Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε το Σάββατο 14-02-2026 στις 11:30 π.μ. επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και το απόγευμα σήμερα Κυριακή 15-02-2026 σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας χώρας.
Αναλυτικά:
α. στην περιοχή Κέρκυρας - Παξών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
β. στην Ήπειρο έως και το απόγευμα
γ. στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως αργά το απόγευμα.
2. Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν σήμερα Κυριακή στην ανατολική χώρα και κυρίως στο Αιγαίο (8 και στα ανατολικά του τμήματα 9 μποφόρ).
3. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη ανατολική Ελλάδα και κυρίως στις νότιες και κεντρικές περιοχές της (Πελοπόννησο, Κρήτη, ανατολική Στερεά - συμπεριλαμβανομένης της Αττικής - Κυκλάδες και Εύβοια).
Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο – Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
Σοβαρά προβλήματα στα περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της χώρας έχουν προκαλέσει σήμερα, Κυριακή, οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που πνέουν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στο Αιγαίο, φτάνοντας τα 8 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά τμήματα τα 9 μποφόρ.
Σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου και μετά τις 11:30 το πρωί.
Παράλληλα, παραμένουν κλειστές οι γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για πιθανές αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.