
Ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μέσα από το οποίο απεικονίζεται η στιγμή των πυροβολισμών στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ύστερα από σύγκρουση δύο αντιμαχόμενων πλευρών των οπαδών του Παναθηναϊκού. Του Γκύζη με τα Βόρεια Προάστια και των Δυτικών.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μία ομάδα επιτέθηκε με ρόπαλα, καδρόνια και άλλα δολοφονικά αντικείμενα στην άλλη, που απάντησε με πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις τραυματίες, δίχως να κινδυνέψει η ζωή κάποιου τραυματία.
Η συγκεκριμένη συμπλοκή ξετύλιξε το κουβάρι εγκληματικής οργάνωσης εκβιαστών μαι μπράβων της νύχτας, καθώς μέλη των δύο αντιμαχόμενων πλευρών των οπαδών του Παναθηναϊκού, δεν είχαν διαφορές μόνο για τις θύρες, τα οφέλη και την πρωτοκαθεδρία στη "Θύρα 13", αλλά είναι μέλη αντίπαλων εγκληματικών συμμοριών που δρουν τη νύχτα.


Πουλάνε προστασία σε καταστηματάρχες, ξυλοκοπούν και καίνε περιουσίες σε όποιον δεν πληρώνει, τοποθετούν βόμβες και πετάνε χειροβομβίδες ενώ δρουν και σαν ομάδες "φύλαξης" σε μαγαζιά, ξυλοφορτώνοντας θαμώνες που δημιουργούν προβλήματα.
Όπως;
Το επεισόδιο με πυροβολισμούς που είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2023 στο γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης LOHAN στο Γκάζι, με πρωταγωνιστή τον 46χρονο Ιρανό, που κατηγορείται για τη συμμετοχή του στη σκληρή εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν-μπράβων, που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ..
Στη συγκεκριμένη συμπλοκή, είχε ανοίξει πυρ ο 35χρονος άνδρας από την Αλβανία, που δολοφονήθηκε στις 26 Ιουνίου, μετά από αιματηρό καβγά στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο σεσημασμένος εκβιαστής με καταγωγή από το Ιράν, σε καταγεγραμμένες συνομιλίες, που έχουν στην κατοχή τους τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, φέρεται να γνωρίζει τον δολοφόνο του "Ζαμπόν" στο Νέο Κόσμο, ενημερώνει άλλα μέλη της οργάνωσης για τις ανακατατάξεις, ενώ προειδοποιεί άλλους κατηγορούμενους, να κρατήσουν αποστάσεις από τον 36χρονο "Μάικ" από την Αλβανία. Τον περασμένο Μάιο, ο Ιρανός, είχε εμπλοκή σε ένα ακόμα βίαιο επεισόδιο ξυλοδαρμού δύο Βρετανών, σε γνωστό strip club στη Λεωφόρο Συγγρού.
Πυρά κατά της… "ομάδας συναγερμού"
Ο Ιρανός, δύο ακόμα κατηγορούμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και 5 ακόμα άγνωστα πρόσωπα, φέρεται να αποτελούσαν την… "ομάδα συναγερμού" του "LOHAN", τη νύχτα των πυροβολισμών. Οι συγκεκριμένες ομάδες, "σχηματίζονταν" όταν υπήρχαν φασαρίες" που δεν ήταν δυνατόν να διαχειριστούν μόνοι τους οι "φύλακες" του κάθε "προστατευόμενου" μαγαζιού. Για την διευθέτηση των περιστατικών, επικοινωνούσαν μεταξύ τους αλλά και με άλλα άτομα, ενώνονταν και λειτουργούσαν ως "ομάδα κρούσης".
Όπως προέκυψε, ο 46χρονος μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που παρείχαν υπηρεσίες ασφαλείας, μετά από υπόδειξη από τον υπεύθυνο του καταστήματος, οδήγησαν έξω από το μαγαζί δύο άνδρες που φέρεται να είχαν προκαλέσει ένταση. Χτύπησαν τον ένα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και τότε ο φίλος του (ο 35χρονος από την Αλβανία), πυροβόλησε αρχικά εκφοβιστικά και στη συνέχεια επανειλλημένα σε βάρος μέλους της ομάδας συναγερμού, χωρίς όμως να τον τραυματίσει. Όπως διαπιστώθηκε από βιντεοληπτικό υλικό, ο 46χρονος Ιρανός, την ώρα της επέμβασης στο μαγαζί, φορούσε γάντια μοτοσικλετιστή με κοκάλινη επένδυση.
Στις 18 Μαίου, σε ένα ακόμα συμβάν, ο 46χρονος μαζί με ένα ακόμα κατηγορούμενο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, τον αποκαλούμενο "ΝΤΕΝΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ", είχαν… "στείλει" έναν άνδρα από την Αγγλία στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, έπειτα από ξυλοδαρμό. Ο δύο σεσημασμένοι κακοποιοί, που παρείχαν υπηρεσίες ασφαλείας σε γνωστό strip club, φέρεται να επιτέθηκαν σε δύο άνδρες λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, όταν κατά την αποχώρηση τους από το μαγαζί, εξέφρασαν παράπονα για τις παροχές του καταστήματος και το ύψος του λογαριασμού. Με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, εισήλθαν εντός του καταστήματος και αμέσως μετά βγήκαν προσεγγίζοντας τους δύο Άγγλους. Ο 46χρονος χτύπησε τον ένα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος απώθησε τον άλλον άνδρα, παροτρύνοντάς τον να αποχωρήσει.
"Συγκοινωνούντα δοχεία"
"Παλιά η τρομοκρατία είχε εμπλακεί με το κοινό έγκλημα. Τώρα αυτοί που ασχολούνται με τα οπαδικά εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα. Αυτά είναι τα συγκοινωνούντα δοχεία. Ουσιαστικά στρατολογούν παιδιά που ψάχνουν τη προσωπική τους ταυτότητα μέσα από την ένταξη τους σε μια ομάδα. Έχει δύο ρίζες, η μία είναι η κοινωνική, η ταυτοτική ρίζα. Ο καθένας ψάχνει να ενταχθεί σε μια ομάδα και να αποτελέσει μέλος μιας σκληρής ομάδας και εκεί να δει ποιος θα κυριαρχήσει. Από την άλλη πλευρά συγκροτούνται συμμορίες εγκληματικές", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr