X

Νέα Φιλαδέλφεια: "Βόμβα" από τα κροατικά ΜΜΕ - "Γνώριζαν Interpol και Europol για την κάθοδο των χούλιγκανς στην Ελλάδα"

Δημοσιεύματα κροατικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι περίπου 200 οπαδοί ταξίδεψαν στην Αθήνα, πιθανότατα ως απλοί τουρίστες, παρά την απαγόρευση της UEFA

Γράφει: TheToc team

Στα κροατικά μέσα ενημέρωσης υπάρχει η πληροφορία ότι γνώριζαν τόσο η Interpol όσο και η Europol για την ομαδική αναχώρηση των Κροατών χούλιγκανς προς την Ελλάδα, αλλά δεν υπήρχε νομική βάση για να τους αποτρέψουν.

Δημοσίευμα που επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών του Ζάγκρεμπ περιγράφει μάλιστα ότι "πέρασαν τα κροατικά σύνορα σε μικρές ομάδες για να μην κινήσουν υποψίες".

Δημοσιεύματα κροατικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με την ΕΡΤ ανέφεραν ότι περίπου 200 οπαδοί ταξίδεψαν στην Αθήνα, πιθανότατα ως απλοί τουρίστες, παρά την απαγόρευση της UEFA που είχε ζητήσει να μην πωληθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους φιλάθλους τόσο για τον αγώνα ΑΕΚ- Ντιναμό την Τρίτη όσο και για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Μασσαλία την Τετάρτη.

Ενδεικτικά είναι τα δημοσιεύματα της αθλητικής κροατικής εφημερίδας Sportske Novosti:

Η ελληνική αστυνομία γνώριζε ότι ερχόταν το BBB( ακροδεξιοί οπαδοί της Διναμό). Δεν ενημερώθηκε για αυτό μόνο από συναδέλφους της από την Κροατία, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες για διακόσιους που κατευθύνονταν προς την Ελλάδα, αλλά έλαβαν και επιβεβαίωση από την αστυνομία του Μαυροβουνίου ότι πέρασαν από την επικράτειά τους. Στην Κροατία, πριν από μεγάλα και ριψοκίνδυνα ματς, το γήπεδο ασφαλίζεται δύο μέρες νωρίτερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε Επίσης

Εκτενή είναι και τα ρεπορτάζ για το μέλλον της Dinamo:

"Η Ντιναμό δεν ευθύνεται τυπικά και νομικά για όσα έκαναν οι χούλιγκαν στην Αθήνα Επομένως, δεν τίθεται θέμα αποβολής της από την Ευρώπη. Αν και είναι ξεκάθαρο ότι από εδώ και πέρα ​​θα βρίσκεται υπό ειδική παρακολούθηση και ότι το πρώτο λάθος οπαδού στο γήπεδο θα τιμωρηθεί αυστηρά. Αυτό είναι το έγκλημα της Ντιναμό, με το οποίο θα πρέπει να ζει σε κάθε επόμενο ευρωπαϊκό ματς.

Διαβάστε Επίσης