Νοέμβριος: O μήνας με τα περισσότερα θύματα από πλημμύρες στην Αττική

Ο Νοέμβριος για την Αττική είναι ο μήνας με τα περισσότερα θύματα από πλημμυρικά επεισόδια, ακόμα και χωρίς το περσινό πλημμυρικό γεγονός.

noembrios-o-minas-me-ta-perissotera-thumata-apo-plimmures-stin-attiki
SHARE THIS
0
SHARES

Νοέμβριος: ο μήνας με τα περισσότερα θύματα από πλημμύρες στην Αττική

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας.   Ο  Νοέμβριος για την Αττική είναι ο μήνας με τα περισσότερα θύματα από πλημμυρικά επεισόδια, ακόμα και χωρίς το περσινό πλημμυρικό γεγονός. Άλλες δύο φορές η Αττική είχε θρηνήσει πολλούς νεκρούς από πλημμύρες τα  τελευταία 60 χρόνια, το Νοέμβριο του 1961 και του 1977.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr καταγράφει με λεπτομέρεια όλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν επηρεάσει τη χώρα μας από το 2001. 

 

Στους χάρτες που ακολουθούν δίνονται τα σημεία στη χώρα όπου έχουν παρουσιαστεί επεισόδισ αιφνιδίων πλημμυρών από το 2001. Διακρίνεται καθαρά η μεγάλη συχνότητα του φαινομένου στην Αττική.

 

Οι ιστορικές πλημμύρες του 1961 και του 1977

Στις 5 προς 6 Νοεμβρίου  του 1961 υπήρξαν περισσότερα από 40 θύματα στον Ταύρο,  Περιστέρι, Αιγάλεω,  Λιόσια,  Μοσχάτο,  Κοκκινιά και Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Εκατοντάδες ήταν οι άστεγοι που τα σπίτια τους καταστράφηκαν. Στον μετεωρολογικό σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας μετρήθηκαν 115 χιλιοστά βροχής και στο σταθμό του Θησείου 80 χιλιοστά. Υπενθυμίζεται ότι όλο το χρόνο κατά μέσο όρο στην Αττική πέφτουν 400 χιλιοστά βροχής. Ταυτόχρονα έπεσε και χαλάζι. Το ίδιο βαρομετρικό σύστημα προκάλεσε προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας (Λαμία, Σάμο, Κέρκυρα).  

ΠΗΓΗ meteo.gr

φωτό αρχείου EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook