Follow us

Νέα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης των ανέργων από τη ΔΥΠΑ - Το 1555 σας ενημερώνει

Σε λειτουργία τρία νέα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης των ανέργων: το Ψηφιακό Μητρώο, η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ και το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΔΥΠΑ

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) αποτελεί σήμερα τον κεντρικό βραχίονα του κράτους, για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.

Για να ανταποκριθεί στην αποστολή αυτή, αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει ψηφιακά τη λειτουργία της.

Σήμερα παρέχει ένα εκτεταμένο σύνολο ψηφιακών υπηρεσιών, που καταργούν την ανάγκη φυσικής παρουσίας στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), περιορίζοντας τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία.

Από τις αρχές του 2023 έχει θέσει σε λειτουργία τρία νέα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης των ανέργων, συγκεκριμένα το Ψηφιακό Μητρώο και την Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ, καθώς και το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Τα εργαλεία αυτά βελτιώνουν σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών, μειώνουν τη γραφειοκρατία και διευκολύνουν την αναζήτηση και την εύρεση εργασίας.

Διαβάστε Επίσης

Τι είναι το Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ;

Είναι ο προσωπικός λογαριασμός κάθε ατόμου που αναζητά εργασία μέσω της ΔΥΠΑ.
Στο Ψηφιακό Μητρώο δημιουργείται το δικό σας, προσωπικό ψηφιακό προφίλ, στο οποίο περιλαμβάνονται στοιχεία ταυτοποίησης και επικοινωνίας, βιογραφικό σημείωμα και επάγγελμα ή επαγγέλματα στα οποία ενδιαφέρεστε να εργαστείτε, πληροφορίες για τα επιδόματα και τις παροχές που δικαιούστε, για τη συμμετοχή σας σε προγράμματα απασχόλησης και δράσης κατάρτισης κ.ά.

Η λειτουργία του είναι το πρώτο βήμα, ώστε η ψηφιακή εξυπηρέτηση από τη ΔΥΠΑ να γίνεται σταδιακά πιο εξατομικευμένη και φιλική για όλους τους χρήστες.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο Ψηφιακό Μητρώο;

Αν είχατε ήδη εγγραφεί στα μητρώα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), τα δεδομένα σας έχουν ήδη μεταφερθεί στο Ψηφιακό Μητρώο. Αν δεν είστε εγγεγραμμένοι, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση εγγραφής στο Ψηφιακό Μητρώο, μέσω του gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Τι είναι η Ψηφιακή Κάρτα;

Η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ είναι το "ψηφιακό ισοδύναμο" του έντυπου δελτίου ανεργίας και συνδέεται με το Ψηφιακό Μητρώο. Μπορεί να ενεργοποιηθεί στο ψηφιακό "πορτοφόλι" του gov.gr και να αποθηκευθεί στο κινητό ή στο tablet σας. Έτσι, μπορείτε εύκολα και άμεσα, όπου κι αν βρίσκεστε, να έχετε πρόσβαση στις παροχές που δικαιούστε.

Πώς μπορώ να αποκτήσω την Ψηφιακή Κάρτα;

Για να την αποκτήσετε, θα πρέπει να έχετε εγγραφεί ηλεκτρονικά στο Ψηφιακό Μητρώο και να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Gov.gr Wallet.

Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα από το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Μέσω του https://wallet.gov.gr/#download μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα "Κατεβάστε την εφαρμογή" και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την εγκατάσταση. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε και να κατεβάσετε την εφαρμογή Gov.gr Wallet, μέσα από τα Google Play Store και AppStore (Apple).

Αφού έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή – ή αν την είχατε ήδη διαθέσιμη στη συσκευή σας – την ανοίγετε με τη χρήση κωδικών Taxisnet ή μέσω βιομετρικών στοιχείων. Στην κεντρική οθόνη επιλέγετε το σύμβολο "+". Στο κάτω μέρος της οθόνης θα εμφανιστεί η επιλογή για προσθήκη εγγράφων. Επιλέγετε την Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ και στη συνέχεια ακολουθείτε τα βήματα που θα σας ζητηθούν.

Τι είναι το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης;

Το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει τα προσωπικά χαρακτηριστικά, το επαγγελματικό προφίλ, την προϋπηρεσία, τους στόχους και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε, αν αναζητάτε εργασία μέσω της ΔΥΠΑ. Το περιεχόμενό του το συναποφασίζετε με τον αρμόδιο εργασιακό σύμβουλο της ΔΥΠΑ, και ανανεώνεται κάθε 6, 12 και 18 μήνες εάν μέχρι τότε δεν έχετε βρει δουλειά.

Μέσω του gov.gr και της εφαρμογής myDYPAapp, μπορείτε να πραγματοποιήσετε γρήγορα και εύκολα περισσότερες από 40 συναλλαγές ή υπηρεσίες της ΔΥΠΑ. Για τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ που δεν παρέχονται ηλεκτρονικά, μπορείτε να κλείνετε ηλεκτρονικά ραντεβού μέσω του gov.gr (Πλατφόρμα Φυσικού Ραντεβού Δ.ΥΠ.Α.) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και επιλέγοντας την υπηρεσία της ΔΥΠΑ που επιθυμείτε, καθώς και τη διαθέσιμη ημερομηνία και ώρα του ραντεβού.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το myDYPAlive για να κλείσετε ψηφιακό ραντεβού ώστε να εξυπηρετηθείτε από εξειδικευμένο στέλεχος της ΔΥΠΑ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εάν έχετε απορίες, ή χρειάζεστε βοήθεια για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο 1555, είτε τηλεφωνικά καλώντας στον τετραψήφιο αριθμό, είτε διαδικτυακά στο 1555.gov.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ 28 Μαϊ 2023 | 16:05

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις και τα επιδόματα Ιουνίου - Όλες οι ημερομηνίες

Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 2 δισ. ευρώ σε σχεδόν 4,9 εκατομμύρια δικαιούχους.

ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΕΤΟΥΣ 2023 26 Μαϊ 2023 | 09:59

Παρατείνονται έως 28 Μαΐου οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2023 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

ΔΥΠΑ 22 Μαϊ 2023 | 15:32

Τα 13 "ανοιχτά" προγράμματα, με 38.500 θέσεις εργασίας και επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση

Τα 13 "ανοιχτά" προγράμματα της ΔΥΠΑ, με 38.500 διαθέσιμες θέσεις εργασίας και συνολική επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση

ΕΛΣΤΑΤ 03 Μαϊ 2023 | 12:54

Αποκλιμακώνεται η ανεργία: Στο 10,9% τον Μάρτιο - 508.744 οι άνεργοι

Στο 10.9% η ανεργία τον Μάρτιο. Συνεχίζεται η αποκλιμάκωσή της, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 02 Ιουν 2023 | 15:22

Στα δικαστήρια της Πάτρας ο Μάνος Δασκαλάκης - Για την αίτηση διαζυγίου που έχει υποβάλλει κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τι απάντησε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την Ρούλα Πισπιρίγκου να επιθυμεί να τα ξαναβρεί με τον σύζυγό της.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 02 Ιουν 2023 | 15:13

Θεσσαλονίκη: Έσπασε τα ισόβια 47χρονος που έκαψε τους γονείς του - "Η απαξίωση του πατέρα μου με εξόργισε"

Πώς περιέγραψε ο 47χρονος την ημέρα του εγκλήματος που έγινε ανήμερα του Πάσχα το 2020 στη Θεσσαλονίκη.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 02 Ιουν 2023 | 14:44

Τροχαίο στην Κατεχάκη: Αυτός είναι ο 43χρονος αστυνομικός που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από το Ι.Χ του γιατρού

Ο 43χρονος άτυχος αστυνομικός Λουκάς Δρακογιώργος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη κι έχασε τη ζωή του

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 02 Ιουν 2023 | 14:39

Ελληνικό: Βίντεο με τον αιμόφυρτο 17χρονο και τους αστυνομικούς που μόλις έφτασαν να του μιλούν - Λίγο μετά το μαχαίρωμα

Ο 17χρονος κάθεται σε ένα πεζούλι, γύρω του είναι κόσμος που προσπαθεί να μάθει τι έχει συμβεί, ενώ λίγο αργότερα καταφτάνει και περιπολικό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΔΑΓΚΩΣΕΙ 02 Ιουν 2023 | 14:23

WWF: Από ποια δηλητηριώδη φίδια κινδυνεύουμε στην Ελλάδα - Τι ισχύει για το δάγκωμα της οχιάς

Ποια είναι τα δηλητηριώδη φίδια στην Ελλάδα και τι πρέπει να κάνουμε αν τα συναντήσουμε και μας δαγκώσουν

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ 02 Ιουν 2023 | 14:00

Καιρός: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ- Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες κάνει λόγο η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 02 Ιουν 2023 | 13:14

Τραγωδία στα Τέμπη: Διώξεις κατά 5 νέων προσώπων, διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ

Διώξεις σε βάρος πέντε νέων προσώπων, διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ, άσκησε ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΗΣ 02 Ιουν 2023 | 13:06

Πέθανε η ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα, λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά της- Ηταν 85 ετών

'Εφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα, σε ηλικία 85 ετών.

ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 02 Ιουν 2023 | 13:02

Χωρίς τέλος το δράμα των τριών παιδιών στην Κρήτη - Μετά τη μητέρα τα εγκατέλειψε και ο πατέρας τους

Τα μικρά παιδιά, 11, 9 και 6 ετών, εξακολουθούν να βρίσκονται για φιλοξενία στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς η μητέρα τους δεν επιτρέπεται να τα δει.