
Με τις βίαιες εικόνες, από τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο της Κρήτης από παρέα νταήδων, να είναι ακόμα νωπές, ακόμα ένα αποτρόπαιο και ωμής βίας περιστατικό σημειώθηκε στο νησί, με ντόπιους να ξυλοκοπούν στη μέση του δρόμου άγρια, έναν Γάλλο τουρίστα. Το νέο άγριο περιστατικό σημειώθηκε στο Ρέθυμνο.
Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή της επίθεσης που δέχεται ο 36χρονος τουρίστας από τη Γαλλία τα ξημερώματα της Κυριακής, με το θύμα να βρίσκεται ξαφνικά περικυκλωμένο από τέσσερις ντόπιους που σταμάτησαν να τον χτυπούν μόνο όταν κατέρρευσε μπροστά τους.
Με απάθεια που σοκάρει ορισμένοι από τους αυτόπτες μάρτυρες στέκονται στο σημείο. Ο νεαρός δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι και όταν ήδη είχε πέσει στο έδαφος δέχεται μια κλωτσιά στα πλευρά.

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους φοβούνται τα χειρότερα για τον άτυχο Γάλλο, καθώς είναι αναίσθητος και προσπαθούν –μάταια όμως- να τον συνεφέρουν, λίγο πριν φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο, για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Στο ξεκίνημα του βίντεο απεικονίζεται ένας από την παρέα των τεσσάρων ντόπιων να φτάνει με γρήγορα βήματα στο σημείο που στεκόταν ο τουρίστας. Του μιλάει σε έντονο ύφος, όταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα… έρχονται ενισχύσεις και τον χτυπούν αγρίως.
Ο Νίκος Μαλλιαρός, διοικητής νοσοκομείου Ρεθύμνου δήλωσε για τον τραυματία Γάλλο: "Είναι σταθερή η κατάστασή του, έχει αντιμετωπιστεί. Ήταν σοβαρό περιστατικό, το οποίο τώρα δείχνει να οδεύει καλά. Έχει ένα κάταγμα στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού. Έχει χτυπήσει γενικά στο κεφάλι".
Κρατούμενοι οι τέσσερις νεαροί
Αυτές αλλά και άλλες εικόνες από κάμερες ασφαλείας, οδήγησαν τους αστυνομικούς σε συλλήψεις, με τους τέσσερις άντρες που κατηγορούνται για την επίθεση και τον τραυματισμό του τουρίστα, να οδηγούνται το μεσημέρι στα δικαστήρια. Εκεί ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στα σπίτια των δραστών, κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και μια ποιμενική ράβδος.
Ο πατέρας ενός εκ των τεσσάρων δραστών μίλησε στο Live News του Mega δηλώνοντας βέβαιοςπως ο γιος του, δεν ξεκίνησε το επεισόδιο.
"Δεν ξέρουμε ποιοι το ξεκίνησαν απλά είδαμε να γίνεται αυτό (που) είδατε να γίνεται στο βίντεο". Όπως υποστηρίζει το περιβάλλον των ντόπιων που συνελήφθησαν, ο Γάλλος και η παρέα του διασκέδαζαν στο μπαρ και κάποια στιγμή, όπως λένε, άρχισαν να παρεκτρέπονται. Η συνέχεια δόθηκε εκτός, με την κατάσταση να ξεφεύγει και τις σκηνές βίας να είναι ανεπίτρεπτες.
Ακόμα και μέλη της παρέας του Γάλλου τραυματία έμειναν πίσω να κοιτούν εκείνα τα δευτερόλεπτα, με τους υπεύθυνους του καταστήματος να ειδοποιούν τόσο το ΕΚΑΒ όσο και την Αστυνομία.
Συγγενής ενός εκ των δραστών ανέφερε: "Σήμερα το έμαθα κι εγώ, σήμερα το πρωί. Δεν είναι τέτοιο παιδί για να μπλέξει, λογικά τον πήρε η μπάλα λόγω της παρέας του".
Οι εικόνες βίας έξω από το μπαρ του Ρεθύμνου, έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα ανάλογων επεισοδίων από ντόπιους σε τουρίστες, με πιο χαρακτηριστικό το φετινό καλοκαίρι, αυτό που σημειώθηκε στα Ανώγεια στα μέσα Ιουλίου, όταν 16χρονος δέχτηκε επίθεση από 10 άτομα, επειδή φορούσε σκουλαρίκι και βερμούδα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr