ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία μετέβησαν στο νησί από τις πρώτες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Φ. Ε.Κ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 έως και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν συνολικά εξακόσιες εβδομήντα πέντε (675) αυτοψίες σε επίπεδο πρωτοβάθμιου ελέγχου.

Οι 675 αυτοψίες κατέδειξαν:

Κατάλληλα για χρήση τετρακόσια (400) κτίρια.

Προσωρινά ακατάλληλα για χρήση διακόσια εβδομήντα πέντε (275) κτίρια.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν στα κτίρια του νησιού οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι.

 

 
 
 
 
 
Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: Αρχείο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook