Follow us

Νύχτα τρόμου σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους: Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες αστυνομικούς [Εικόνες - Βίντεο]

Τι συνέβη σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους το βράδυ του Σαββάτου - Η συμπλοκή 7 ατόμων που κατέληξε σε μακελειό και καταδίωξη - Στο νοσοκομείο δύο τραυματίες αστυνομικοί, τους επισκέφθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κάτω Πατήσια Άγιοι Ανάργυροι

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός των ένοπλων συμπλοκών που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (2/7) σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, με τα δυο περιστατικά να έχουν ως πρωταγωνιστή έναν άνδρα Αλβανικής υπηκοότητας που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, αφού πρώτα είχε σκοτώσει ένα άτομο στην οδό Κουρτίδου.

Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι λίγο μετά τις 21:30, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, έγινε συμπλοκή επτά ανθρώπων, χωρίς να είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου Mercedes πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά. Τη μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα.

Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Νύχτα τρόμου σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους: Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες αστυνομικούς [Εικόνες - Βίντεο]

Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Κάτω Πατήσια

Ταυτόχρονα, άλλο πρόσωπο που επέβαινε στη Mercedes εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέβασαν και βίντεο στο διαδίκτυο, όπου διακρίνεται το άτομο που δέχθηκε τους πυροβολισμούς, πεσμένο στο έδαφος. Ακούγονται κι άλλοι πυροβολισμοί και ουρλιαχτά.

Καταδίωξη του δράστη στους Αγίους Αναργύρους

Άγιοι Ανάργυροι

Η Άμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου πιθανολογείται ότι είχε σκοπό να διαπράξει ληστεία σε μπαρ. Εκεί αφαίρεσε 20 ευρώ, ενώ φέρεται να επιχείρησε να κάνει απόπειρα ληστείας και σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Διαβάστε Επίσης

Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Το περιπολικό τον ακολούθησε. Τότε ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο.

Άγιοι Ανάργυροι

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αφορμή για το αρχικό περιστατικό ήταν η διένεξη των δυο οδηγών αυτοκινήτων που οδήγησε σε ένοπλη συμπλοκή στη οδό Κουρτίδου ή αν η αφορμή σχετιζόταν με προσωπικές διαφορές των εμπλεκόμενων.

Οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Σκούμας.

Ο νεαρός που τραυματίστηκε στα Πατήσια από τις σφαίρες του κακοποιού διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και έχει διασωληνωθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε ο συνοδηγός που τραυματίστηκε.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σεσημασμένοι για ναρκωτικά και κατηγορούμενοι σε πρόσφατη υπόθεση ήταν το θύμα της συμπλοκής στα Πατήσια και ο δράστης της, που έπεσε νεκρός στην ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Στη συμπλοκή στα Πατήσια συμμετείχαν οι επιβάτες δύο αυτοκινήτων και μιας μοτοσυκλέτας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕ 15 Μαϊ 2024 | 23:17

Δολοφονία Κυριακής: Η απόσταση που διένυσε ο δράστης πριν επιτεθεί πισώπλατα - Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Τι λένε οι γονείς της Κυριακής Γρίβα για το πόρισμα τις ΕΔΕ και τις ποινές εις βάρος των αστυνομικών

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15 Μαϊ 2024 | 22:11

Σλοβακία: Eξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση του πρωθυπουργού Φίτσο - Επιτυχής η πολύωρη επέμβαση

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχθηκε πέντε πυροβολισμoύς από 71χρονο συγγραφέα.

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Μαϊ 2024 | 21:26

"Το έκανα γιατί διαφωνώ με τις πολιτικές του"- Τα πρώτα λόγια του συγγραφέα που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ο 71χρονος Γιουράι Τσιντούλα, από τον διάδρομο του αστυνομικού τμήματος ξεστόμισε τα πρώτα λόγια μετά την επίθεση - Ποιος είναι ο συγγραφέας που μιλούσε... κατά της βίας.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 15 Μαϊ 2024 | 19:38

Σλοβακία: Αυτός πυροβόλησε τον πρωθυπουργό - Ποιος είναι ο γνωστός συγγραφέας Τσιντούλα [εικόνες - βίντεο]

Συνελήφθη αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο ο φερόμενος δράστης - Πληροφορίες ότι κατείχε νόμιμα το όπλο - Τι λέει ο γιος του.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 15 Μαϊ 2024 | 19:05

Ρόμπερτ Φίτσο: Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεταφορά του τραυματισμένου Σλοβάκου πρωθυπουργού [Βίντεο]

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή της μεταφοράς του σλοβάκου πρωθυπουργού μετά τον σοβαρό τραυματισμό του

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 15 Μαϊ 2024 | 18:18

Σλοβακία: Η στιγμή του πυροβολισμού του πρωθυπουργού Φίτσο και της σύλληψης του δράστη [εικόνες - βίντεο]

Πεσμένος στο έδαφος με χειροπέδες ο ύποπτος - Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

ΕΔΕ 14 Μαϊ 2024 | 22:16

Άγιοι Ανάργυροι: "Ξηλώνουν" τους τρεις αστυνομικούς του Α.Τ.- Σπίτι τους η Επόπτρια, η Αξιωματικός Υπηρεσίας και ο σκοπός

Ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση "το περιπολικό δεν είναι ταξί" και άκουσε ζωντανά τη δολοφονία της θα λάβει την πιο ελαφριά ποινή¨.

ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 14 Μαϊ 2024 | 15:51

Δολοφονία Κυριακής: Οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής της ζητούν να δουν προσωπικά την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προανήγγειλαν οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του θύματος για την ΕΔΕ κατά αστυνομικών

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 13 Μαϊ 2024 | 21:58

Δολοφονία Κυριακής: Η επιστολή της μητέρας της στον δράστη - "Κάθε φορά που βλέπω τα βίντεο, φωνάζω στο παιδί μου τρέχα"

Η χειρόγραφη επιστολή της μητέρας της Κυριακής Γρίβα στον δράστη λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο - Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ο πατέρας της

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ 13 Μαϊ 2024 | 13:03

Στο ψυχιατρείο η μητέρα της Κυριακής Γρίβα - "Υπάρχει φόβος ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της" [βίντεο]

Στο ψυχιατρείο οδηγήθηκε η μητέρα της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, καθώς υπάρχει φόβος πως θα κάνει κακό στον εαυτό της, αποκάλυψε τη Δευτέρα, η δικηγόρος της, Έλενα Τζούλη.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 13 Μαϊ 2024 | 08:57

Αγιοι Ανάργυροι: Οργισμένη η οικογένεια της 28χρονης Κυριακής – "Ο δολοφόνος έτυχε προστασίας από το κράτος" [βίντεο]

Οργισμένη είναι η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα για την καθυστέρηση της έρευνας για τις ευθύνες των αστυνομικών του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

ΕΓΙΝΕ Η ΕΔΕ 12 Μαϊ 2024 | 12:27

Αγιοι Ανάργυροι: Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα - "Θέλω να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι" ξεσπά ο πατέρας της

Ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που τιμούν τη μνήμη της κόρης του.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 11 Μαϊ 2024 | 18:14

Άγιοι Ανάργυροι: "Ζω κάθε μέρα μία κηδεία" - Συγκλονίζει ο πατέρας της Κυριακής πριν το μνημόσυνο

"Ζητώ δικαίωση", δηλώνει ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής - Αύριο το μνημόσυνό της.