Νέες αυξήσεις «φωτιά» στα διόδια από σήμερα

Μέχρι και 60% ακριβότερη η διαδρομή Αθήνα – Λαμία μετά τις αυξήσεις «φωτιά» – Ποια είναι τα σημεία στα διόδια στα οποία θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη

nees-auksiseis-fwtia-sta-diodia-apo-aurio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ακριβότερα κατά 60 % είναι τα διόδια Αφιδνών, Θήβας και Τραγάνας από σήμερα.

Η Νέα Οδός η οποία διαχειρίζεται τα σημεία αυτά και αφορά στη διαδρομή της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, ανακοίνωσε αυξήσεις οι οποίες θα ισχύουν από σήμερα τα ξημερώματα.  

Πιο συγκεκριμένα,όσοι οδηγοί παιρνούν από τις Αφίδνες αντί για 2,10 θα πρέπει να πληρώνουν 3,35. 

Στη Θήβα, η τιμή που ίσχυε μέχρι χθες ήταν τα 2,55 ευρώ και από σήμερα πήγε στα 3,95.

Για τα διόδια της Τραγάνας, το ποσό αυξήθηκε από 2,45 στα 3,90.

Οι οδηγοί πληρώνουν αυξημένα και τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι όπου από 1,20 η τιμή διαμορφώθηκε στα 2,05

Στη Μαλακάσα από 90 λεπτά που ήταν μέχρι χθες πλέον είναι 1,45, ενώ στα Οινόφυτα αυξήθηκε κατά 25 λεπτά και οι οδηγοί πληρώνουν 0,65. 

Τα φορτηγά και τα λεωφορεία στα διόδια των Αφιδνών πληρώνουν πλέον 8,45 ενώ οι νταλίκες 11,85. Στα διόδια της Θήβας 9,85 και 13,85 αντίστοιχα ενώ στα κεντρικά διόδια της Τραγάνας τα φορτηγά πληρώνουν 9,85 και οι νταλίκες 13,75.

Οπως γνωστοποίησε η Νέα Οδός όσοι οδηγοί οχημάτων της κατηγορίας 2 (ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος 2,20 μέτρα) χρησιμοποιούν πομποδέκτη στους σταθμούς διοδίων Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων, ανάλογα με τη μηνιαία διεύλεση θα έχουν έκπτωση. 

 

Ταυτόχρονα αυξήσεις ανακοινώθηκαν και για τα διόδια στους σταθμούς της Πελασγίας και του Μοσχοχωρίου από τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.  

Στην Πελασγία από 2,7 οι οδηγοί πληρώνουν 3,5 ενώ στο Μοσχοχώρι από 3,1 έφτασε στα 4 ευρώ.

Για τους ηλεκτρονικούς χρήστες όλων των κατηγοριών οχημάτων που διαθέτουν πομποδέκτη είτε της εταιρίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες.

Φωτογραφία : Eurokinissi / Χρήστος Μπόνης 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook