
Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δήμος Δοξάτου του νομού Δράμας ζητώντας την ακύρωση υπουργικής απόφασης σε σχέση με τον σχεδιασμό κατά την χάραξη του αγωγού TAP.
«Θα οδηγηθούν οι αγρότες και ο κάμπος σε εξαφάνιση», υποστηρίζει ο Δήμος. Ζητά συγκεκριμένα να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση του περασμένου Ιουνίου που αφορά στην έγκριση Σχεδίου Συμμετοχής Κοινού για το έργο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP).
Ο Δήμος υποστηρίζει ότι δεν ελήφθησαν υπόψη εναλλακτικές λύσεις κατά τη χάραξη του αγωγού και ο ΟΤΑ αποκλείστηκε από τη διαδικασία διαβούλευσης, αν και είχε έντονες αντιρρήσεις σε σχέση με τον σχεδιασμό.
Οπως αναφέρεται στην προσφυγή, που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η χάραξη περνά από ιδιαίτερα εύφορους κάμπους υψηλής παραγωγικότητας και γη αναγκαστικού αναδασμού, γεγονός που θα οδηγήσει τους αγρότες και τον κάμπο σε εξαφάνιση, σε κατακόρυφη πτώση της παραγωγικότητας των εδαφών, σε πτώση της αξίας της γης, σε διαρκή συρρίκνωση του εισοδήματος. Υποστηρίζει επίσης ότι είναι αναληθείς η διαβεβαίωση για την διαδικασία διαβούλευσης αφού στη πραγματικότητα αποκλείστηκε ο συγκεκριμένος ΟΤΑ.
Η υπουργική απόφαση ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο -επισημαίνεται- για να χρηματοδοτήσει τον αγωγό η Ευρωπαϊκής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ενώ δημιουργούνται ζώνες περιορισμού της δόμησης σε πλάτος έως και 200 μέτρα εκατέρωθεν του αγωγού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr