Μύκονος: Κλείνουν "Nammos" και "Scorpios" μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου - Φόβοι για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού

"Λουκέτο" στα δύο πιο γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου βάζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Nammos Μυκονος

Την απόφαση να κλείσουν τα δημοφιλή μαγαζιά της Μυκόνου, το "Nammos" στην παραλία Ψαρρού και το "Scorpios" στην περιοχή Παράγκα, υπό τον φόβο δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού, έλαβε και ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα κρούσματα διαπιστώθηκαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκανε κλιμάκιο της ΓΓΠΠ, με επικεφαλής τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, που κατέβηκε γι' αυτό το σκοπό στη Μύκονο το περασμένο Σάββατο.

Το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Αστυνομία και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έκαναν τεστ στο προσωπικό των δύο beach bar, και τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν στις 21.00 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τουλάχιστον 10 θετικά τεστ στον κορονοϊό, γι' αυτό με απόφαση του κ. Παπαγεωργίου που εκδόθηκε άμεσα και ήδη δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, τα καταστήματα έκλεισαν από τις 22.00 το βράδυ μέχρι και τις 07.00 το πρωί της Παρασκευής, 4-9-2020, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και να διαπιστωθεί η έκταση της διάδοσης του ιού , οπότε θα αποφασιστεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση αναφέρει:

"Αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών και μαζικής εστίασης (bar-restaurant) στη Νήσο Μύκονο με τις επωνυμίες "Nammos" στην παραλία Ψαρού και "Scorpios" στην περιοχή Παράγκα, από 01.09.2020 και ώρα 22.00 έως την 04.09.2020 και ώρα 07.00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19".

Η απόφαση της ΓΓΠΠ για το κλείσιμο του Nammos και του Scorpios στη Μύκονο

Χαρδαλιάς: 3.386 ενεργά κρούσματα στη χώρα - Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στις περιοχές με καραντίνα

Την λειτουργία των λαϊκών αγορών υπό προϋποθέσεις από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις περιοχές που βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τη νόσο covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ παράλληλα έδωσε στατιστικά στοιχεία για την πορεία της νόσου και των ελέγχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.386 ενεργά κρούσματα στη χώρα, με βάση τα στοιχεία από τους ελέγχους ενώ οι θάνατοι ανέρχονται στους 262.

Αναλυτικά, από τις 25 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η επιδημία έως τις 30 Αυγούστου, δηλαδή την περασμένη Κυριακή, το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 10.134, τα 3.386 είναι ενεργά, ενώ 5.153 άνθρωποι ανέρρωσαν στο σπίτι και 1.333 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την ΓΓΠΠ.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους το τελευταίο δίμηνο και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου έως την 30 Αυγούστου, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 199.034 έλεγχοι, καταγράφηκαν 8.862 παραβάσεις (δηλαδή ποσοστό 4,52%), ενώ κόπηκαν 9.651 πρόστιμα συνολικού ύψους 3.856.840 ευρώ και επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 3.330 ημερών για υπεράριθμους πελάτες και 228 ημερών για μη τήρηση ωραρίου, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Χαδαλιάς

Ειδικά στις πύλες εισόδου, από την 1-7-2020 έως την 30-8-2020 η εικόνα από τους στοχευμένους ελέγχους σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, σε σύνολο 3.239.194 εισερχομένων επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν 406.857 έλεγχοι και επιβεβαιώθηκαν 853 κρούσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι ήταν στοχευμένοι με την έννοια ότι γίνονταν τεστ σε άτομα που είχαν αυξημένες πιθανότητες να είναι φορείς, με βάση τα διεθνή στοιχεία για την πορεία της νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τις λαϊκές αγορές, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν στις περιοχές που τελούν υπό ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, (Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο και Λέσβο), ως εξής:

• Σε κάθε λαϊκή αγορά, από τους πωλητές, παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή και μόνο, σύμφωνα με την άδεια τους, θα συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών.

• Θα υπάρχει απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων με ενδιάμεσο χώρο κενό και ελεύθερο από αντικείμενα,.

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις λαϊκές αγορές όπως σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο στις περιοχές που ισχύουν τα ειδικά μέτρα.

Η τήρηση των μέτρων, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, θα ελέγχεται επισταμένως από τους αρμόδιους φορείς.

"Οι έλεγχοι δεν γίνονται από εκδικητική ή τιμωρητική διάθεση αλλά στόχος είναι να επιβεβαιώνεται η σωστή τήρηση των κανόνων", είπε ο υφυπουργός ενώ επίσης υπογράμμισε:

"Η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των νόμων σώζει ζωές". Και εξέφρασε τιε ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αρχή Διαφάνειας, που επισκέφθηκε σήμερα και τα στελέχη της, καθώς και όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την συμβολή τους στην τήρηση των κανόνων και την ασφάλεια των πολιτών.

Αναφερόμενος στην έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, σε σύγκριση με άλλες χώρες, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες και αποφασίζει με κριτήριο το αποτέλεσμα αυτών των κανόνων.

Επανέλαβε την ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας για έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου και τόνισε ότι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

• Είναι υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών.

• Να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο μέχρι την Γ΄ δημοτικού.

• Τα διαλείμματα θα είναι διαφορετικά με στόχο τον περιορισμό του συγχρωτισμού μαθητικών ομάδων.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται:

• Παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή, ή διαταραχές συμπεριφοράς ή με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό ή νόσημα που εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

• Στα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, προβλέπεται χρήση μάσκας μόνο όταν είναι εφικτό.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς στους οίκους ευγηρίας και όλες τις δομές ευάλωτων ατόμων λέγοντας ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι, ενώ την ευθύνη για την τήρηση των κανόνων και όλων των μέτρων για την προστασία των συμπολιτών μας έχουν οι Περιφέρειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ 23 Απρ 2021 | 15:29

Fake news από τον Αλέξη Τσίπρα για τους νεκρούς από κορονοϊό- Τι αποκάλυψαν τα ellinika hoaxes

Fake news από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την ΕΦΣΥΝ για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα.

ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 23 Απρ 2021 | 14:53

Ναι από τους Λοιμωξιολόγους για να ανοίξουν από αύριο malls και κέντρα αισθητικής - Επαναλειτουργεί το click in shop στη Θεσ/νίκη

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν malls και κέντρα αισθητικής σε όλη την Ελλάδα καθώς και το click in shop στη Θεσσαλονίκη

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 23 Απρ 2021 | 14:30

Κορονοϊός: Χωρίς ηλικιακό περιορισμό το εμβόλιο της Johnson & Johnson στη Γερμανία

Η Γερμανία αποφάσισε να μην επιβάλει ηλικιακό περιορισμό στη χρήση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό της Johnson & Johnson. Νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 23 Απρ 2021 | 14:21

Ελεγχοι στα διόδια: Οι αστυνομικοί γύρισαν πίσω ήδη 30 αυτοκίνητα με ταξιδιώτες του Πάσχα

Η αστυνομία εντόπισε παραβάτες σε ελέγχους στα διόδια Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας και τους γύρισε στην πρωτεύουσα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 23 Απρ 2021 | 13:31

Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε συμφωνία με κινεζική εταιρεία για προμήθεια 18 εκατ. self test με μόλις 1,35 ευρώ το ένα

Συμφωνία με την κινεζική εταιρεία JOYSBIO Biotechnology για την προμήθεια 18 εκατ. self tests, σύναψε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 23 Απρ 2021 | 12:55

Μαργαρίτης Σχοινάς: Διασφαλίσαμε πλέον τον απαραίτητο αριθμό δόσεων εμβολίων στην ΕΕ

"Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε 400 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ που μας φέρνουν στον στόχο μας για την επίτευξη της ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι", τόνισε ο κ. Σχοινάς.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑ 23 Απρ 2021 | 12:55

Κορονοϊός: Μαζική χρήση self test στη Νότια Κορέα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Υπό όρους έγκριση σε δύο εταιρείες για self test για τον κορονοϊό στη Νότια Κορέα.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ Η ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 23 Απρ 2021 | 12:14

Κορονοϊός: Μετά τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους άνω των 40

Από Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τον κορονοϊό για τους 30 - 39.

23 Απρ 2021 | 12:13

Ελα μωρέ, παιδιά είναι

Πως μία φράση κρύβει τις πραγματικές παθογένειες που η κοινωνία μας δεν θέλει να δει.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ 23 Απρ 2021 | 11:55

Εστίαση: Σήμερα αποφασίζει η Επιτροπή λοιμωξιολόγων πώς θα ανοίξει- Ανακοινώσεις από Χαρδαλιά

Οι επιχειρηματίες του πολύπαθου χώρου της εστίασης μπορούν να ανοίξουν από τη Δευτέρα του Πάσχα.

ΕΝΤΟΣ 10 ΛΕΠΤΩΝ 23 Απρ 2021 | 11:39

Philips Air Disinfection: Το σύστημα της Signify που απολυμαίνει τον αέρα και απενεργοποιεί τον κορονοϊό

Για τον λόγο αυτό, η Signify το 2020 αύξησε την παραγωγή των πηγών φωτός κατά οχτώ φορές ως στήριξη στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ 23 Απρ 2021 | 10:55

Θετικός στον κορονοϊό ο βουλευτής Γ. Φραγγίδης (ΚΙΝΑΛ) που εμβολιάστηκε πριν 2,5 μήνες - Σε καραντίνα ο υπουργός Σπ. Λιβανός

Ο κ. Λιβανός υπεβλήθη σε διαγνωστικό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό - Είχε συναντηθεί με τον βουλευτή Γ. Φραγγίδη (ΚΙΝΑΛ), ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορoνοϊό.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 23 Απρ 2021 | 10:09

Κορονοϊός και στις γάτες: Μπορούν να κολλήσουν και μάλιστα σοβαρά - Νέα έρευνα

Ερευνε Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως οι γάτες μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό και μάλιστα σοβαρά.