Follow us

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για καταιγίδες και κεραυνούς - Προειδοποίηση για 7 περιοχές

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Διαβάστε Επίσης

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: "Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη"

Βροχές και ισχυρές τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώνονται σήμερα με έμφαση τις κεντρικές ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια αλλά και την Αττική ενώ θα επηρεαστούν και οι Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θέλει μεγάλη προσοχή σήμερα καθώς πέφτει μεγάλος όγκος νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της κακοκαιρίας Elias. Δεν αποκλείεται και χαλάζι μεγάλου μεγέθους στα περάσματα των καταιγίδων, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στην Αττική η ημέρα ξεκίνησε με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες και έτσι θα εξελιχθεί.

Τα διαστήματα των καταιγίδων θα ενισχύονται απότομα και τις άλλες χρονικές στιγμές δεν θα προβληματίζουν ιδιαίτερα, σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Κολυδάς: Νέα έξαρση των φαινομένων

Από την πλευρά του και ο Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε ότι "λόγω του ΝΑ ρεύματος θα συνεχιστούν οι καταιγίδες . Μια νέα έξαρση φαινομένων προβλέπεται προς το μεσημέρι".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ 08 Δεκ 2023 | 18:25

Τσουχτερό κρύο με λιακάδα το Σαββατοκύριακο - Θερμή αέρια μάζα από βδομάδα ανεβάζει τη θερμοκρασία

Χειμωνιάτικο σκηνικό, με βροχές, χιονιά το Σαββατοκύριακο - Οι πιο ζεστές ημέρες η Τετάρτη και η Πέμπτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Δεκ 2023 | 09:03

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα και το Σαββατοκύριακο - Χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα

Χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα αναμένονται σήμερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Θα επιμείνουν οι βροχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 08 Δεκ 2023 | 07:17
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 07 Δεκ 2023 | 06:55

Αγριεύει ο καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία σήμερα - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει, πού θα χιονίσει

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολόγων, όπου θα κυριαρχήσουν οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας.

ΕΜΥ 06 Δεκ 2023 | 20:37

Πρόγνωση Καλλιάνου: Θα "μυρίσει" περισσότερο χειμώνας τις επόμενες ημέρες - Πτώση της θερμοκρασίας

Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 06 Δεκ 2023 | 12:01

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πότε θα εξασθενήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία δύο 24ωρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 06 Δεκ 2023 | 07:05

Καιρός: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σήμερα σε όλη τη χώρα - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως και νωρίς το βράδυ της Τετάρτης.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05 Δεκ 2023 | 17:35

Αγριεύει ο καιρός: Δυνατές βροχές το βράδυ στην Αττική - Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Βροχερή η Τρίτη, αφού στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟ 05 Δεκ 2023 | 15:03

Η απάντηση Κολυδά της ΕΜΥ σε Καλλιάνο για τα έκτακτα δελτία καιρού: "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα"

"Το έκτακτο στις 2/12 έλαβε υπόψιν του κυρίως τις καταιγίδες που θα εκδηλώνονταν στον Έβρο, μια περιοχή που δοκιμάστηκε από πυρκαγιές" αναφέρει ο κ. Κολυδάς

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Δεκ 2023 | 13:33

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης με τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 05 Δεκ 2023 | 13:02

Εκτακτο δελτίο για καταιγίδες στην Αττική από το απόγευμα - Ακολουθεί... ανοιξιάτικη ζέστη - Πρόγνωση Καλλιάνου & Αρναούτογλου

Καταιγίδες από το απόγευμα στην Αθήνα. "Ανοιξιάτικη ζέστη για κάποιες μέρες μετά τις 11 Δεκεμβρίου", προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 05 Δεκ 2023 | 07:05

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από το βράδυ με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Θα χτυπηθεί και η Αττική

Η νέα επιδείνωση θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ 04 Δεκ 2023 | 17:58

Σάκης Αρναούτογλου: Άστατος ο καιρός με αρκετές βροχές τις επόμενες ημέρες [βίντεο]

Από το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου θα εκδηλωθούν αρκετές βροχές στα δυτικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου