«Νοσηρό πάθος» η ομοφυλοφυλία λέει από άμβωνος ο Μητροπολίτης Ανθιμος

Ξενύχτισαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Χριστιανικές οργανώσεις διοργάνωσαν αγρυπνία κατά του Gay Pride. Κήρυγμα του Μητροπολίτη Ανθιμου όπου χαρακτηρίζει την ομοφυλοφυλία, νοσηρό πάθος.

nosiro-pathos-i-omofulofulia-leei-apo-ambwnos-o-mitropolitis-anthimos
SHARE THIS
0
SHARES

Η διοργάνωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουνίου, έχει ανάψει φωτιές στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος,  αφού χαρακτήρισε «σκυλιά» τους γκέϊ, έρχεται να συμπληρώσει τη σκέψη του από άμβωνος, λέγοντας ότι η ομοφυλοφυλία είναι «νοσηρό πάθος» και «ασθενής πράξη». 

Χθες το βράδυ, στο ναό της Αχειροποιήτου, διοργανώθηκε αγρυπνία από χριστιανικές οργανώσεις κατά του Thessaloniki Pride. 

«Είναι διαφορετικό να υποπέσεις σε μια αμαρτία και να ζητήσεις τη συγγνώμη του Θεού, και είναι άλλο να έχεις συνεχή σχέση με την αμαρτία και να την προβάλεις» είπε, ο Μητροπολίτης Ανθιμος και τόνισε ότι σκοπός της χθεσινοβραδινής αγρυπνίας ήταν «να διατυπώσουμε με ειρηνικό και φιλάνθρωπο τρόπο την αντίθεσή μας στη διαφήμιση της απρέπειας». 

Για την Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Αγιο Δημήτριο. 

Σημείωσε ότι πέρυσι και πρόπερσι, υπήρχε «σατανικό σχέδιο» να περάσει το Gay Pride έξω από την Αγία Σοφία και τη Μητρόπολη. «Εδωσα αγώνα να μην συμβεί. Το πετύχαμε, αλλά αυτό δεν αναστέλλει την εγκληματικότητα, από ηθικής τάξεως, του εγχειρήματος».

ΠΗΓΗ:seleo.gr

Φωτογραφία: seleo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook