Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας "Δημοκρατία". Αφορμή είναι το δημοσίευμα, σήμερα Δευτέρα, σχετικά με την υπόθεση του 50χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους.
"Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία”, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσφεύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο και υπό τον τίτλο "Πώς το υπουργείο Πολιτισμού αγνόησε καταγγελία για παιδεραστή", η εφημερίδα "Δημοκρατία" καταγγέλλει πως ο 50χρονος αρχαιοφύλακας είχε καταγγελθεί από το 2021.
Συγκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάτοικοι του νησιού είχαν στείλει έγγραφη καταγγελία για τον αρχαιοφύλακα από τον Ιούλιο του 2021 στην προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην έγγραφη καταγγελία "φωτιζόταν με σαφήνεια το γεγονός ότι ο αρχαιοφύλακας είχε αναπτύξει ανησυχητική εγγύτητα με ανήλικα αγόρια, κυρίως ευάλωτων οικογενειών".
Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι παραμένει άγνωστο εάν για τη συγκεκριμένη καταγγελία ενημερώθηκαν το υπουργείο Πολιτισμού και η υπουργός Λίνα Μενδώνη, ενώ προσθέτει πως η προϊσταμένη της Εφορίας αποτελεί άνθρωπο του στενού φιλικού περιβάλλοντος της υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας, ενώ με απόφαση της υπουργού ο υπάλληλος τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων.
Τι ανέφερε η καταγγελία των κατοίκων
Στο μέιλ που στάλθηκε στην Εφορία Αρχαιοτήτων, οι κάτοικοι ανέφεραν πως ο φύλακας είχε γίνει "τοξικός και την κοινωνία" του νησιού.
"Στα "διαμερίσματά” του, στο υπόγειο του μουσείο, οργανώνει και μπάρμπεκιου αποκλειστικά αυτός και τα αγόρια… Πόσο ζέστη κάνει πια, που είναι οι μικροί χωρίς μπλούζες όλοι; Τι κοινό μπορεί να έχει με παιδιά της Α΄ Λυκείου; Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, αλλά δεν έχουμε ντοκουμέντα", γράφουν μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr