X

Νέα επεισόδια στον Εβρο: Μετανάστες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη με φλεγόμενο δένδρο [βίντεο]

Ομάδα 300 ατόμων έβαλαν φωτιά σε δένδρο για να πέσει πάνω στον φράχτη και να τον καταστρέψει

Γράφει: TheToc team

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν χθές το απόγευμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα όταν ομάδα 300 – 400 μεταναστών έβαλαν φωτιά σε δέντρο και προσπάθησαν να το ρίξουν πάνω στον φράχτη, να τον καταστρέψουν και να δημιουργήσουν δίοδο εισόδου.

Άμεση ήταν για ακόμη μια φορά η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων που φυλάσσουν τα σύνορα. Δυνάμεις των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στο σημείο, δημιουργώντας μία διπλή περίμετρο, ώστε σε περίπτωση που γινόταν προσπάθεια εισβολής, να μπορέσουν να την αναχαιτίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα νεαροί λαθρομετανάστες έκαναν έφοδο στο φράκτη, ενώ για άλλη μία φορά τουρκικοί αστυνομικοί εκτόξευαν δακρυγόνα ώστε να βοηθήσουν τους λαθρομετανάστες στο έργο τους.

Τελικά και αυτή η προσπάθεια απεδείχθη ατυχής και έληξε χωρίς να υπάρξει συνέχεια. Οπως σημειώνει το e- evros στην επιχείρηση αντιμετώπισης της νέας εισβολής έλαβαν μέρος και στελέχη της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Πληροφορίες και βίντεο από το e-evros