Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Εβαλαν σε ασθενή ζιζανιοκτόνο αντί για σκιαγραφικό!

Ο ασθενής άρχισε να αισθάνεται ότι καίγεται και η δυσφορία του ήταν μεγάλη - Τα αποτέλεσματα έδειξαν ότι του χορήγησαν ζιζανιοκτόνο - ΕΔΕ και έρευνες της Ασφάλειας

nosokomeio-rethumnou-ebalan-se-astheni-zizanioktono-anti-gia-skiagrafiko
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στις 7 Ιανουαρίου, ο ασθενής είχε πάει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για αξονική τομογραφία.Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε αυτή την εξέταση. Ολα πήγαιναν καλά, μέχρι που του έδωσαν να πιει την ουσία για να γίνει η εξέταση. Ο άνδρας άρχισε να αισθάνεται ότι καίγεται και η δυσφορία ήταν έντονη.

Αμέσως έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστώσουν τί ακριβώς είχε συμβεί. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε γαστροσκόπηση και να νοσηλευτεί για μία ημέρα.

Η αναζήτηση για το τί πήγε στραβά στην συγκεκριμένη περίπτωση, έφερε αποτελέσματα που κανένας δεν περίμενε.

Το μπουκαλάκι με το υγρό στάλθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η απάντηση από τις τοξικολογικές ήταν σοκαριστική.

Το υγρό που δόθηκε στον ασθενή δεν ήταν σκιαγραφικό αλλά ζιζινιοκτόνο!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν διάβασαν τα αποτελέσματα και για αυτό έστειλαν και πάλι δείγμα για δεύτερη εξέταση.

Η απάντηση και πάλι ήταν η ίδια. Ζιζαντιοκτόνο!

«Το πόρισμα έδειξε ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη ουσία, η οποία δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο», επισημαίνει στο TheToc.gr ο διοικητής νοσοκομείου Ρεθύμνου Νικόλαος Ξυπολητάς.

Επειδή το αδίκημα είναι σοβαρό διενεργείται αυταπάγγελτη προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.Υπάρχει εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τα αντίγραφα τόσο από την Ενορκη Διοικητική Εξέταση η οποία έγινε στο νοσοκομείο όσο και από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του μπουκαλιού.

Από την έρευνα μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι υπήρχε δόλος αλλά ότι πιθανότατα πρόκειται για βαριά αμέλεια με κίνδυνο ζωής.

Σημειώνεται ότι τέτοιο ζιζανιοκτόνο φαίνεται ότι χρησιμοποιεί το συνεργείο εξωτερικού καθαρισμού του νοσοκομείου. Το πώς βρέθηκε στο χώρο εξέτασης αλλά και κάτω από ποιές συνθήκες χρησιμοποιήθηκε είναι αντικείμενο της έρευνας, 

Κατάθεση θα δώσει και ο ηλικιωμένος ασθενής αλλά και όσοι ερευνήθηκαν στο πλαίσιο της ΕΔΕ. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook