Εκκένωσαν δύο κτίρια στην Αχαρνών-σε δομές 270 μετανάστες

Mεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίρια στις οδούς Σουρμελή αλλά και Αχαρνών. Απομάκρυναν 270 άτομα.

|
SHARE THIS
0
SHARES

270 πρόσφυγες και μετανάστες απομακρύνθηκαν από δύο υπό κατάληψη κτίρια στο κέντρο της Αθήνας που ξεκίνησε στις 6 το πρωί με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Η όλη επιχείρηση διεξήχθη σε συντονισμό με τον δήμο Αθηναίων, όπως ακριβώς έγινε και στις τέσσερις προηγούμενες καταλήψεις στα Εξάρχεια, προκειμένου μετά την εκκένωση οι υπηρεσίες του δήμου να αναλάβουν τον καθαρισμό και το σφράγισμα του κτιρίου αλλά και τη φροντίδα της γύρω περιοχής σε επίπεδο καθαριότητας και φωτισμού. Τα υπό κατάληψη κτίρια βρίσκονται στη συμβολή των οδών Σουρμελή και Αχαρνών, αλλά και Αχαρνών 22. Στο πρώτο κτίριο, που είναι ιδιοκτησίας τόσο ιδιώτη όσο και του δημοσίου, διέμεναν αρκετοί παράτυποι μετανάστες. 

Να σημειωθεί πως μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών συνελήφθη Σύρος εναντιον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης 

Oπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

Εντός του κτιρίου στην Αχαρνών 22:

βρέθηκαν (90) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (21) άνδρες, (33) γυναίκες και (36) ανήλικοι, ενώ
ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ:

βρέθηκαν (179) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (67) άνδρες, (50) γυναίκες και (62) ανήλικοι, ενώ
κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όλοι οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το έτος 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

φωτο TheTOC
φωτο TheTOC

  

φωτο TheTOC
φωτο TheTOC

Κατά το παρελθόν έξω από το κτίριο στην συμβολή των οδών Σουμερλή και Αχαρνών αλλά και στους γύρω χώρους υπήρξαν επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο των συνολικά τεσσάρων συμπλοκών ήταν η διακίνηση πλαστών εγγράφων, ειδών παρεμπορίου και λαθραίων τσιγάρων. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2018 υπήρξε σοβαρό επεισόδιο, είχαν βγει όπλα και υπήρξαν τραυματίες. Το κτίριο ήταν υπό κατάληψη από το 2016. 

φωτο TheTOC
φωτο TheTOC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτό: TheToc, EUROKINISSI, ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook