X

Νέο ναυάγιο στο Αιγαίο: Ακόμη 6 νεκροί στη Σάμο, μετά την τραγωδία στη Λέσβο

Νεκροί ανασύρθηκαν πέντε άνδρες και μία γυναίκα σε ναυάγιο στη Σάμο, λίγο μετά από τους έξι νεκρούς ανοιχτά της Λέσβου.

Γράφει: TheToc team

Μετά το ναυάγιο στη Λέσβο, ένα νέο σημειώθηκε στη Σάμο, όπου έχασαν τις ζωές τους 6 άτομα, ενώ άλλα 14 διασώθηκαν. Οι έξι σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, καθώς και τρεις από τους συνολικά 14 διασωθέντες, προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι 14 διασωθέντες, όλοι άνδρες, μεταφέρθηκαν με ναυαγοσωστικό σκάφος στο λιμάνι Βαθέος της Σάμου. Από αυτούς, τρεις διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενώ οι υπόλοιποι 11 οδηγήθηκαν στο Κέντρο Ελεγχόμενης Δομής (ΚΕΔ) Σάμου.

Παράλληλα, οι έξι αλλοδαποί, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, που είχαν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους, μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, αναγνωρίστηκε και συνελήφθη ένας από τους διασωθέντες, υπήκοος Ιράν, ως ο διακινητής των υπόλοιπων αλλοδαπών.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το ταχύπλοο, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, εντοπίστηκε αρχικά από τουρκική ακταιωρό εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και στη συνέχεια από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Διαβάστε Επίσης

Το σκάφος ανετράπη έπειτα από απότομο ελιγμό, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Στην περιοχή παραμένουν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζοντας τις έρευνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ