Νέα κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, μεταξύ του προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο χρόνος ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά η κλήρωση στη Βουλή για τα μέλη που συγκροτούν το Δικαστικό Συμβούλιο. Συμβούλιο το οποίο θα εξετάσει την παραπομπή ή όχι του Χρήστου Τριαντόπουλου σε Ειδικό Δικαστήριο, αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Και γι΄αυτό είχε αντιρρήσεις η κ. Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Πλεύσης επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση, όσο και τον ίδιον τον κ. Κακλαμάνη, κάνοντας λόγω για αδιαφάνεια:
"Σε λίγα λεπτά ξεκινάει η διαδικασία για την κλήρωση του δικαστικού συμβουλίου, για το έγκλημα του μπαζώματος του τόπου του εγκλήματος στα Τέμπη και δεν έχει τηρηθεί καμία εγγύηση διαφάνειας της διαδικασίας. Καμία από τις προϋποθέσεις που ρητά έθεσα στη Διάσκεψη των Προέδρων την περασμένη Πέμπτη" ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
"Αυτή η διαδικασία που εμμέσως αμφισβητήσατε είναι η ίδια, όσο υπάρχει ελληνική Βουλή. Και ούτε κι εσείς, όταν ήσασταν πρόεδρος της Βουλής επί εννέα μήνες, δεν την αλλάξατε αυτή τη διαδικασία", σχολίασε ο πρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκφώνησης των υπό κλήρωση δικαστικών και της τοποθέτησης των ονομάτων τους σε αδιαφανή σφαιρίδια και ακολούθως σε διαφανείς κάλπες, ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε: "Αυτή είναι η διαδικασία, και μόνο εσείς, από τα έξι παρόντα κόμματα, αμφισβητείτε τη διαδικασία, κάτι που αποτελεί προσβολή στους συναδέλφους των άλλων κομμάτων".
Τέλος, σημειώνεται ότι με το άκουσμα του ονόματος της κ. Αδειλίνη ως ασκούσας καθήκοντα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η εισαγγελέας "έχει κώλυμα", με τον κ. Κακλαμάνη να παρατηρεί ότι η κ. Αδειλίνη συνταξιοδοτείται το καλοκαίρι, ενώ στην ερώτησή της εάν θα χρειαστεί επανάληψη της διαδικασίας, απάντησε ότι "υπάρχει αναπληρωματικός".
Κατά τα άλλα, πραγματοποιήθηκε κανονικά η κλήρωση στη Βουλή για τα μέλη που συγκροτούν το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα εξετάσει την παραπομπή ή όχι του Χρήστου Τριαντόπουλου σε Ειδικό Δικαστήριο αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη.
Το Δικαστικό Συμβούλιο αποτελείται από 3 τακτικά μέλη από τον Άρειο Πάγο και 2 αναπληρωματικά, 2 μέλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας και 1 αναπληρωματικό και τέλος 1 τακτικό μέλος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και 1 αναπληρωματικό.
Ειδικότερα, κληρώθηκαν οι εξής:
Από τον Άρειο Πάγο οι Φωτεινή Μηλιώνη (τακτικό μέλος), Σωκράτης Πλαστήρας (τακτικό μέλος) Αλεξάνδρα Πλαστήρα (τακτικό μέλος) και αναπληρωματικά μέλη η Κωστούλα Πριγγούρη και η Ερατώ Κολέση.
Από το Συμβούλιο της Επικρατείας κληρώθηκαν οι Ιωάννης Δημητρακόπουλος και Χρήστος Παπανικολάου και αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης Μακρής.
Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κληρώθηκε η Γεωργία Αδειλίνη και αναπληρωματικό μέλος ο Αναστάσιος Σκάρας.