Live: Ανακοινώσεις Τσιόδρα Τώρα για την εξέλιξη του κοροναϊού στην Ελλάδα

Στη χώρα μας κρέμονται όλοι πλέον από τα χείλη του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
TSIODRAS

Ανακοινώσεις για την εξέλιξη του κοροναϊού στην Ελλάδα κάνει αυτήν την ώρα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την αποκάλυψη οτι υπάρχει και 4ο κρούσμα, το δεύτερο στην Αθήνα, που νοσηλεύεται στο Αττικόν:

Η ανησυχία αυξάνεται σε όλον τον πλανήτη καθώς τόσο τα επιβεβαιωμένα όσο και τα ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό παίρνουν "εκρηκτικές" διαστάσεις". Στη χώρα μας κρέμονται όλοι από τα χείλη του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος "εισέβαλε" για τα καλά στην καθημερινότητά μας λόγου του Covid-19 που προκαλεί φόβο.

Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να προχωρήσει σε νέα ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για τον ιό στην Ελλάδα. Αυτός θα είναι και ο τρόπος που θα πληφορούμαστε για τα νέα κρούσματα αλλά και για την κατάσταση της υγείας των υπάρχοντων ασθενών.

Χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικό και το παιδί της 38χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχει και τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα.

Η τρίτη περίπτωση αφορά μια νεαρή γυναίκα στην Αθήνα, ωστόσο ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε αρχικά να αποκαλύψει σε ποιο νοσοκομείο νοσηλεύεται, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. "Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα", δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό ότι πρόκειται για το "Αττικόν" νοσοκομείο.

Ποιος είναι ο λοιμωξιολόγος που μας ενημερώνει για την επιδημία

Live: Ανακοινώσεις Τσιόδρα Τώρα για την εξέλιξη του κοροναϊού στην Ελλάδα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας έχουν στρέψει τα φώτα της επικαιρότητας στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σε καθημερινή βάση, πέραν της συμμετοχής του στην task force για την καταπολέμηση του ιού στην χώρα μας, έχει αναλάβει να ενημερώνει τους δημοσιογράφους και όλη τη χώρα για την πορεία του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 55χρονος λοιμωξιολόγος γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1965 στο Σύδνευ της Αυστραλίας. ξεκίνησε την κλινική του εκπαίδευση και απόκτηση κλινικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο 401 ΓΣΝΑ (1992-1993). Εκεί είχε την δυνατότητα να εκπαιδευθεί στη Γενική Παθολογία και αφετέρου να έρθει σε επαφή με μια σειρά από ενδιαφέροντες ρευματολογικούς ασθενείς ιδιαίτερα ασθενείς πάσχοντες από χρόνιες νεανικές αρθριτίδες καθώς και από οροαρνητικές σπονδυλοαρθροπάθειες.

Η περίοδος αυτή αποτέλεσε την αρχή της ειδίκευσης του στο γνωστικό αντικείμενο της Εσωτερικής Παθολογίας.

Ακολούθησε η θητεία του στο ΚΥ Άστρους Κυνουρίας όπου συμπλλήρωσε 9 μήνες υπηρεσίας υπαίθρου. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στις Η.Π.Α. όπου και παρέμεινε για για 7 χρόνια ολοκληρώνοντας την μεταπτυχιακή του εκπαίδευση.

Έδωσε συνέντευξη σε 10 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ γιά έναρξη ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας και τα 3 πρώτα χρόνια τα πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein. Η σημαντική κλινική εμπειρία που αποκόμισε τα 3 αυτά χρόνια αποκτήθηκε με καθημερινή εργασία σε ενδονοσοκομειακές μονάδες όλων των υποειδικοτήτων της Εσωτερικής Παθολογίας καθώς και σε μονάδες εντατικής θεραπείας και εμφραγμάτων. Παράλληλα συμμετειχε ενεργά σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες διδάσκοντας φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Temple

Επίσης συμμετείχε στις δραστηριότητες της Λοιμωξιολογικής Κλινικής και είχε την ευκαιρία να αποκτήσει μια καλύτερη εμπειρία στην διάγνωση και αντιμετώπιση των λοιμωδών παθήσεων.

Στη συνέχεια ακολουθώντας μια νέα αυστηρή διαδικασία επιλογής έγινε δεκτός από το Πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Παθολογία Λοιμωξιολογία του Νοσοκομείου Beth Israel Deaconess στην Βοστώνη. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος προερχόμενος από ξένη χώρα που έγινε δεκτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια των 4 ετών στο συγκεκριμένο νοσοκομειακό συγκρότημα είχε τη δυνατότητα να εκπαιδευθεί στην κλινική παρακολούθηση ενός ευρέος φάσματος ασθενών με λοιμωξιολογικές παθήσεις, το οποίο περιελάμβανε και ασθενείς με πολύπλοκες λοιμώξεις σε έδαφος ανοσοκαταστολής π.χ. από μεταμοσχεύσεις (παγκοσμίως γνωστό κέντρο για τις μεταμοσχεύσεις ήπατος και μυελού των οστών) ή από AIDS.

Τον Νοέμβριο του 2000 απέκτησε τον τίτλο της εξειδικεύσεως στηνΛοιμωξιολογίας μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Εσωτερικής Παθολογίας (American Board of Internal Medicine subspecialty of Infectious Diseases).

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2001 ολοκλήρωσε τοπ αγροτικό του στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης όπου εργάστηκα το υπόλοιπο της υποχρεωτικής από τον νόμο θητείας (εως τον Δεκέμβριο του 2001).

τσιοδρας

Από τον Δεκέμβριο του 2001 απασχολήθηκε ως λοιμωξιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων [Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ. πρώην Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.)

Ως συνεργάτης του ΚΕΕΛ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, σχεδίασε ε και εφάρμοσεμαζί με την αν. καθηγήτρια βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Δαφνή την Ολυμπιακή συνδρομική επιτήρηση για τους Ολ υμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2002-2004.

Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων ήταν ο υπεύθυνος ιατρός για το σύστημα Ολυμπιακής Συνδρομικής επιτήρησης το οποίο επιτυχώς λειτούργησε υπό την προεδρία του καθηγητού κου Σαρόγλου (τότε προέδρου του ΚΕΕΛ).

Το 2005 συμμετείχε στην οργάνωση και στον σχεδιασμό αντιμετώπισης πανδημίας γρίππης και στην ολοκλήρωση του Εθνικού σχεδίου Πανδημίας ως μέλος της ομάδας συγγραφής. Συμμετείχε επίσης, ως ειδικός λοιμωξιολόγος σε θέματα δημόσιας υγείας, σε 4μελείς επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (European CDC) , οι οποίες επιθεώρησαν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για την προετοιμασία για πανδημία γρίππης σε εθνικό επίπεδο (Ιταλία και Ουγγαρία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως λοιμωξιολόγος–σύμβουλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετείχε ενεργά σε αντιμετώπιση καθημερινών κλινικών προβλημάτων λοιμώξεων αλλά και στην διερεύνηση επιδημιών όπως η επιδημία μυοκαρδίτιδας από εντεροϊούς στην Κρήτη το 2003, η ψευδοεπιδημία περιστατικών με οξ ύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) στην Λήμνο το 2003, η επιδημία από περιστατικά Σαλμονέλλωσης στο Άργος το 2004 η ψευδοεπιδημία από ύποπτα ανθρώπινα περιστατικά για γρίπη τ ων πουλερικών Η5Ν1 το 2005-2006 καθώς και η πανδημία γρίπης 2009-2010, οι επιδημίες ελονοσίας και Δ. Νείλου το 2010-2012 και η επιδημία λύσσας σε ζώα στην Βόρειο Ελλάδα το 2012-2013.

Φωτογραφίες: INTIMENEWS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ 22 Ιαν 2022 | 09:20

Μαγιορκίνης: Σταδιακά η 'Ομικρον εκτοπίζει την Δέλτα, αλλά δεν είναι αθώα - Ο ιός δεν πρόκειται να φύγει ποτέ

Χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη έχουν ήδη περάσει στο μετα-πανδημικό στάδιο", αναφέρει ο κ. Μαγιορκίνης.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ 22 Ιαν 2022 | 08:49

Με το σταγονόμετρο η μείωση των κρουσμάτων - Ανησυχία για τους νεκρούς, την "Ομικρον 2" και τη μεταδοτικότητα λόγω ψύχους

Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι αιτίες της καθυστέρησης της ύφεσης είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και η μικρή κάμψη που παρατηρείται στους εμβολιασμούς.

21 Ιαν 2022 | 21:36

Κορονοϊός: Διασωληνωμένος ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος

Ο Βασίλης Μποτίνος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Νίκαιας

«ΘΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ» 21 Ιαν 2022 | 19:05

Προκαλεί ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης: Αφού διέκοψε τη δίκη επειδή νόσησε, δηλώνει πως σώθηκε γιατί δεν πήγε νοσοκομείο

"Στην ακτινογραφία που θα μου έκαναν θα έβλεπαν "ευρήματα", λέει ο γνωστός αρνητής δικηγόρος της Αθήνας, Νίκος Αντωνιάδης

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 21 Ιαν 2022 | 17:44

Κορονοϊός: 7.574 τα νέα κρούσματα στην Αττική - Πέρασε ξανά η Κρήτη τη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένη η διασπορά στην Κρήτη - Ποιες περιοχές εμφάνισαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 21 Ιαν 2022 | 17:39

Κορονοϊός: Ασχημα νέα με 108 θανάτους και 20.507 νέα κρούσματα σε μια μέρα - 679 διασωληνωμένοι

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ - Η θετικότητα έφτασε το 4,88%.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ 21 Ιαν 2022 | 17:36

Ράκος η Αντέλ: Ζήτησε συγγνώμη οκτώ φορές με λυγμούς γιατί ακύρωσε την τουρνέ της - Οι συνεργάτες της έχουν κορονοϊό

Λύγισε η Αντέλ και με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την ακύρωση της τουρνέ της λόγω κορονοϊού

ΚΡΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ 21 Ιαν 2022 | 17:17

Βρετανία: Εξαντλημένοι οι υγειονομικοί παραιτούνται μαζικά - Χιλιάδες φεύγουν γιατί δεν αντέχουν άλλο

Τα βρετανικά νοσοκομεία "βουλιάζουν" υπό την πίεση της πανδημίας ενώ χιλιάδες υγειονομικοί επιλέγουν την οδό της παραίτησης

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ 21 Ιαν 2022 | 16:04

Υποπαραλλαγή Όμικρον: Γιατί αποκαλείται "stealth" - Τι γνωρίζουμε για την υποομάδα που έφτασε και στη χώρα μας

Γιατί η υποομάδα χαρακτηρίζεται ως "stealth" - Τι γνωρίζουμε για τον "κρυφό κλάδο" της μετάλλαξης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Ιαν 2022 | 13:15

ΕΛΣΤΑΤ: Aύξηση 10,72% σημείωσαν οι θάνατοι στην Ελλάδα τις 47 πρώτες εβδομάδες του 2021

H πανδημία του κορονοϊού, κυρίως, είχε ως συνέπεια την αύξηση του αριθμού των θανάτων το 2021 κατά 10.72% συγκριτικά με το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

21 Ιαν 2022 | 13:07

ΝΔ για τη λειτουργία των σχολείων: "Άλλο ένα fake news του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται"

Καυστικός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τασος Γαϊτάνης, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΜΕΤΑΛΛΑΞΗ 21 Ιαν 2022 | 12:38

Κορονοϊός: Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

Τα δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2 βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την τελευταία εβδομάδα.

"ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ" 21 Ιαν 2022 | 10:54

Συγκίνηση στις Σέρρες: Εμβολιάστηκε με την 3η δόση γιαγιά 107 ετών [εικόνες]

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε σήμερα το πρωί μια γιαγιά 107 ετών από το Λιβαδοχώρι Σερρών.