Νέος μίνι καύσωνας - Κίνδυνος για πυρκαγιές

Νέος μίνι καύσωνας σήμερα, με τον υδράργυρο να αγγίζει κατά τόπους και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Προειδοποιήσεις για κίνδυνο πυρκαγιάς.

neos-mini-kauswnas---kindunos-gia-purkagies
SHARE THIS
0
SHARES

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και υψηλές θερμοκρασίες, περιμένουμε σήμερα, Τετάρτη.

Θερμοκρασία

Σύμφωνα το meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 21 έως 36 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 34 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα αγγίξει σε πολλές περιοχές τοπικά ακόμη και τους 39 βαθμούς. Ετσι, στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από 19 έως 34, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από 19 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου, στις  Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 33, στην Αττική από 22 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ανεμοι

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κεντρικό και Δυτικό Κρητικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Αττική

Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νότιο Ευβοϊκό ασθενείς και το απόγευμα νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Κίνδυνος για πυρκαγιές 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για σήμερα, Τετάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (Δυτική) και Νήσων,
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,
Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,
Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,
Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας,
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (ανατολική),
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (ανατολική και νότια).

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook