Follow us

Ν. Φιλαδέλφεια: Πώς οι Ελληνες χούλιγκαν οδήγησαν τους Κροάτες στο γήπεδο της ΑΕΚ - Ο ρόλος του ταξιτζή "Αγιά"

Copy paste από εγκληματική οργάνωση χούλιγκαν του ΠΑΟ, η δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πού καταλήγουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

Ο "ΑΓΙΑΣ", παρατσούκλι του Έλληνα χούλιγκαν ταξιτζή που παρακολουθούσε αντίπαλους στόχους το 2021, έγινε "οδηγός-καθοδηγητής" των Κροατών χούλιγκαν το 2023, αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Ελληνικό "εγχειρίδιο" δολοφονικής επίθεσης… 5 λεπτών, ακολούθησε η φασιστική αγέλη των Κροατών χούλιγκαν. Ήταν… copy paste (αντιγραμμένο) από εγκληματική οργάνωση χούλιγκαν του ΠΑΟ, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία στις 6 Αυγούστου 2021.

"Αρχηγός" ήταν μια 29χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί… 7 φορές για χουλιγκανικές βίαιες επιθέσεις. Τότε ανάμεσα στους 21 κατηγορουμένους ήταν ο 27χρονος Ι.Τ., οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ. Ο ίδιος αλλά και ο 26χρονος Θ.Β., επίσης οργανωμένος οπαδός της ίδιας ομάδας, είναι ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες της δολοφονικής συμπλοκής με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη.

Φέρονται, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, να ήταν οι "οδηγοί" των "BAD BLUE BOYS". Ήταν εκείνοι που τους υποδέχθηκαν, τους έδωσαν τον δολοφονικό εξοπλισμό, και ως "εμπροσθοφυλακή" τους καθοδήγησαν προς το γήπεδο της ΑΕΚ από παράπλευρες οδούς, προκειμένου να επιτεθούν αιφνιδιαστικά στους αντίπαλους οπαδούς.

Στη μεθοδολογία δράσης των χούλιγκαν του ΠΑΟ, που είχαν κατηγορηθεί το 2021, ανάμεσα στους οποίους και ο 27χρονος Ι.Τ., ήταν η εξασφάλιση "οπαδικής υπεροχής", να βρίσκονται "ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους", σε έναν ιδιότυπο "διαγωνισμό σημείων".

ΣΤΟΧΟΣ: "Ο… εκμηδενισμός του αντιπάλου"

Ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης του 2021 ήταν ίδιος με αυτόν που συντονίστηκαν και εφόρμησαν οι Κροάτες χούλιγκαν υπό… ελληνική καθοδήγηση. "… οι δράστες χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς, ενώ στο οπλοστάσιο τους συμπεριλαμβάνονταν κροτίδες, φωτοβολίδες ευθείας βολής, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Συνέπεια των συντονισμένων ενεργειών τους τύγχανε ο τραυματισμός των θυμάτων τους -με ανακύπτοντες κινδύνους τόσο για τη ζωή τους όσο και για βαριές σωματικές βλάβες- καθώς και οι φθορές σε οικίες και οχήματα" περιγράφεται στην δικογραφία που είχαν σχηματίσει τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, το 2021, και διαπιστώνουν ότι έχουν κοινό "γνώριμο" και στις δύο υποθέσεις, παρόμοιο οπλισμό, αλλά σημαντική διαφορά, ότι οι "ανακύπτοντες κίνδυνοι" ξεπεράστηκαν και έφθασαν στην απώλεια ζωής.

Η μεθοδολογία δράσης του 2021 και του 2023 είναι ίδια. Τηλεφωνική προσυνεννόηση, συγκεντρώνονταν ομαδικά σε "ασφαλή" για τους ίδιους σημεία, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από αστυνομικές περιπολίες και οπαδούς αντίπαλων ομάδων. Στη συνέχεια επιβιβάζονταν σε οχήματα και κινούμενοι κομβόι, προσέγγιζαν τους στόχους σταθμεύοντας σε παράπλευρες οδούς. Εξοπλίζονταν και εφορμούσαν πεζή στους στόχους και επιτίθονταν με μαχαίρια και ρόπαλα, αρπάζοντας παράλληλα "λάφυρα".

Διαβάστε Επίσης

Κύριο χαρακτηριστικό της εγκληματικής οργάνωσης των Ελλήνων χούλιγκαν του 2021, που έχουν συνδετικό κρίκο τον 27χρονο που φέρεται να καθοδήγησε τους Κροάτες, "η έως των άκρων εχθρότητα έναντι σε οποιονδήποτε εκφράζει διαφορετική οπαδική επιλογή".

Επιδιωκόμενη ήταν η αριθμητική "οπαδική υπεροχή" που προσανατολιζόταν στον "εκμηδενισμό και εξευτελισμό του αντιπάλου".

Όσο περισσότερους χτυπούσαν, όσο περισσότερες "επιτυχίες" είχαν, τόσο περισσότερο ανελίσσονταν στις ηγετικές θέσεις συνδέσμων, και λάμβαναν "παράσημο τιμής".

Γκράφιτι στιγματισμού όπως… ΗΠΑ

Τα μέλη της εγκληματική οργάνωσης των χούλιγκαν του ΠΑΟ, που εξαρθρώθηκε το 2021 προέβαινε και σε γκράφιτι σε ζώνες απόλυτης επικράτησης στα πρότυπα δράσης εγκληματικών ομάδων σε μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.

Κινηματογραφούσαν με κινητά ή κάμερες go pro τις επιθέσεις και τον εξευτελισμό των αντιπάλων. Στη συνέχεια έκαναν… μοντάζ. Έκρυβαν τα πρόσωπα τους, έβαζαν σχόλια και υπότιτλους και τα ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εγκληματική οργάνωση προέβαινε σε οπαδικές επιθέσεις ακόμη και κατά τις… διακοπές των στόχων σε επαρχία και νησιά, όπως σε Χανιά και Σίφνο, με τα θύματα να μην καταγγέλλουν τις επιθέσεις σε βάρος τους. Η συμμορία των Ελλήνων χούλιγκαν συνήθιζε να παραθερίζει ομαδικά αναζητώντας για… διασκέδαση, οπαδούς άλλων ομάδων προκειμένου να αντιπαρατεθούν. Ιδιαίτερης προβολής τύγχαναν τα "λάφυρα" των επιθέσεων, που είχαν αφαιρέσει από τους αντιπάλους.

Τα μέλη της συμμορίας των χούλιγκαν, στην οποία συμμετείχε ο 27χρονος "ΑΓΙΑΣ", παρακολουθούσαν τα γραφεία συνδέσμων αντιπάλων ακόμη και τις οικίες στόχων τους προκειμένου να διαπιστώσουν τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους, αν υπήρχαν παρατηρητές ή ακόμη και αστυνομική περιπολία. "Όργωναν" τις περιοχές των αντιπάλων, ερευνούσαν άτομα του κύκλου τους (συντρόφους, συγγενείς), ακόμη και συνήθειες της καθημερινότητάς τους, που δούλευαν, πότε σχολούσαν και πότε πήγαιναν για ύπνο.

Ο "ΑΓΙΑΣ" με το ταξί σε επίθεση

Σε κάθε επίθεση ανάλογα με την επικινδυνότητα, αποφασιζόταν ο αριθμός των συμμετεχόντων, μέσα από μία κλειστή ομάδα… έμπιστων.

Ο 27χρονος "ΑΓΙΑΣ", ο οποίος είναι ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, χρησιμοποιούσε την επαγγελματική του ιδιότητα ως οδηγός ταξί. Παρακολουθούσε στόχους, ενώ με το ταξί του συμμετέχει και σε επίθεση σε βάρος αντίπαλου οπαδού. Θεωρούσε ότι η ιδιότητά του ήταν υπεράνω υποψίας και έκανε τον παρατηρητή για τους συνεργούς του, ενώ ενημέρωνε είτε για αστυνομική παρουσία, είτε εξακρίβωνε τις διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας των αντίπαλων οπαδών.

Κωδικοί και επίθεση Πόρτο Γερμενό

Κατά τις συνομιλίες μεταξύ τους, τα μέλη της συμμορίας των χούλιγκαν ανέφεραν με κωδικούς τον οπλισμό τους.

Ναυτικές φωτοβολίδες: Ναύτες

Φωτοβολίδες χειρός: Γόνα

Μαχαίρια, κροτίδες, εύφλεκτες ύλες: Τσουριά ή Ρίτσου

Μετά από επίθεση σε οπαδούς του Ολυμπιακού στην παραλία Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό, η 29χρονη "αρχηγός" συνομιλεί με τον "ΑΓΙΑ" για το περιστατικό.

"ΑΓΙΑΣ": "... ντάξει εγώ είχα το σπαθί μου ρε"

29χρονη: "Ρε μ….. να του πετάς πέτρες να... μπας και τον πιάσει καμία πέτρα στο κεφάλι για να μπορέσεις να τον πλησιάσει αφού είχε τσουρί (μαχαίρι) ρε μ……. Αυτό εννοώ, όχι μέσα στη θάλασσα".

Οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης του 2021, η οποία δεν έχει εκδικαστεί ακόμη, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες στις συνομιλίες τους φοβούμενοι την πιθανότητα να παρακολουθούνται. "Πάμε για καφέ", "πάρε και κανά χαρτάκι να παίξουμε", "αύριο να μοιράσουμε κάτι δέματα", ήταν μερικές από τις εκφράσεις τους προκειμένου να συναντηθούν για την ανάπτυξη του σχεδίου δράσης πριν από τις επιθέσεις.

Οι "ρήξεις"

Οι ηγετικές ομάδες των χούλιγκαν διαφόρων περιοχών δεν δίσταζαν να έρθουν σε ρήξη ανάμεσά τους, όταν δεν συμφωνούσαν να συμμετάσχουν σε εγκληματικές δράσεις. Ηγετικό μέλος της εγκληματικής συμμορίας που εξαρθρώθηκε το 2021, επεδείκνυε ιδιαίτερη σπουδή προκειμένου η δράση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ να μην αποκτήσει "πολιτική χροιά", η οποία θα αποθάρρυνε άτομα αντίθετων ιδεολογικών χώρων να ενταχθούν σε αυτή.

Κατά τις προετοιμασίες συμμετοχής οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κατηγορούμενο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, αρνείται πεισματικά να αναρτηθεί πανό με πολιτικό μήνυμα, προκειμένου να μην αποθαρρυνθούν άτομα συντηρητικής ιδεολογίας, από τη συμμετοχή τους στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.

Η ισχύς κάθε μέλους της ηγετικής ομάδας αντιπροσώπευε ο αριθμός των ατόμων που είχε υπό την άμεση επιρροή τους, τους "δικούς του", τα "δικά του άτομα" ή το "crew" (πλήρωμα) όπως αρέσκονταν να αποκαλούν. Ο πυρήνας των αρχηγών φρόντιζε για την "επόμενη ημέρα" της οργάνωσης, και επιδείκνυαν ιδιαίτερη σπουδή για την "κατήχηση" και "εξέλιξη" νέων μελών προκειμένου να αναλάβουν τα ηνία μετά την απόσυρσή τους.

Όταν κάποιος δεν επέδειξε ιδιαίτερη βία εναντίον αντιπάλου του, του επέβαλαν αποκλεισμό και "πειθαρχικές ποινές".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ MEGA 02 Οκτ 2023 | 18:04

Άγιος Παντελεήμονας: "Η μαμά πήγε να τον σταματήσει και έφαγε μία στο χέρι" - Σοκάρει η 12χρονη για τη δολοφονία του πατέρα της

"Πονάω πάρα πολύ. Δεν είμαι καλά. Περιμένω πότε θα με χειρουργήσουν", ήταν τα λόγια της 45χρονης, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ 02 Οκτ 2023 | 17:00

Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας στον 74χρονο που πυροβόλησε το ζευγάρι

Ο δράστης του εγκλήματος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και εναντίον ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 02 Οκτ 2023 | 10:56

Άγιος Παντελεήμονας: "Δεν φταίω εγώ, φταίει αυτό που μου έριξαν στο ποτό" - Τι είπε στους αστυνομικούς ο 74χρονος

Ο 74χρονος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και επαναλάμβανε συνέχεια την φράση "έριξες κάτι στο ποτό μου".

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 02 Οκτ 2023 | 07:32

Αγιος Παντελεήμονας: "Φονιά! Φονιά! Βοήθεια σκότωσε τον πατέρα μου", ούρλιαζε η 12χρονη κόρη του 50χρονου

Εντρομοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας στον άκουσαν τις κραυγές της 12χρονης που λίγα λεπτά πριν είδε τον πατέρα της να πέφτει νεκρός από τα πυρά οικογενειακού φίλου.

01 Οκτ 2023 | 21:41

Άγιος Παντελεήμονας: Σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές ο 74χρονος που σκότωσε τον 50χρονο Γεωργιανό- Το όπλο του φόνου

Ύστερα από τον έλεγχο της ταυτότητάς του, διαφάνηκε ότι είναι σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές που είχε διαπράξει στο παρελθόν.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Οκτ 2023 | 14:22

Αγ. Παντελεήμονας: Η 45χρονη έγινε ασπίδα για τα παιδιά - "Μπήκα μπροστά τους και με πυροβόλησε, φώναζε ότι θα τα σκοτώσει"

Νέα στοιχεία προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα για το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στον Άγιο Παντελεήμονα, με θύμα έναν 50χρονο.Εκτός κινδύνου η 45χρονη σύζυγός του.

ΜΠΟΡΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ 01 Οκτ 2023 | 11:44

Αγιος Παντελεήμονας: Το πάρτι μετατράπηκε σε μακελειό - Αυτό είναι το σπίτι που ο 74χρονος σκότωσε τον 50χρονο [εικόνες]

Σοκ προκαλεί το άγριο φονικό που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής σε σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 01 Οκτ 2023 | 08:48

Άγιος Παντελεήμονας: 74χρονος πυροβόλησε ζευγάρι μπροστά στην κόρη τους - Νεκρός ο άνδρας, σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του

Ένας 74χρονος πυροβόλησε και σκότωσε μέσα σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα έναν Γεωργιανό και τραυμάτισε σοβαρά τη σύζυγό του. Στο σπίτι βρισκόταν η 12χρονη κόρη τους και δύο φίλες της.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 29 Σεπ 2023 | 23:42

Τουπάκ Σακούρ: Βρέθηκε ο δολοφόνος του διάσημου ράπερ 27 χρόνια μετά – Συνελήφθη αρχηγός συμμορίας

Ο Ντουέιν "Κέφι Ντι" Ντέιβις αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με φονικό όπλο. Συνελήφθη το πρωί έξω από το σπίτι του και έχει τεθεί υπό κράτηση.

ΑΠΟ ΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2023 | 19:21

Άρτα: "Το παιδί είναι σε μεγάλη σύγχυση" - Τα τελευταία λόγια του 65χρονου πατέρα που τον σκότωσε ο γιος του

Ο πατέρας είχε καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον γιο του και ενημέρωσε τηλεφωνικά τη σύζυγό του.

ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 29 Σεπ 2023 | 13:40

Άρτα: "Αντίο δάσκαλε" - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 68χρονου που δολοφονήθηκε από τον γιο του [βίντεο]

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 68χρονου που δολοφονήθηκε από τον γιο του στην Άρτα.

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 29 Σεπ 2023 | 07:38

Δολοφονία Κατσουρή: Τραγέλαφος με στρατηγούς και ταξίαρχους να αλληλοκατηγορούνται - Μπαλάκι οι ευθύνες

Από τους ελεγχόμενους αξιωματικούς της ΕΔΕ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο κάθε ένας φαίνεται να υποστηρίζει πως "έκανε το σωστό". Ο ένας επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο.

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 28 Σεπ 2023 | 14:15

Τραγικό: Η 15χρονη που μαχαιρώθηκε από έφηβο στο κέντρο του Λονδίνου μπήκε στη μέση για προστατεύσει τη φίλη της

Η νοσοκόμα μητέρα της αγωνιζόταν για να τη στέλνει σε ένα καλό, ιδιωτικό σχολείο - Η 15χρονη Ελιάνα μπήκε στη μέση για να σώσει τη φίλη της.