X

Νέα μαρτυρία για το τροχαίο στου Ρέντη - ''Το κορίτσι έμενε στα Λιόσια, έχει σπίτι - Δεν έμενε σε αντίσκηνο''

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι φοιτητής Οικονομικών σε τμήμα της επαρχίας, πέρασε χθες το κατώφλι των δικαστηρίων Πειραιά με σκυμμένο το κεφάλι και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Γράφει: TheToc team

Συγκλονίζουν όσα έρχονται στο φως για το τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στου Ρέντη, όπου ένα κοριτσάκι 12 ετών παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι φοιτητής Οικονομικών σε τμήμα της επαρχίας, πέρασε χθες το κατώφλι των δικαστηρίων Πειραιά με σκυμμένο το κεφάλι και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί σήμερα.

Στο μεταξύ, ο θείος του άτυχου κοριτσιού μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι η ανήλικη δεν έμενε στον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί κάτω από την γέφυρα στου Ρέντη, αλλά στα Λιόσια μαζί με την οικογένειά της και δεν καθάριζε τζάμια αυτοκινήτων. "Έχουν κάποιο αποδεικτικό ότι η κοπέλα πήγαινε στα φανάρια; Όχι. Ξέρουμε γιατί πήγε εκεί, όχι μόνη της αλλά μαζί με τη μητέρα. Το κορίτσι έμενε στα Λιόσια, έχει σπίτι. Δεν μένει σε αντίσκηνο, εκεί μένει ο παππούς της και η γιαγιά γιατί δεν έχουν σπίτι", ανέφερε και συμπλήρωσε:

Διαβάστε Επίσης

"Η μικρή πριν περάσει τον δρόμο για να πάει στην μητέρα της απέναντι (που της είχε χαλάσει το αυτοκίνητο) έπεσε πάνω της το αυτοκίνητο. Η μητέρα ήταν παρούσα την ώρα του δυστυχήματος και μπορούν να το αποδείξουν και οι γιατροί γιατί έκλαιγε πάνω από το κορίτσι. Έκλαιγε πολύ άσχημα".

Αρνητικό το αλκοτέστ του 21χρονου

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα στο αλκοτέστ που υποβλήθηκε ο 21χρονος οδηγός.

Σύμφωνα με το Mega, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για τη 12χρονη, ενώ στον 21χρονο οδηγό πραγματοποιήθηκε έλεγχος αλκοόλης με αρνητικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος παρέμεινε στο σημείο έπειτα από την θανατηφόρα παράσυρση, και συνελήφθη. Πλέον, κρατείται στην Τροχαία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σημειώνεται ότι χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας και βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο διακρίνεται το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος να κινείται επί της λεωφόρου Θηβών, με κατεύθυνση προς Νίκαια, και να χτυπά το παιδί. Στο σημείο σηκώνεται σκόνη, ενώ στην συνέχεια πολίτες τρέχουν να βοηθήσουν την 13χρονη.

Υπενθυμίζεται πως το τροχαίο έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε διασταύρωση του Ρέντη, στη συμβολή της Λεωφόρου Θηβών με την οδό Καραπιτσέρη, όταν ο 21χρονος οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο.

Το ΙΧ προσέκρουσε σε κράσπεδο με αποτέλεσμα να χτυπήσει τη 12χρονη που φέρεται να βρισκόταν στο γρασίδι και την έριξε πάνω σε τσιμεντένια κολόνα της γέφυρας.

Το 12χρονο κοριτσάκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών δεν τα κατάφερε. Ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου παρέμεινε στο σημείο και συνελήφθη, ενώ υποβλήθηκε και σε αιμοληψία για αλκοτέστ.