Τρία άτομα προφυλακίστηκαν για την επικίνδυνη επίθεση εναντίον του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, άλλα τρία όμως φαίνεται να έχουν ταυτοποιηθεί.
Η έρευνα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται υπό την καθοδήγηση του Ανακριτή καθώς η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην κύρια ανάκριση.
Το προφίλ των τριών υπόπτων:
- 22-27 χρόνων
- Σεσημασμένοι για επεισόδια
- Από τα γήπεδα στα… Εξάρχεια
Επίκειται άρση απορρήτου-βιντεοληπτικό υλικό για τον εντοπισμό ακλόνητων στοιχείων που να τους ταυτοποιούν στον χώρο του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.
Η απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τους "μπαχαλο-χούλιγκαν"
Ως… χύτρα συσσωρευμένης ωμής βίας και βαλβίδα εκτόνωσης, ένα ακαθόριστο μίγμα χούλιγκαν-"μπαχαλάκηδων", περιγράφουν αξιωματικοί της αστυνομίας, τα όσα επικίνδυνα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στη Νέα Σμύρνη, με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης αστυνομικών με πτυσσόμενα κλομπ εναντίον πολίτη.
Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση ΕΛ.ΑΣ. (2020), εξετάζονται 350 "χαρτογραφημένα" άτομα, που εμπλέκονται σε επεισόδια, χουλιγκανισμούς, εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς και ληστείες.
Η δράση τους συντονίζεται μέσω των social media και εφαρμογών επικοινωνίας, χωρίζονται σε πολλές υποομάδες, με κεντρική καθοδήγηση, και εξειδικεύονται σε "επαγγελματίες" οργανωτές επεισοδίων εκτελώντας παράλληλα και "υυμβόλαια"… καταστροφών.
Διάλογος σύνδεσης μπαχαλάκηδων-χούλιγκαν
Σύμφωνα με δικογραφία του 2016, προκύπτει διάλογος που συνδέει τη δράση μπαχαλάκηδων και χούλιγκαν, με ανταλαγγές "πυρομαχικών" και πληροφοριών. ενώ προαναγγέλλονται και επεισόδια σε γήπεδα και πορείες.
Άνδρας Α: Δεν πήγα αυτές τις ημέρες Εξάρχεια και δεν έδωσα στον… τάλιρο. Παίζει να μην μου έχει πάρει καψούλια
Άνδρας Β: Ναι.
Άνδρας Α: Εγώ θέλω και καψούλια, χωρίς πλάκα ρε φίλε. Βρες και συ, γιατί τα χρειάζομαι. Παίζει ο Ατρόμητος. Θα έρθεις και συ;
Άνδρας Β: Με τα στυλό να γλεντήσουμε
Άνδρας Α: Σιγά ρε βλάκα, θα τα ρίξεις εκεί ρε βλάκα; Κράτα τα για 6η Δεκέμβρη ρε ηλίθιε.
Παρακλάδια της συγκεκριμένης ομάδας, τα επόμενα χρόνια, είχαν κάψει βαν τηλεοπτικού σταθμού, είχαν επιτεθεί με σιδερένιους λοστούς εναντίων μελών πολιτικών οργανώσεων, συμμετείχαν σε επεισόδια σε ποδοσφαιρικό ντέρμπι με διακοπή του αγώνα.
Κατά τη διάρκεια πορείας σε πανελλαδική απεργία προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, με ρίψη βομβών μολότοφ, σε βάρος αστυνομικών. Είχαν διαπράξει τρεις ληστείες, και είχαν εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.
Τα μέλη αυτών των "μικτών" ομάδων, επιχειρούσαν τη δημιουργία επικίνδυνων περιοχών, με δυσκολία αστυνομικής πρόσβασης, και καθεστώς ανομίας που θα διευκόλυνε τις έκνομες ενέργειές τους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr