Follow us

Μπάχαλο με το Airbnb - αντικρουόμενες οι δικαστικές αποφάσεις

Χέυδεν, Χαλκιδική και Ναύπλιο: αυτές είναι οι αποφάσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και τι θα συμβεί στο μέλλον.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μπάχαλο με το Airbnb - αντικρουόμενες οι δικαστικές αποφάσεις

Με τρεις-αντικρουόμενες μεταξύ τους- δικαστικές αποφάσεις να έχουν εκδοθεί τους τελευταίους μήνες για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, νομολογία έχει αρχίσει να δημιουργείται για τη δραστηριότητα που αποτελεί συνήθη αιτία εμφυλίου στις πολυκατοικίες.

Το Capital.gr παρουσιάζει, σήμερα, ολόκληρη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία απορρίπτεται αγωγή ιδιοκτήτη σε πολυκατοικία στην οδό Χέυδεν στην Αθήνα, με την οποία ζητά να απαγορευτεί η βραχυχρόνια μίσθωση διαμερίσματος.

Το σκεπτικό του ενάγοντα, που απέρριψε η δικαιοσύνη, είναι ότι οι επισκέπτες οχλαγωγούν, αφήνουν απορρίμματα στους κοινόχρηστους χώρους, παρκάρουν στη θέση των μόνιμων κατοίκων και συνολικά δημιουργούν θέμα ασφάλειας στους υπόλοιπους ενοίκους.

Τα επιχειρήματα αυτά, όμως, πέρασαν, επιτυχώς, από την κρησάρα του δικαστηρίου σε δύο περιπτώσεις. Στη Χαλκιδική, όπου το Μονοµελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης υποχρέωσε ιδιοκτήτρια να πάψει να εκμισθώνει την κατοικία της βραχυπρόθεσμα, κατά βάση τους καλοκαιρινούς μήνες. Και στο Ναύπλιο, όπου το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ο ενάγων ζήτησε και πέτυχε να σταματήσει η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση διαμερίσματος. Αν και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, με τα δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα, την μάχη φαίνεται να κερδίζουν οι παίκτες μίας αγοράς με αξία 2 δισ. ευρώ, αυτήν της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

Το διαμέρισμα της Χέυδεν

Με αγωγή ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην οδό Χέυδεν στην Αθήνα ζητούσε να πάψει η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση ακινήτου (από εταιρεία διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων), επειδή, μεταξύ άλλων, το μίσθιο χρησιμοποιούσαν περισσότερα από 16 άτομα, τα κλειδιά των δύο εισόδων του κτηρίου, που αλλάζουν χέρια, δημιουργούν σοβαρότατο θέμα με την ασφάλεια της οικοδομής, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι επιβαρύνονται υπέρμετρα.

Είχε ακόμη επικαλεστεί τον κανονισμό βάσει του οποίου απαγορεύεται η χρήση του "οικοτροφείου", με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη χρήση περιλαμβάνει την προσωρινή διαμονή και κατ’ επέκταση τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τη συγκεκριμένη αγωγή, καθώς, εξέτασε, όπως αναφέρει στο Capital.gr η δικηγόρος Δάφνη Μπατσάρα, την ουσία της υπόθεσης και το Ν. 4446/2016 και τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις του. Σύμφωνα δηλαδή, με τις υφιστάμενες διατάξεις, η οικονομική εκμετάλλευση διαμερίσματος μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, που συνάπτονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών για χρονική διάρκεια μικρότερη του έτους είναι νόμιμη.

Η Δάφνη Μπατσάρα, που εκδίκασε την υπόθεση, διευκρινίζει ότι το επιχείρημα της όχλησης και της υπέρμετρης επιβάρυνσης των κοινόχρηστων χώρων, δεν είναι δυνατόν να σταθεί στην περίπτωση της πολυκατοικίας στη Χέυδεν. Κι αυτό επειδή, όπως επισημαίνει η δικαστική απόφαση, "στις αναρτήσεις της μισθώτριας στις διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες αναγράφεται ρητά ότι στο μίσθιο διαμέρισμα απαγορεύονται τα πάρτι, οι εκδηλώσεις, τα ζώα και το κάπνισμα, καθώς και ότι απαγορεύεται να βάζουν οι φιλοξενούμενοι δυνατή μουσική ή να κάνουν θόρυβο μεταξύ 10.30 μ.μ. και 06.30 π.μ., καθώς επίσης και μεταξύ 2.30 μ.μ. και 5.00 μ.μ.".

Ένα ακόμη στοιχείο της υπερασπιστικής γραμμής της δικηγόρου είναι ότι ο υπεύθυνος της μισθώτριας εταιρείας πληροφόρησε τη διαχειρίστρια και τους ενοίκους -στο πλαίσιο γ.σ.- ότι "μπορεί οποιοσδήποτε ένοικος να του τηλεφωνεί οποιαδήποτε, ακόμη και ακατάλληλη, ώρα όταν παρουσιάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα και να του το αναφέρει για την άμεση επίλυσή του από τον ίδιο, που κατοικεί μόνιμα πλησίον του μίσθιου".

"Όχληση σε μία πολυκατοικία μπορεί να προέλθει είτε από καυγά γειτόνων, είτε από επισκέπτες ενός μόνιμου ενοίκου. Όπως και από την μακροχρόνια ενοικίαση ενός ακινήτου" αναφέρει η δικηγόρος.

Το γεγονός, ακόμη, ότι στο κτήριο της οδού Χέυδεν στεγάζονται δικηγορικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις, έκανε ανίσχυρο το επιχείρημα του ενάγοντα ότι υπάρχει υπέρμετρη χρήση των κοινόχρηστων χώρων και του ανελκυστήρα, σύμφωνα, πάντοτε, με τη δικαστική απόφαση.

Κατά πόσο όμως, μπορεί κάποιος να ζητήσει τη διακοπή βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, με βάση τον κανονισμό της πολυκατοικίας; "Η πλειονότητα των κανονισμών των πολυκατοικιών δεν απαγορεύει τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση ενός ακινήτου ως κατοικία. Πρόκειται για αστική βραχυχρόνια μίσθωση, η οποία φορολογείται από το κράτος μέσω του μητρώου ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής" εξηγεί η Δ. Μπατσαρά. Ως εκ τούτου, για την απαγόρευση των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων σχεδόν μονόδρομο είναι, με γενική συνέλευση, η πλειοψηφία των ενοίκων της πολυκατοικίας, να τροποποιήσει τον κανονισμό, απαγορεύοντας τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, όπως αναφέρει η δικηγόρος.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης

Το χορό των δικαστικών αποφάσεων άνοιξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που υποχρεώνει ιδιοκτήτρια στη Χαλκιδική να πάψει να εκμισθώνει την κατοικία της βραχυπρόθεσμα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ακίνητο, που βρισκόταν σε συγκρότημα κατοικιών, είχε αποκτήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, ειδικό σήμα λειτουργίας, κύριων τουριστικών καταλυμάτων (το οποίο καταργήθηκε από 1/10/2017).

Εν προκειμένω, ύστερα από αγωγή των υπόλοιπων ιδιοκτητών του συγκροτήματος, το δικαστήριο υποχρέωσε την ιδιοκτήτρια να πληρώσει αποζημίωση 4.400 ευρώ και να σταματήσει την επαγγελματική χρήση του ακινήτου της, επειδή παραβιάζει τον κανονισμό του συγκροτήματος.

Τα ασφαλιστικά μέτρα

Κι ενώ στη Χαλκιδική υπήρξε η πρώτη αγωγή που έγινε δεκτή, στο Ναύπλιο το Μονομελές Πρωτοδικείο, έκανε- ερήμην της καθ’ ης εναγόμενης- για πρώτη φορά, δεκτή αίτηση έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων για την απαγόρευση της βραχυχρόνιας μίσθωσης του διαμερίσματος. Τα ασφαλιστικά μέτρα, βέβαια, έχουν ισχύ για χρονικό διάστημα 30 ημερών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο Capital.gr η δικηγόρος Βασιλική Αχριάνη-που κατέθεσε για λογαριασμό του πελάτη της την αίτηση ασφαλιστικών- η έκδοση προσωρινής διαταγής, αρχικά, και στη συνέχεια η έκδοση ασφαλιστικών μέτρων υπήρξαν αρκετές δικαστικές ενέργειες, ώστε ο εναγόμενος να πάψει να διαθέτει το ακίνητό του μέσω ιστοσελίδων διαμοιρασμού. Με άλλα λόγια, η υπόθεση του Ναυπλίου δεν αναμένεται να συνεχιστεί στα δικαστήρια με την μορφή αγωγών.

Ποιο είναι, όμως, το σκεπτικό του δικαστή που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα; "Ο κανονισμός της πολυκατοικίας στο Ναύπλιο απαγορεύει την ξενοδοχειακή χρήση για τα διαμερίσματα. Με μία διασταλτική ερμηνεία, η εκμετάλλευση μέσω Airbnb, αποτελεί χρήση φιλοξενίας και ξενοδοχείου. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος κανονισμός προβλέπει την απαγόρευση χρήσης των κοινόχρηστων χώρων κατά κατάχρηση, σε βάρος των λοιπών ενοίκων, ενώ η απόφαση, επί των ασφαλιστικών, λαμβάνει υπόψη τις οχλήσεις που προκαλούν οι εναλλασσόμενοι επισκέπτες του διαμερίσματος", εξηγεί η Β. Αχριάνη.

Παράλληλα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου έλαβε υπόψη ότι οι τουρίστες, συνήθως πολυμελείς οικογένειες ή μεγάλες παρέες, έκαναν θόρυβο τόσο κατά την παραμονή τους στο διαμέρισμα, όσο και στους κοινόχρηστους χώρους, άφηναν τα απορρίμματά τους, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους στις θέσεις στάθμευσης των λοιπών συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Παρόλ’ αυτά, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ τα ασφαλιστικά μέτρα απαγορεύουν μόνο την επαγγελματική χρήση της κατοικίας. Κι αυτό επειδή η βραχυπρόθεσμη μίσθωση συνιστά "ειδική κατηγορία αστικών μισθώσεων για χρήση κατοικίας υπό τη μορφή της προσωρινής διαμονής στις οποίες εκμισθωτής μπορεί να είναι οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, χωρίς περιορισμό από ασυμβίβαστα κλπ., και χωρίς φορολογικά ή νομικά να αποκτά εμπορική ή επαγγελματική ιδιότητα ή να πρέπει να λάβει ξεχωριστό Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας".

"Το εάν φορολογείται το ακίνητο, που ενοικιάζεται μέσω Airbnb, ως αστική μίσθωση είναι διαφορετικό ζήτημα, σε σχέση με το εάν, επί της ουσίας, αυτό αποτελεί τουριστικό κατάλυμα. Μπορεί, δηλαδή, το κράτος να φορολογεί, ως αστικές, τις μισθώσεις που γίνονται μέσω της οικονομίας διαμοιρασμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν αποτελούν τουριστικό κατάλυμα" απαντά η κυρία Αχριάνη.

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αστυνομικές κωμωδίες, δράματα και νεοελληνική λογοτεχνία: Οι ελληνικές σειρές που έρχονται το φθινόπωρο

Με την έναρξη της νέας σεζόν, συγκεντρώσαμε τις σειρές που έρχονται και αξίζουν την προσοχή μας.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 10 Σεπ 2025 | 12:28

Παπαζάχος για τον σεισμό 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια: "Δεν είμαστε βέβαιοι για το αν ήταν ο κύριος"

Για τον σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μίλησε ο Κώστας Παπαζάχος, τονίζοντας πως αν και ήταν ιδιαίτερα αισθητός, δεν ήταν επικίνδυνος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Σεπ 2025 | 12:21

Φωτιά στην Πάτρα: Και δεύτερο πόρισμα της Πυροσβεστικής αποκλείει τον εμπρησμό στο Γηροκομείο - Προφυλακισμένοι οι δύο νεαροί

Οι μάρτυρες περιγράφουν ότι οι δύο νεαροί που είχαν συλληφθεί προσπαθούσαν να περιορίσουν τη φωτιά και βοηθούσαν στην κατάσβεση.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 10 Σεπ 2025 | 12:20

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην ανακρίτρια καταθέτει ο Νίκος Πλακιάς για τη δίωξη Τριαντόπουλου

Ενώπιον της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Πλακιάς.

ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 10 Σεπ 2025 | 12:17

Στον εισαγγελέα ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του "Ιπποκράτειου" για το φακελάκι - Του ασκήθηκε ποινική δίωξη [βίντεο]

Ο διευθυντής της καρδιολογικής στο "Ιπποκράτειο" ο οποίος συνελήφθη με φακελάκι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 10 Σεπ 2025 | 12:04

ΚΥΣΕΑ: Οι νέοι διοικητές σε ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη.

10 Σεπ 2025 | 11:19

Πάτρα: Ντόμινο εξελίξεων μετά τον θάνατο βρέφους το 2013 – Αποδόθηκε σε "παθολογικά αίτια" παρά τα σημάδια κακοποίησης

Νέα υπόθεση με νεκρό βρέφος το 2013 έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας τα σοβαρά προβλήματα και τις παραλείψεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών.

ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ 10 Σεπ 2025 | 11:06

Συμπλοκή Ρομά στο Πάρκο Τρίτση: Σφαίρες σε αυτοκίνητα και τοίχους – Βρέθηκαν 17 κάλυκες

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

10 Σεπ 2025 | 10:57

Καλάβρυτα: Ψάχνουν στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου για θαμμένο άγαλμα μεγάλης αξίας - Τι ισχυρίστηκε ο ηγούμενος

Ένα μπρούτζινο άγαλμα της Θεάς Αρτέμιδος φέρεται ότι διαπραγματευόταν με τους υποτιθέμενους αγοραστές ο ηγούμενος στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ 10 Σεπ 2025 | 10:30

"Αν δεν μου δώσεις τα 3 χιλιάρικα, δεν τη βάζω στο χειρουργείο" – Νέα καταγγελία για τον καρδιοχειρουργό στο Ιπποκράτειο

Μετά το περιστατικό της σύλληψης του διευθυντή της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο, για φακελάκι, το φως της δημοσιότητας βλέπουν και άλλες καταγγελίες για τον γιατρό.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 10:23

Μήλος: Ανακλήθηκε η οικοδομική άδεια για την ανέγερση ξενοδοχείου στo Σαρακήνικο

Με απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Μήλου ανακλήθηκε η οικοδομική άδεια εταιρείας για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στο Σαρακήνικο της Μήλου.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ 10 Σεπ 2025 | 09:41

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 20χρονος γιος επιχειρηματία παρασύρει αστυνομικό στην Αθήνα

Καρέ-καρέ κατέγραψε κάμερα ασφαλείας τη στιγμή που ο 20χρονος γιος γνωστού επιχειρηματία παρασύρει και τραυματίζει αστυνομικό

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ 10 Σεπ 2025 | 09:15

Εύα Χαντάβα: Σε συνεχή επαφή το ΥΠΕΞ με την Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που βρίσκεται εγκλωβισμένη στο Νεπάλ

Η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που αγωνίζεται στο Νεπάλ, βρίσκεται αποκλεισμένη λόγω των αιματηρών διαδηλώσεων που οδήγησαν στον θάνατο 22 ανθρώπων.

ΣΥΚΙΕΣ 10 Σεπ 2025 | 08:38

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση με ξύλα σε βάρος 13χρονου - Τον έστειλαν στο νοσοκομείο επειδή μίλησε σε κορίτσια

Ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από άγρια επίθεση που δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 10 Σεπ 2025 | 08:07

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Αγιασμός και μοίρασμα βιβλίων την Πέμπτη, έναρξη μαθημάτων την Παρασκευή

Αύριο, Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕΡΓΙΑ 10 Σεπ 2025 | 07:37

Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική

Χωρίς ταξί θα μείνει και σήμερα η Αττική καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει κηρύξει 48ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 10 Σεπ 2025 | 07:15

Νέα έρευνα για εμπλοκή αστυνομικών και δικαστικών στη "μαφία των Χανίων" - Θα μιλήσουν τα κινητά των δύο αδερφών

Η δεύτερη δικογραφία για τους εκβιασμούς, τις δωροδοκίες και τις απάτες της εγκληματικής οργάνωσης, αποκαλύπτουν σειρά από "σκοτεινές" πράξεις, ανοίγοντας το πεδίο των ερευνών.

10 Σεπ 2025 | 06:45

Πώς πιάστηκε στα πράσα ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο για φακελάκι

Η σύζυγος ασθενούς ήταν αυτή που κατήγγειλε ότι ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκρατείου απαιτούσε χρηματικό αντάλλαγμα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 10 Σεπ 2025 | 06:35

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος - Πιο δροσερό το Σαββατοκύριακο

Ιδανικός για βουτιές παραμένει ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου με την θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 10 Σεπ 2025 | 06:26
ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 09 Σεπ 2025 | 21:47

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση "Bright Star 25" [εικόνες]

Στην άσκηση συμμετέχουν 40 χώρες, καθώς επίσης και προσωπικό της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (International Committee of the Red Cross - ICRC) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (International Organization for Migration - IOM)

ΣΤΟ MEGA 09 Σεπ 2025 | 21:33

"Την είδα πάνω από τον σύζυγο και τη σταμάτησα": Τι λέει η σύζυγος του 67χρονου για τη λάθος μετάγγιση αίματος

Ο 67χρονος παραμένει στην εντατική ένα 24ωρο μετά τη λανθασμένη μετάγγιση και η οικογένειά του μιλά για όλα όσα συνέβησαν και όσα αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Σεπ 2025 | 20:50

Πάτρα: Κακοποιήθηκε και το δεύτερο παιδί της οικογένειας με το νεκρό βρέφος - Τι λέει η γιαγιά

Η οικογένεια, μετά τον θάνατο του 2,5 μηνών βρέφους, απέκτησε και δεύτερο παιδί που νοσηλεύτηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2014 σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων με σημάδια κακοποίησης

ΧΑΝΙΑ 09 Σεπ 2025 | 20:31

Μαφία Κρήτης: Στη φυλακή τα δύο αδέρφια - αρχηγοί της οργάνωσης - Την Παρασκευή απολογείται ο Επίσκοπος Δορυλαίου

Προσωρινή κράτηση και των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης - Οι δηλώσεις των συνηγόρων τους

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Σεπ 2025 | 19:42

Αυστραλία: "Ήταν το Γιν μου κι εγώ το Γιανγκ του" - Συγκινεί ο δίδυμος αδερφός του ομογενούς που πέθανε μετά από επίθεση καρχαρία

"Σε αγαπώ αδελφέ, είσαι για πάντα μαζί μου, μέσα από εμένα" αναφέρει ο Μάικ Ψυλλάκης για τον αδερφό του, Μερκούρη

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 09 Σεπ 2025 | 19:31

Σοβαρό περιστατικό στο Ηράκλειο: Τμήμα οροφής έπεσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - Ασθενής γλίτωσε με γρατζουνιές

Το περιστατικό, που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο νοσοκομείο αλλά και την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα

ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 09 Σεπ 2025 | 18:31

Ναύπλιο: Ετσι είναι πλέον ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, μετά από πολλά χρόνια αποκατάστασης

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ, υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με πόρους ΕΣΠΑ

ΣΤΟ MEGA 09 Σεπ 2025 | 18:22

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 20χρονος γιος του επιχειρηματία παρασύρει και τραυματίζει τον αστυνομικό

"Υποθέσαμε πως ήταν ληστές, γι’ αυτό το λόγο ο οδηγός έκανε έναν απότομο ελιγμό και διέφυγε" λέει η σύντροφος του 20χρονου - Υπό την επήρεια μέθης ο νεαρός

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 09 Σεπ 2025 | 18:05

Απίστευτο: 33χρονος χτύπησε την οικογένειά του επειδή έφεραν παπά στο σπίτι για ευχέλαιο

"Καθόμασταν στο τραπέζι και κάποια στιγμή ο ιερέας είπε να διαβάσει μια "ευχούλα". Τη στιγμή που σηκώθηκε, ο γιος μου αντέδρασε κι άρχισε να φωνάζει"

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Σεπ 2025 | 18:00

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Εξι χρόνια από τον θάνατό του - Το συγκινητικό μήνυμα της κόρης του

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πέθανε ξαφνικά σαν σήμερα πριν 6 χρόνια

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 09 Σεπ 2025 | 17:51

Πάτρα: Νέα υπόθεση θανάτου βρέφους - Είχε υποστεί βαριά κακοποίηση, αλλά ο ιατροδικαστής είδε μηνιγγοεγκεφαλίτιδα

Το ιατροδικαστικό πόρισμα είχε συντάξει ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, που είχε διενεργήσει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για δύο από τα βρέφη που ομολόγησε ότι δολοφόνησε η Μουρτζούκου, καθώς και για τον Παναγιωτάκη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 09 Σεπ 2025 | 17:40

Συναγερμός στο Βόλος για φωτιά σε εργοστάσιο - Ήχησε το 112 λόγω πυκνού μαύρου καπνού

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο όπου αποθηκεύονται μεταλλικά απορρίμματα (scrap).

ΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ 09 Σεπ 2025 | 17:26

Ιπποκράτειο: Ο γιατρός ήθελε 5.000 ευρώ αλλά δέχθηκε να πάρει μόνο... 3.000 - Και ο προκάτοχός του έπαιρνε "φακελάκι"

Βίντεο ντοκουμέντο για τον προκάτοχό του στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου - Είχε συλληφθεί το 2021

09 Σεπ 2025 | 17:17

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Δημήτρη Αναστασόπουλου για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

"Καλώ τους δικηγόρους της Αθήνας να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου", τόνισε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ 09 Σεπ 2025 | 16:59

Στην Εισαγγελία Αμαλιάδας το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη - Πιθανή η κλήση της Μουρτζούκου

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, καθώς ήταν παρούσα και σε αυτόν τον θάνατο, αναμένεται να κληθεί άμεσα από τις αρμόδιες Αρχές.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 09 Σεπ 2025 | 16:42

Μετρό - Τραμ: 24ωρη λειτουρία από το Σάββατο 13/9 και κάθε Σάββατο - Ποια λεωφορεία θα κυκλοφορούν όλη τη νύχτα

Ο ΟΑΣΑ καθιερώνει πλέον σε σταθερή βάση τη λειτουργία του Μετρό (γραμμές 2 και 3), του Τραμ (γραμμές Τ6 και Τ7) καθώς και επιλεγμένων λεωφορειακών γραμμών σε 24ωρη βάση

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ 09 Σεπ 2025 | 16:07

"Δεν είναι κατοικίδιο, είναι τα μάτια μου": Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής της παραολυμπιονίκη Καρολίνας Πελενδρίτου

"Η ζωή μας θα έπρεπε να είναι πιο απλή. Μας αντιμετωπίζουν είτε σαν ήρωες είτε σαν καημένους", είπε η Καρολίνα Πελενδρίτου

ΔΗΛΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 15:59

Δυσφορία στην κοινότητα των Ρομά για τη φορολογική μεταρρύθμιση του Κ. Μητσοτάκη- Γιατί εξαιρούνται

Αν και πολύτεκνοι, πολλοί εκ των εκπροσώπων της κοινότητας, δεν θα δουν όφελος στα οικονομικά τους

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 09 Σεπ 2025 | 15:48

Τροχαίο στην Καλαμάτα: Ανείπωτη θλίψη για τη 19χρονη Κάτια - "Ο Θεός σε ήθελε κοντά του", η ανάρτηση της θείας της

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της θείας της 19χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καλαμάτα, όταν το όχημα του 23χρονου προσέκρουσε σε δέντρα

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Σεπ 2025 | 15:34

Καλάβρυτα: Οι Αρχές ψάχνουν άγαλμα της θεάς Αρτέμιδος που έχει θάψει ο ηγούμενος - Tο πουλούσε 10 εκατ. ευρώ [βίντεο]

Όταν οι αστυνομικοί, που υποδύονταν τους μεσάζοντες, ζήτησαν να δουν το άγαλμα, ο ηγούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν, διότι είναι θαμμένο σε χωράφι

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ 09 Σεπ 2025 | 14:31

Φυλακές Λάρισας: 45χρονος κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του

Ο 45χρονος αλλοδαπός κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Λάρισας στις 8 το πρωί της Τρίτης

ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ 09 Σεπ 2025 | 14:19

Ξέσπασε φωτιά κοντά στη Στεμνίτσα Αρκαδίας - Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα

Την Τρίτη το απόγευμα ξέσπασε φωτιά κοντά στη Στεμνίτσα Αρκαδίας σε δασική περιοχή.

ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ 09 Σεπ 2025 | 13:54

Χανιά: Συγκίνηση στο τελευταίο "αντίο" στον Νίκο Παπαδάκη - Παρούσες Ζαχαράκη, Βολουδάκη, Διαμαντοπούλου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Νίκο Παπαδάκη, Γενικό Δ/ντή του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος", στη Χαλέπα Χανίων.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 09 Σεπ 2025 | 13:45

Ο δικηγόρος Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΣΑ

Ο ίδιος τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια, από το 2014 μέχρι σήμερα, προσπάθησε να είναι χρήσιμος και ωφέλιμος για το σώμα και τον κάθε δικηγόρο ξεχωριστά.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ 09 Σεπ 2025 | 13:33

Παπαζάχος για τον σεισμό στην Εύβοια: Και 5,8R να ήταν, δεν θα είχε επιπτώσεις στο Λεκανοπέδιο - Δεν έχουμε ιδέα για το ρήγμα

"Όσο κι αν σας φανεί παράξενο, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το ρήγμα, δεν ξέρουμε τις διαστάσεις", τόνισε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος για τον σεισμό στην Εύβοια.

ΚΑΒΓΑΔΙΖΑΝ 09 Σεπ 2025 | 13:28

Χανιά: Συνελήφθησαν μεθυσμένοι Αμερικανοί στρατιωτικοί - Προκάλεσαν ζημιές σε όχημα [εικόνες]

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί καβγάδισαν μεταξύ τους, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένο όχημα στα Χανιά

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ 09 Σεπ 2025 | 13:27

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 39χρονος που είχε πυροβολήσει 25χρονο έξω από καντίνα

Την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με θύμα 25χρονο ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από καντίνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ 09 Σεπ 2025 | 12:53

ΓΣEE: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου για μείωση του χρόνου εργασίας

Συνεδρίασε σήμερα ΓΣΕΕ και αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Διοίκησης την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου

09 Σεπ 2025 | 12:45

Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας: Πάνω από 2.600 άνθρωποι έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους από το 2020

Περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει από το 2020 έως σήμερα. Το 2024 καταγράφηκαν 469 αυτοκτονίες.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 09 Σεπ 2025 | 12:43

Κρήτη: Έσπασε αγωγός και τεράστια ποσότητα νερού τραυμάτισε ασθενή στο ΠΑΓΝΗ

Στις 2:00 τα ξημερώματα, έσπασε ο αγωγός και έπεσε τεράστια ποσότητα νερού πάνω στο κρεβάτι όπου κοιμόταν ο ασθενής στο ΠΑΓΝΗ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 12:10

Ο Ευθύμης Λέκκας εξηγεί: Γιατί δεν υπήρξαν ζημιές μετά την τόσο ισχυρή σεισμική δόνηση στην Εύβοια

Για τον ισχυρό σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στα Στύρα Ευβοίας και έγινε αισθητός στην Αττική, μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 09 Σεπ 2025 | 11:33

Θεσσαλονίκη: 34χρονος γρονθοκόπησε δημοτικό υπάλληλο που έκοβε δέντρα

Δημοτικός υπάλληλος δέχθηκε επίθεση εν ώρα υπηρεσίας από 34χρονο, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 11:31

Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο στην Καλαμάτα

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 09 Σεπ 2025 | 11:29

Η βρετανική Sun προτείνει το πιο value for money ελληνικό νησί - Πανέμορφα χωριά, ιδιαίτερη κουζίνα, παραδόσεις

Τα νησιά που εμφανίζουν την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας υπηρεσιών προτείνει η The Sun

ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ 09 Σεπ 2025 | 11:26

Πέλλα: Παρίσταναν τους λογιστές και άρπαζαν κοσμήματα και μετρητά - Στα 36.000 ευρώ η λεία τους

Η λεία που αποκόμισαν οι δράστες φαίνεται να περιλαμβάνει μετρητά και κοσμήματα αξίας 36.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθούσες.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 09 Σεπ 2025 | 10:44

Ασύλληπτο: 49χρονος απείλησε με καραμπίνα ανήλικους, επειδή έκαναν φασαρία

Ο άνδρας απείλησε με καραμπίνα παρέα ανηλίκων, επειδή έκαναν φασαρία σε πάρκο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 09 Σεπ 2025 | 10:37

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό των 5,2R στην Εύβοια: "Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενεργοποιήθηκαν άλλες ζώνες"

Τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι Βασίλης Καραστάθης, Ευθύμιος Λέκκας και Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια που ταρακούνησε την Αθήνα.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 09 Σεπ 2025 | 10:14

Συνελήφθη διευθυντής της καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο για φακελάκι 5.000 ευρώ

Στη σύλληψη διευθυντή της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, καθώς ζητούσε φακελάκι από ασθενείς, προχώρησε η Αστυνομία.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 09 Σεπ 2025 | 09:58
ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 09 Σεπ 2025 | 09:37

Δήμος Αθηναίων: Το 83% λέει "ναι" στο άνοιγμα της Βασιλίσσης Όλγας - Χ. Δούκας: Ξανανοίγει με σχέδιο και νομιμότητα

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παρουσίασε το νέο σχέδιο που διορθώνει τις παραλείψεις του παρελθόντος και ανοίγει τον δρόμο για όλους.

09 Σεπ 2025 | 09:33

Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε βιασμό μέσα σε μπαρ στη Ρόδο - Αναζητείται ο άνδρας

Μια 19χρονη τουρίστρια από τη Σουηδία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε μπαρ του νησιού.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 09 Σεπ 2025 | 09:21

Λάθος μετάγγιση αίματος στην Ευρωκλινική: Στη ΜΑΦ νοσηλεύεται ο 67χρονος - "Εγινε χωρίς λόγο", λέει ο γιος του

Λίγες ώρες μετά την μετάγγιση αίματος και μετά από καταγγελία συγγενών του ασθενούς είχαν συλληφθεί από την αστυνομία δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ 09 Σεπ 2025 | 09:03

Παπαδόπουλος για σεισμό στην Εύβοια: "Σημαντικό περιθώριο για μετασεισμό 4,5 Ρίχτερ" - Τι είπε για το ρήγμα της Πάρνηθας

"Επιφανειακός" ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε χθες στην Εύβοια, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Αττική, όπως είπε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

ΠΡΙΝΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή που η Νίκη Λυμπεράκη αντιλαμβάνεται τη δόνηση στο στούντιο του Mega [βίντεο]

Στο στούντιο του Mega για την εκπομπή "Μεγάλη Εικόνα", βρισκόταν η Νίκη Λυμπεράκη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια κι έγινε αισθητός στην Αττική.

ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΜΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Βίντεο: Ετσι ταρακουνήθηκε η Αττική από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ - Η κάμερα κουνιόταν για αρκετά δευτερόλεπτα

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος μόλις 13,6 χιλιομέτρων, χαρακτηρίζεται επιφανειακός και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε ολόκληρη την Αττική.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 09 Σεπ 2025 | 08:22

Αυτό το νησί του Β. Αιγαίου "βούλιαξε" φέτος από επισκέπτες - Συνδυάζει φυσική ομορφιά και ελληνική φιλοξενία

Τα τελευταία χρόνια, το νησί αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ 09 Σεπ 2025 | 07:45

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα: Πώς το Ελληνικό FBI ξεσκέπασε τον ηγούμενο - Τα "ραντεβού" και η "παγίδα"

Μια παράνομη αγοραπωλησία 17 βυζαντινών εικόνων και δύο Ευαγγελίων του 18ου αιώνα, έναντι 200.000 ευρώ, οδήγησε στη "φάκα" των αρχών, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 07:40

Καιρός: Στους 33 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος και άνεμοι έως 6 μποφόρ - Πού θα βρέξει

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ 09 Σεπ 2025 | 07:37

Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά

Αναμένεται να μειώσει την πειρατεία, να φέρει φθηνότερες συνδρομές και να ενισχύσει τους εγχώριους παρόχους όπως είναι η Cosmote TV, η Nova και η Vodafone TV.

ΜΕ ΑΚΡΙΒΟ ΑΜΑΞΙ 09 Σεπ 2025 | 07:25

Νέες αποκαλύψεις για την επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γιου επιχειρηματία: Η κόντρα με συνομήλικό του και οι δύο ανήλικες

Ο δεύτερος οδηγός που συμμετείχε στις κόντρες συνελήφθη άμεσα, ενώ στο πίσω κάθισμα του οχήματός του βρέθηκαν δύο ανήλικες, 16 και 17 ετών, που συμμετείχαν στην επικίνδυνη "βόλτα".

ΔΥΟ 24ΩΡΑ 09 Σεπ 2025 | 07:16

"Χειρόφρενο" τραβούν τα ταξί από σήμερα έως το πρωί της Πέμπτης - Ποιες περιπτώσεις θα εξυπηρετούν μόνο

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής – ΣΑΤΑ ξεκίνησε την 48ωρη απεργία από τις 6πμ της Τρίτης (9/9) έως τις 6πμ της Πέμπτης (11/9).

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ 09 Σεπ 2025 | 06:44

Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Εύβοια - Ράφια τρίζουν και μπουκάλια σπάνε σε σούπερ μάρκετ

Χαρακτηριστικά είναι και τα βίντεο από τη στιγμή του σεισμού όταν από σούπερ μάρκετ στην Εύβοια αρχίζουν και πέφτουν τα πάντα από τα ράφια.

ΙΣΧΥΡΗ ΔΟΝΗΣΗ 09 Σεπ 2025 | 06:38

Σεισμός στην Εύβοια: H στιγμή των 5,2 Ρίχτερ μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ – "Δεν σταματάει" [βίντεο]

Στην έναρξη της εκπομπής, έπιασε τους δημοσιογράφους του ERTNews ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 09 Σεπ 2025 | 06:28

Σεισμός στην Εύβοια: Μπαράζ μετασεισμών μετά τα 5,2R που ταρακούνησαν την Αθήνα - "Η περιοχή δεν δίνει μεγάλες δονήσεις"

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Εύβοια, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλο το νησί, καθώς και στην Αττική. Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 09 Σεπ 2025 | 06:10
09 Σεπ 2025 | 00:31

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ταρακουνήθηκε η Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:27 στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Σεπ 2025 | 23:01

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έπαψε τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο αρχιεπίσκοπος δεν εμφανίστηκε ενώπιον της Συνόδου για την προγραμματισμένη απολογία, καθώς, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται στην Αθήνα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 22:45

Όχημα έπεσε από αυτοκινητάμαξα στην Καλλιθέα - Προβλήματα στην κυκλοφορία

Αυτήν την ώρα παρατηρείται δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του πρώτου τούνελ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 08 Σεπ 2025 | 22:30

Ο 14χρονος που ξυλοκόπησε τον 60χρονο κατέθεσε και μήνυση! - Τι ισχυρίζεται ο ανήλικος και η οικογένειά του [βίντεο]

Η οικογένεια του νεαρού έχει καταθέσει μήνυση στον 60χρονο ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ενώ μήνυση κατατέθηκε και εις βάρος του ανθρώπου που βιντεοσκόπησε το περιστατικό για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ 08 Σεπ 2025 | 21:46

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο - Κουτσούμπας: "Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές"

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την κίνηση να διακόπτεται στην Λεωφόρο Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 08 Σεπ 2025 | 20:59

Συνάντηση Ιερώνυμου με τον Παλαιστίνιο δήμαρχο της Βηθλεέμ: "Προσευχηθείτε για εμάς" [εικόνες - βίντεο]

Ερχόμαστε από τη Βηθλεέμ με μήνυμα ελπίδας και ειρήνης και για να πούμε στον λαό της Ελλάδας πως είμαστε αδέρφια - Μαζί του ο παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 20:48

Μονή Σπηλαίου: Πώς ξεσκεπάστηκε η "ιερή απάτη" - Ο ηγούμενος ζητούσε μέχρι και 400.000 ευρώ - Ο "μεσάζων" αστυνομικός και ο βοσκός

Πρωταγωνιστής στο νέο "ιερό" σκάνδαλο ο 63χρονος ιερωμένος - Με τη βοήθεια ενός ακόμη μοναχού κατηγορείται ότι επιχείρησε να πουλήσει σπάνια εκκλησιαστικά κειμήλια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 19:28

Σέρρες: Απανθρακωμένος εντοπίστηκε 73χρονος σε μονοκατοικία στον δήμο Εμμανουήλ Παππά

Οι πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν για πυρκαγιά στο σπίτι, έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τον 73χρονο απανθρακωμένο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 19:00

Μαρούσι: Συνελήφθη 53χρονος που θώπευσε 22χρονη μέσα σε λεωφορείο

Στις 11:05 το πρωί της Δευτέρας, η νεαρή γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε πως ο άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία τη θώπευσε.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 18:45

Θεσσαλονίκη: Άγριος καβγάς σε μνημόσυνο - Στο αυτόφωρο ένας 55χρονος και η 54χρονη γυναίκα του

Κατά τη δεξίωση σε χώρο του ναού ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα ένα ανδρόγυνο να καταλήξει στο αυτόφωρο

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 18:21

Η απίστευτη δικαιολογία του 20χρονου γιου του επιχειρηματία - "Νόμιζα ότι ήταν ληστές" - Ο ύποπτος ρόλος των γονιών του

Tι ανέφερε στη κατάθεσή του ο 20χρονος γιος του επιχειρηματία για την καταδίωξη από τα περιπολικά και την παράσυρση του αστυνομικού

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 18:17

"Πόλεμος" Μουρτζούκου με τη μητέρα του Παναγιωτάκη: "Θα αποκαλυφθεί η αλήθεια" - "Περιμένουμε τι θα σκαρφιστεί η Ειρήνη"

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, αν και έχει ομολογήσει 4 δολοφονίες βρεφών, εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή της στον θάνατο του Παναγιωτάκη - Τι απαντά η μητέρα του παιδιού στα μισόλογά της

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΦ 08 Σεπ 2025 | 17:58
ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 08 Σεπ 2025 | 17:42

Τροχαίο στην Κρήτη: Μόλις 17 ετών ο οδηγός της νταλίκας - Πώς ο Γιώργος έχασε τη ζωή του, γιατί ψάχνουν τον πατέρα του

Το όχημα ανήκε σε εταιρεία του αδελφού του και ο 17χρονος Γιώργος το είχε πάρει για να το μεταφέρει στο Ρέθυμνο - Πώς έγινε το τραγικό τροχαίο

08 Σεπ 2025 | 17:05

Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας ΓΑΛΙΛΑΙΑ: 4η πορεία ευαισθητοποίησης και συμπόρευσης με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο

Σκοπός είναι η διάδοση του έργου της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη παροχής υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 08 Σεπ 2025 | 16:23

Καλάβρυτα: Αυτός είναι ο ηγούμενος της Μονής Σπηλαίου που συνελήφθη - Πώς τον παγίδευσε μυστική αστυνομικός

Ο ηγούμενος προσπάθησε έναντι 200.000 ευρώ να πουλήσει σε μυστική αστυνομικό 17 βυζαντινές εικόνες και δύο ευαγγέλια του 18ου αιώνα -

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 08 Σεπ 2025 | 16:20

Ιος: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 15:53

Κόντρες με άλλο οδηγό έκανε ο 20χρονος γιος επιχειρηματία - Παρέσυρε αστυνομικό όταν προσπάθησε να διαφύγει

Αεροβόλο πιστόλι βρέθηκε στο σπίτι του 20χρονου - Η Mercedes του έκανε κόντρες με Ford Fiesta, όπου επέβαιναν και δύο ανήλικες - Επεισοδιακή καταδίωξη

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ 08 Σεπ 2025 | 15:39

Νέο περιστατικό με λανθασμένη μετάγγιση αίματος σε ασθενή- Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Νοσηλεύτρια ιδιωτικής κλινικής έκανε μετάγγιση λάθος ομάδας αίματος σε γυναίκα ασθενή.

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Σεπ 2025 | 15:31

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα για την πυρασφάλεια της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο συνοδευτικό έγγραφο του πορίσματος, ο μέγιστος ρυθμός εκπομπής θερμότητας ήταν πολύ υψηλός, τουλάχιστον για τα βαγόνια Β2 και Β4.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 08 Σεπ 2025 | 15:19

Προφυλακίστηκε ο 17χρονος για την αρπαγή των βρεφών σε Καμίνια και Ομόνοια

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, θέμα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 08 Σεπ 2025 | 15:17

Απίστευτο: Ταξιτζής αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή παραολυμπιονίκη μαζί με τον σκύλο-οδηγό της [βίντεο]

Ο ταξιτζής αρνήθηκε να πάρει την τυφλή παραολυμπιονίκη στο ταξί, μήπως και του λερώσει ο σκύλος-οδηγός