Νέες έρευνες για το παράνομο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη σε Αττική αλλά και Θεσσαλονίκη.

nees-ereunes-gia-to-paranomo-kuklwma-lathraiwn-tsigarwn
SHARE THIS
0
SHARES

Η αστυνομική επιχείρηση έρχεται ως συνέχεια του παράνομου κυκλώματος των λαθραίων τσιγάρων που εξάρθρωσε προ ημερών η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση μετέχουν άνδρες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και αφορά των περαιτέρω εντοπισμό χώρων παράνομης παρεμφερούς δραστηριότητας τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι στο Κορωπί μία ακόμη αποθήκη, σε κοντινή απόσταση από αυτή που είχε εντοπιστεί προ ημερών. Στην αποθήκη βρέθηκαν εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα.

Επίσης εντοπίστηκαν και δύο νταλίκες με μηχανήματα παραγωγής και τυποποίησης λαθραίων τσιγάρων.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για τις πλέον σημαντικές υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά στο πεδίο της κακουργηματικής λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης που ειδικευόταν στην παρασκευή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων υπολογίζονται σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουν συλληφθεί 19 άτομα, εκ των οποίων 3 Κύπριοι και 16 Ουκρανοί, ηλικίας από 21 έως 82 ετών, μεταξύ των οποίων και οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook