Ναρκωτικά, ξύλο και μαχαιρώματα στο κέντρο της Αθήνας

Η διακίνηση ναρκωτικών ξεκινάει από τις πρώτες πρωινές ώρες και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ, με τους καταστηματάρχες- μετανάστες και Έλληνες- να εκφράζουν αγωνία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ναρκωτικά, ξύλο και μαχαιρώματα στο κέντρο της Αθήνας

Ναρκωτικά στο Δημαρχείο της Αθήνας. Είναι εικόνες που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Εικόνες τις οποίες δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» από το Δημαρχείο της πρωτεύουσας της Αθήνας, που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ευρωπαϊκή χώρα. Οδός Αθηνάς, Ευπόλιδος και Κλεισθένους, οι πιάτσες «θανάτου»… ζουν και βασιλεύουν.

Η διακίνηση ναρκωτικών ξεκινάει από τις πρώτες πρωινές ώρες και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ, με τους καταστηματάρχες- μετανάστες και Έλληνες- να εκφράζουν κραυγή αγωνίας, στέλνοντας επιστολή μέχρι και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Τσουβάλα. «Κρύβουν την ηρωίνη μέσα στις γλάστρες και την πουλάνε όλο το 24ωρο», λένε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» οι καταστηματάρχες.


«Ναρκωτικά, ξύλο και μαχαιρώματα»

«Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή όλοι όσοι εργαζόμαστε, κατοικούμε και έχουμε επιχειρήσεις στην περιοχή (Σωκράτους Μενάνδρου Αναξαγόρα Γερανίου , Πλατεία θεάτρου κλπ). Εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει να επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση της ανομίας. Εμπόριο και χρήση ναρκωτικών σε κοινή θέα, κλοπές , εμπόριο κλεμμένων κινητών και ποδηλάτων , μικροπωλητές (Ρομά ) φρούτων και λαχανικών που καταλαμβάνουν οδόστρωμα και πεζοδρόμιο , διαπληκτισμοί αλλοδαπών με ξύλο μαχαιρώματα κλπ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι καταστηματάρχες της Αθήνας στην επιστολή τους που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»


«Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν από όλα τα πάρα πάνω κινδυνεύουμε εμείς οι ίδιοι καθώς και οι πελάτες μας οι οποίοι έχουν αρχίσει να φοβούνται να επισκεφθούν τα καταστήματα μας. Βέβαια και η εικόνα που δίδεται στους τουρίστες που καταλύουν στα ξενοδοχεία της περιοχής η περνούν από αυτήν δεν είναι καθόλου κολακευτική με την παντελή έλλειψη της αστυνομίας. Για όλα τα πάρα πάνω λοιπόν ζητούμε την συνεχή αστυνόμευση της περιοχής ώστε να επανέλθει η έννομος τάξη και για να αποφευχθούν τα χειρότερα», πρόσθεσαν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, που κοινοποιήθηκε εκτός από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην Εισαγγελία Αθηνών αλλά και στον Δήμο Αθηνών.


Καταστηματάρχες: Κινδυνεύουμε και μας λένε να μην μιλάμε

«Βλέπουμε χρήστες, βλέπουμε εμπόρους, απροκάλυπτα όλο το 24ωρο, να πουλάνε ναρκωτικά σε κεντρικά σημεία. Όταν τους λέμε να σταματήσουν μας απειλούν και μας εκφοβίζουν. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν υπάρχει αστυνόμευση. Μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Πίσω από το Δημαρχείο γίνεται συνέχεια εμπόριο ναρκωτικών. Όποιος και να πάει πίσω από το δημαρχείο σπάνε κόκα. Κρύβουν τα ναρκωτικά παντού, την ηρωίνη μέσα στις γλάστρες. Σπάνε μπροστά στα σκαλοπάτια. Αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια περαστικών και τουριστών. Θα ασχοληθεί κανείς μαζί μας επιτέλους;», διερωτάται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ένας καταστηματάρχης, ο οποίος δέχτηκε να μας μιλήσει υπό τον όρο της ανωνυμίας καθώς φοβάται και έχει δεχθεί απειλές.


Μετανάστης καταστηματάρχης: Κλέβουν τουρίστες μπροστά στα μάτια μας
Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καταστήματα και αρκετοί μετανάστες, οι οποίοι συνυπέγραψαν την επιστολή που είναι στη διάθεση της εφημερίδας. Ένας από αυτούς μας μίλησε περιγράφοντας πως πέρασε τα πάνδεινα για να ανοίξει κάποιο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και να καταφέρει να επιβιώσει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του. Αρκετοί έχουν ζήσει ληστείες τις πρώτες πρωινές ώρες μπροστά στα μάτια τους, είτε από εμπόρους είτε από χρήστες ναρκωτικών ουσιών αλλά και από παραβατικές ομάδες. «Έχω δει τουρίστες να είναι έξω από το μαγαζί μου να κοιτάζουν τη βιτρίνα και να θέλουν να μπουν μέσα για να ψωνίσουν και να τους πλησιάζουν άτομα και να τους ληστεύουν. Αυτό φυσικά μας δημιουργεί πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». Οι ληστές αρκετές φορές ζητούν… διευθύνσεις από τους τουρίστες για να τους αποσπάσουν την προσοχή και στη συνέχεια να τους κλέψουν. «Τους κλέβουν τα κινητά, τους κλέβουν τα πορτοφόλια, η αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά και όπου υπάρχει χαζεύει μαζί με τη δημοτική αστυνομία που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κόβει κλήσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


Δεν είναι λίγες οι φορές που οι έμποροι ναρκωτικών κάνουν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» και βγαίνουν τα… όπλα και τα μαχαίρια, ούτως ώστε να «επικρατήσουν» στις πιάτσες ναρκωτικών της Αθήνας. «Είχαν σφαχτεί πενήντα μέτρα από το Δημαρχείο, αλλοδαποί ποιος προφανώς θα ελέγξει την αγορά ναρκωτικών, σφαγμένος περιφερόταν μπροστά στα μάτια των πολιτών των τουριστών και απλών περαστικών», μας λέει χαρακτηριστικά ένας καταστηματάρχης.«Οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που κάθε μέρα δρουν στην περιοχή δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Άποψη μου είναι πως η δημοτική αρχή, ομάδες πολιτών αλλά και η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να συνδράμουν στη μείωση της εγκληματικότητας,», είπε στον «Ελεύθερο Τύπος της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος .

Ναρκωτικά, ξύλο και μαχαιρώματα στο κέντρο της Αθήνας


Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πως: «Οι περιπολίες οι οποίες καθιερώθηκαν, οι πεζές περιπολίες. Έχει σημασία -άλλο η εποχούμενη περίπολος, η οποία περνάει φεύγει και από πίσω μπορεί να γίνεται οτιδήποτε και άλλο η πεζή περίπολος η οποία γυροφέρνει συνέχεια στην πλατεία Ομονοίας. Υπάρχει πρόβλημα στα γύρω στενά, λέω για την ίδια την πλατεία και σε άλλες περιοχές, έχουν αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας».

«Ειδικά επιμείναμε σε κάποιες περιοχές που πηγαίνουν τουρίστες, όπως είναι γύρω από την Ακρόπολη και σε άλλες περιοχές που είχαμε κρούσματα πορτοφολάδων και στου Φιλοπάππου. Τώρα έχετε δει τον τελευταίο καιρό; Έχουν συλληφθεί κάποιοι ξένοι πορτοφολάδες και κάποιοι άλλοι έχουν συλληφθεί. Δεν λέω ότι μηδενίζουμε τα προβλήματα, μειώνουμε τα προβλήματα. Υπάρχει πρόβλημα στις περιοχές κάτω από την Ομόνοια και υπάρχει πρόβλημα και σε άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, όχι του τουριστικού κέντρου, του παρακάτω κέντρου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ "MINNIE" 30 Ιουλ 2020 | 18:18

Θεσσαλονίκη: Δεν γλιτώνεις από τη "Minnie" - Σκύλος ντετέκτιβ της ΕΛΑΣ εντόπισε κοκαΐνη σε σπίτι [Βίντεο]

Δείτε πως το λαγωνικό της Αστυνομίας ξετρυπώνει κοκαΐνης από σπίτι υπόπτου στη Θεσσαλονίκη

ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ 17 Ιουλ 2020 | 20:36

Χασισοφυτεία "μαμούθ" με 14.000 δενδρύλλια στα Γρεβενά [Εικόνες-Βίντεο]

Αναζητούνται να ταυτοποιηθούν 4 ακόμη άτομα που συμμετείχαν στην καλλιέργεια της χασισοφυτείας.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΟΜΟΚΟΥ 16 Ιουλ 2020 | 14:41
ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ 15 Ιουλ 2020 | 16:34

Αδίστακτοι κακοποιοί έβαζαν από την Τουρκία ηρωίνη και έριχναν τα ναρκωτικά σε Κερατσίνη - Πέραμα

Συνελήφθησαν τρεις Ελληνες μία Ελληνίδα και δύο αλλοδαποί ενώ κατασχέθηκαν κάνναβη, κοκαΐνη, δενδρύλλια και χρήματα

26ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΟΣ 15 Ιουλ 2020 | 10:22

Απίστευτο: Είχε μετατρέψει νηπιαγωγείο στα Εξάρχεια σε κρυψώνα ναρκωτικών

Ναρκωτικά βρέθηκαν στον ακάλυπτο χώρο του σχολείου, στον φωταγωγό, σε κάσα μεταλλικού παραθύρου, σε γλάστρα ακόμη και σε φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 11 Αυγ 2020 | 15:47

Γιώργος Κοτανίδης: Σκόρπισαν την τέφρα του ηθοποιού στην αγαπημένη του παραλία, στη Λέσβο

Στην Ερεσό της Λέσβου, διέσπειρε η οικογένεια του αγαπημένου ηθοποιού, Γιώργου Κοτανίδη, την τέφρα του, έξι μήνες μετά τον θάνατό του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ 11 Αυγ 2020 | 15:27

Ταλαιπωρία για 155 επιβάτες: Βλάβη στον καταπέλτη καταμαράν στο λιμάνι της Νάξου

Οι 155 επιβάτες του ταχύπλοου για τη Μύκονο και Πάρο θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με καταμαράν

ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ LSE 11 Αυγ 2020 | 15:08

Κορονοϊός - Μόσιαλος: Τι ισχύει για την διασπορά από επισκέπτες χωρών που η πανδημία έχει ελεγχθεί

Η θνητότητα εξαιτίας του νέου κορονοϊού κυμαίνεται από 0,6% έως 1,2% έναντι της εποχικής γρίπης.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 11 Αυγ 2020 | 15:06

ΕΟΤ και Bloomberg διαφημίζουν την Ελλάδα: Η νέα ψηφιακή καμπάνια "Greek Summer Feeling" [Εικόνες]

Η ψηφιακή καμπάνια "Greek Summer Feeling" προέκυψε από τη συνεργασία του ΕΟΤ με τον Bloomberg

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ 11 Αυγ 2020 | 14:35

Κακαβιά: Οι έλεγχοι για τον κορονοϊό έφεραν ουρές χιλιομέτρων [βίντεο "Up Stories"]

Από τις 16 Αυγούστου θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΧΑΝΙΩΝ 11 Αυγ 2020 | 13:46

Χανιά: Σοβαρό ατύχημα στην παραλία Σεϊτάν Λιμάνια - Παιδί έπεσε από τα βράχια

Το παιδί φαίνεται να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε από το βραχώδες σημείο της παραλίας Σεϊτάν Λιμάνια.

FAKE NEWS ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ LOCKDOWN 11 Αυγ 2020 | 13:03

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: "Καμπάνα" 10.000 ευρώ στα μαγαζιά που δεν θα κλείνουν τα μεσάνυχτα

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα καταστήματα που δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα - 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα.