X

Νύχτα βίας στη Ρόδο με θύμα 19χρονο τουρίστα που ξυλοκοπήθηκε και ληστεύθηκε

Τέσσερα άτομα φέρονται να επιτέθηκαν σε 19χρονο στη Ρόδο αφαιρώντας του χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Γράφει: TheToc team

Μια ακόμη υπόθεση βίας στην πιο πολυσύχναστη πιάτσα διασκέδασης της πόλης της Ρόδου ήρθε να προστεθεί στο αστυνομικό δελτίο, εν μέσω τουριστικής αιχμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "δημοκρατικής", 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νορβηγίας, ο οποίος διαμένει σε ξενοδοχείο της πόλης, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από ομάδα ομοεθνών του τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου 2026 στην περιοχή της οδού Ορφανίδου, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί και να του αφαιρεθούν χρήματα και προσωπικά του αντικείμενα. Η καταγγελία υποβλήθηκε ενόρκως και ήδη διενεργείται προανάκριση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση του 19χρονου, το βράδυ της 22ας Ιουλίου 2026 και περί ώρα 22:00 ο νεαρός βρισκόταν μαζί με φίλους του σε μπαρ επί της οδού Ορφανίδου, στον γνωστό πεζόδρομο της νυχτερινής διασκέδασης της Ρόδου. Η βραδιά κυλούσε χωρίς προβλήματα μέχρι περίπου τις 02:00 τα ξημερώματα, οπότε, κατά δήλωσή του, η παρέα του ενεπλάκη ξαφνικά σε λογομαχία με άγνωστους σε εκείνον Νορβηγούς που βρίσκονταν στο ίδιο κατάστημα.

Διαβάστε Επίσης

Ο 19χρονος, θέλοντας όπως υποστηρίζει να αποφύγει την ένταση, αποφάσισε να αποχωρήσει μόνος του από το μπαρ και να κατευθυνθεί πεζός προς την παραλία, στην Ακτή Μιαούλη. Κατά τους ισχυρισμούς του, μέλη της αντίπαλης παρέας τον ακολούθησαν κατά την έξοδό του και 4 από αυτούς του επιτέθηκαν στη διαδρομή του προς την παραλιακή ζώνη.

Η επίθεση, όπως την περιέγραψε ήταν σφοδρή. Οι δράστες φέρονται να τον κλώτσησαν στα πόδια και να του κατάφεραν γροθιές στο στομάχι, στον αριστερό ώμο, στα πλευρά και στη δεξιά παλάμη. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, του αφαίρεσαν από την τσέπη το ποσό των 230 ευρώ, ενώ πήραν και τα σανδάλια του, καφέ χρώματος, αξίας περίπου 30 ευρώ.


Πηγή: dimokratiki.gr