Νομική Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσφέρει το μόνο αναγνωρισμένο πρόγραμμα Νομικής Ελληνικού Δικαίου εκτός Ελλάδας

|
SHARE THIS
0
SHARES

Αναζητώντας προγράμματα Νομικών σπουδών εκτός Ελλάδος, οι φοιτητές έρχονται συνήθως αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα με κυριότερο αυτό της αναγνώρισης του πτυχίου τους.

Ωστόσο, στην περίπτωσης της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το πρόγραμμα σπουδών, οδηγεί σε αναγνωρισμένο πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου. Το πρόγραμμα σπουδών, η ύλη των μαθημάτων και οι ώρες διδασκαλίας είναι ακριβώς αντίστοιχες των νομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων κάτι που αναγνωρίστηκε και με τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ,  που αποφάνθηκαν ότι κάθε πτυχιούχος της νομικής που έχει την ισοτιμία του τίτλου του από τον ΔΟΑΤΑΠ μπορεί να εγγραφεί στα μητρώα ασκούμενων άνευ εξετάσεων.  

 

Ακαδημαϊκή Αριστεία και Πρακτική Εξάσκηση

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει όμως και πολλά ακόμα προτερήματα. Στελεχώνεται από μόνιμους διδάσκοντες διεθνούς εμπειρίας στη νομική εκπαίδευση και έρευνα σε κορυφαία πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου όπως τα, Harvard, Cambridge, Oxford, London School of Economics and Political Sciences, Paris I, Aix-Marselle, Tubingen και Munich. Παράλληλα, κορυφαίοι επισκέπτες καθηγητές, προσφέρουν υψηλού επιπέδου θεωρητική κατάρτιση αλλά και πρακτική άσκηση, μέσω εικονικών δικών σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δικαστηρίου, ενώ  μία ακόμη αναγνώριση για το διδακτικό προσωπικό του ΕΠΚ, ήταν και η ανάληψη της προεδρίας της επιτροπής εμπορικού δικαίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων, από την η Επικ. Καθηγήτρια της νομικής σχολής του ΕΠΚ Κα Αντιγόνη Αλεξανδροπούλου.

 

Ποιοτικές και Αναγνωρισμένες Σπουδές 360ο

Μιλήσαμε για το πρόγραμμα σπουδών, με τον Δρ. Τσιμάρα, Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής και απόφοιτο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Παρίσι, και μεταδικτατορική έρευνα στο Τολέδο και τη Λισαβώνα.

«Ο σκοπός ενός ΑΕΙ δεν πρέπει να είναι μόνο να μεταφέρει γνώση στους φοιτητές του» είπε. «Τα νέα παιδιά που πηγαίνουν πανεπιστήμιο, δεν παρακολουθούν για να μάθουν μόνο το εκπαιδευτικό υλικό, τη διδακτέα ύλη». «Ο στόχος του ακαδημαϊκού δασκάλου είναι οι φοιτητές να μάθουν να λειτουργούν σε ένα πλαίσιο που το διακρίνει η ευρυθμία, ο σεβασμός στον άλλο, ο διάλογος χωρίς βία, η αξιοπρέπεια και ο πολιτισμός. Για ένα αγαθό όπως η Παιδεία, αυτό είναι σημαντικό».

 

 

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, οι φοιτητές του προγράμματος της Νομικής Σχολής συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα ERASMUS και έχουν τη δυνατότητα κινητικότητας σε Νομικές Σχολές Πανεπιστημίων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι Νομικές Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πάντειου Πανεπιστημίου και άλλων κορυφαίων Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισκέπτονται και το Στρασβούργο, για παρακολούθηση μαθημάτων του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  και το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ελλάδα, ενώ για το χειμερινό εξάμηνο του 2018 προετοιμάζεται μάλιστα και εκπαιδευτικό ταξίδι φοιτητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες.

 

Αυτή η σφαιρική αντιμετώπιση της εκπαίδευσης αλλά και η διεθνής αναγνώριση για το ΕΠΚ, που αξιολογήθηκε από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια», είναι μερικοί από τους λόγους που έχουν καταστήσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές

 

Περισσότερες πληροφορίες

http://www.euc.ac.cy

Στο Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357 – 22713000

email: admit@euc.ac.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook