
Η πλήρης εικόνα για το τι πραγματικά προκάλεσε την πυρκαγιά που έκαψε το μοναδικό πευκοδάσος της Ύδρας σχηματίζεται με αργούς ρυθμούς. Αν και περισσότερα στοιχεία αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη φωτιά δεν είναι όλα προς την ίδια κατεύθυνση.
Σύμφωνα με το MEGA, αυτόπτες μάρτυρες, που επέβαιναν σε παραπλέον σκάφος, κατέθεσαν ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά άκουσαν κρότους, περίπου 10-15. Οι άνθρωποι αυτοί ξεκαθάρισαν όμως ότι δεν είναι να γίνεται ρίψη πυροτεχνημάτων.
Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν στη συνέχεια ένα φουσκωτό που ανήκει στη θαλαμηγό να πηγαινοέρχεται στην ακτή, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης, ενώ αργότερα παρατήρησαν έναν πυροσβεστήρα στην άκρη της θαλαμηγού και μία λευκή κηλίδα στη θάλασσα. Είναι άγνωστο από τι προκλήθηκε η λευκή κηλίδα μέσα στο νερό.
Έπεσαν πυροτεχνήματα; - Γιατί οι επιβάτες της θαλαμηγού δεν άκουσαν τίποτα
Έπεσαν όμως πυροτεχνήματα από τη θαλαμηγό "Περσεφόνη" με 13 μέλη πλήρωμα, που είχαν ναυλώσει υπήκοοι Καζακστάν ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες στην παρέα τους ήταν και ένας Άγγλος και δύο Πολωνοί;
Το μεσημέρι του Σαββάτου, 22 Ιουνίου, η θαλαμηγός έδεσε στη Βουλιαγμένη και αμέσως μετά συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά το πρωί της Κυριακής, 23 Ιουνίου οπότε και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, 26 Ιουνίου.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο για πρόκληση πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι.
Σημειώνεται ότι από τους επιβάτες της θαλαμηγού, όλοι τους υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη φωτιά. Είπαν ότι το επίμαχο διάστημα ήταν αποροφημένοι από τον αγώνα ποδοσφαίρου του EURO 2024 που παρακολουθούσαν.
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άνθρωποι που δεν κατάλαβαν τίποτα, όπως λένε. Κατά κάποιες πληροφορίες, ένας από τους επιβάτες της "Περσεφόνης" είναι ολιγάρχης από το Καζακστάν, φίλος του πρώην προέδρου της χώρας, ιδιοκτήτης πετρελαϊκού κολοσσού ενώ για τον άνθρωπο αυτό ακούγονται φήμες για ξέπλυμα χρήματος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr