
Η υπόθεση μαστροπείας με θύμα 14χρονη που ζούσε σε ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη έχει συγκλονίσει τους πάντες με τις λεπτομέρειες που γίνονται γνωστές να προκαλούν ακόμη περισσότερο το κοινό αίσθημα.
Η 14χρονη και η 16χρονη αδελφή της είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο είχε κριθεί ακατάλληλο, ενώ έχει ακόμα δύο αδέλφια που βρίσκονται σε άλλο ίδρυμα.
Εδώ και έναν χρόνο περίπου η 14χρονη φιλοξενούταν στο ίδρυμα της Νέας Σμύρνης, από το οποίο όμως είχε φύγει πάνω από 50 φορές.
"Εντυπωσιακή" είναι η αντίδραση της μητέρας της ανήλικης που ζούσε την κόλαση στα χέρια των μαστροπών που την βίαζαν και την εξωθούσαν στην πορνεία. Η μητέρα ούτε λίγο ούτε πολύ αποποιείται τις δικές της ευθύνες επιρρίπτοντας τες σε όλους τους άλλους, ακόμη και στα ίδια τα παιδιά της.
Στην προσπάθεια της να ρίξει ευθύνες στο παιδί της υποστηρίζει ότι η 14χρονη παρασύρθηκε από τις κακές παρέες. Παρόλα αυτά εμφανίζεται συντετριμμένη και σοκαρισμένη από όσα έμαθε.
Φταίνε όλοι οι άλλοι
"Εγώ πήγα στον εισαγγελέα και ζήτησα να βάλει τα παιδιά μου σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούσα να τα μεγαλώσω", είπε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star, η μητέρα της 14χρονης, προσθέτοντας ότι το έκανε για να είναι τα παιδιά της ασφαλή και να έχουν μια καλύτερη ζωή.
Ωστόσο, όπως είπε, ένιωθε ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη τα παιδιά της κινδύνευαν, αφού μπαινόβγαιναν σε αυτό όποτε ήθελαν.
"Μιλούσα μαζί της, αλλά όχι συχνά. Ένιωθα ότι δεν ήταν ασφαλής. Μπαινόβγαιναν και οι δύο όποτε ήθελαν. Είχαν φύγει πολλές φορές. Δε με ενημέρωνε ποτέ το ίδρυμα. Μου έκρυβαν πολλά πράγματα. Τους ρώταγα πού ήταν τα παιδιά και μου έλεγαν θα γυρίσουν, τους ρωτούσα πόσο καιρό έλειπαν και δεν μου απαντούσαν. Θέλω να πάνε σε άλλο ίδρυμα, μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τα πάρω υπό την εποπτεία μου", είπε.
"Ντρέπομαι για τα παιδιά μου. Δεν ευθύνομαι εγώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω", είπε, όμως παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά τους για να τα στηρίξει.
Γιαννόπουλος: Οι γονείς της 14χρονης, δεν ήταν γονείς...
Να σημειωθεί πως σχετικά ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού αναφερόμενος στην οικογένεια της 14χρονης χθες είχε πει πως σύμφωνα με τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή τα δύο κορίτσια δεν έχουν κανέναν δικό τους άνθρωπο να τα προστατέψει.
"Τον Δεκέμβριο του 2021 τα δύο κορίτσια αφαιρέθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Σίγουρα, για να παίρνει ο εισαγγελέας κάποια παιδιά από την οικογένειά τους, δεν επικρατούν σε αυτήν και οι καλύτερες καταστάσεις. Ό,τι και να λένε τώρα οι γονείς τους, δεν ήταν γονείς και για αυτόν τον λόγο τους αφαιρέθηκε η επιμέλεια των παιδιών".
Ποινική δίωξη
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως μαστροπός, αλλά κι ένας πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος φέρεται να μαγνητοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο τα ερωτικά ραντεβού της 14χρονης.
Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, κατά περίπτωση, για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία. Αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Παρασκευή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr