O Α. Τζικόπουλος στο "Βuilding a StartUp Nation": "Το Junior Achievement μειώνει την ανεργία των νέων"

O Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece και Προέδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe κ. Αργύρης Τζικόπουλος, μίλησε για την "εκπαίδευση ως βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της καινοτομίας".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
τζινακοπουλος

Στην εναρκτήρια ημέρα του εργαστηρίου "Building a StartUp Nation", την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, συμμετείχε ως ομιλητής ο Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece και Προέδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe κ. Αργύρης Τζικόπουλος. Το διήμερο αυτό εργαστήριο διοργανώνεται από τη διεθνή κοινότητα Global Shapers με αφορμή την πεντηκοστή επέτειο ίδρυσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Τhe Davos Lab: Building Our Future".

Βασικό θέμα του εργαστηρίου είναι οι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός καινοτόμου έθνους και οι πτυχές του οικοσυστήματος της καινοτομίας, με πρωταγωνιστές το περιβάλλον, την κοινωνία, τη διακυβέρνηση αλλά και τη δημόσια πολιτική υποστήριξης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία κ. Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Τζικόπουλος, στη συζήτηση με θέμα "Η εκπαίδευση ως βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της καινοτομίας", που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου της Καθημερινής κας Ηλιάνας Μάγρα, συνομίλησε με τον κ. Solomon Levis, CEO of School of Entrepreneurship & Innovation Israel, και τον κ. Κωνσταντίνο Κίντζιο, Business Development Director του ReGeneration.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζικόπουλος μίλησε για τη σπουδαιότητα του ρόλου της προσαρμοστικότητας ως επιχειρηματικής δεξιότητας σε συνθήκες όπως η πανδημία, καθώς και για τον επίσης σπουδαίο ρόλο της δεκτικότητας στην αλλαγή και της ικανότητας για δημιουργική αξιοποίηση των νέων ερεθισμάτων. Ανέφερε επίσης, πως "κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε κρίσης αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η ικανότητα των επιχειρήσεων να προσαρμόζονται στις αλλαγές, να μεταβάλλουν πολύ γρήγορα το κομμάτι της υλοποίησης τους και μέσα από αυτή τη δυνατότητα, όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά να καταφέρουν να εξελιχθούν και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους".

Ανέλυσε το έργο που επιτελεί το Junior Achievement στην εκπαίδευση μαθητών και φοιτητών στην επιχειρηματικότητα μέσα από προγράμματα και διαγωνισμούς τονίζοντας πως χάρη στη βιωματική φύση των προγραμμάτων, προσφέρεται στα παιδιά η δυνατότητα -μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον- να τολμήσουν και να πειραματιστούν στη διαδικασία δημιουργίας μια Start up, βιώνοντας σε πραγματικές συνθήκες όλα τα απαραίτητα στάδια που οδηγούν σε πραγματική υλοποίηση και παραγωγή.

Έμφαση επίσης έδωσε στη συμβολή των προγραμμάτων του Junior Achievement στη μείωση των ποσοστών ανεργίας για τους αποφοίτους του κατά 20% καθώς και της δυνατότητας επίτευξης υψηλότερων μισθών σε ποσοστό 25% όταν μεταβούν από το σχολείο στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με παγκόσμια στατιστικά στοιχεία του JA Worldwide.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Χρειάζεται να δώσουμε ένα θετικό πρόσημο στην έννοια του "λάθους" και της "αποτυχίας" και στην ικανότητα να τα αξιοποιούμε ως ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης. Είναι σημαντικό να δίνουμε στα παιδιά το δικαίωμα και την ελευθερία να πειραματιστούν, να διερευνήσουν τις ικανότητές τους, να εξερευνήσουν πιθανές επιλογές", τόνισε ο κ. Τζικόπουλος.

To JA Greece εξόπλισε 700 Δημόσια σχολεία με υπολογιστές

Aναφορικά με τις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία στο χώρο της επιμόρφωσης, ο κ. Τζικόπουλος μίλησε για την ταχεία ανάπτυξη της ψηφιοποίησης και την υποστήριξη που προσέφερε το Junior Achievement Greece σε 700 Δημόσια σχολεία όλης της Ελλάδας συγκεντρώνοντας δωρεές ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ για τον εξοπλισμό των σχολείων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές διευκολύνοντας έτσι την τηλεκπαίδευση. "Το στοίχημα για το σύστημα εκπαίδευσης είναι μετά το πέρας της πανδημίας να μην επιστρέψει στα παραδοσιακά πρότυπα, αλλά να κινηθεί περαιτέρω προς τον διαρκή εκσυγχρονισμό", ανέφερε ο κ. Τζικόπουλος.

Αισιόδοξος επίσης δήλωσε σχετικά με το Οικοσύστημα των Start Ups στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας τις δράσεις ποικίλων φορέων και οργανισμών, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνέργειες μεταξύ αυτών των πρωτοβουλιών. Κλείνοντας, ο κ. Τζικόπουλος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μια αξιοζήλευτη χώρα, που θα πρέπει όμως να παρέχει ευκαιρίες και δυνατότητες στους Start-uppers, προκειμένου να διατηρούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Ελλάδα, συντονίζοντάς την παράλληλα με τις διεθνείς εξελίξεις σε επίπεδο δυναμικού, πόρων και τεχνογνωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το JA 7ος καλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός παγκοσμίως

Το JA Greece είναι βραχίονας του παγκόσμιου Junior Achievement που εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα 12 εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και σε άλλες 120 χώρες. Το JA Worldwide, με ιστορία 100 ετών, βρίσκεται στην 7η θέση των 200 Καλύτερων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με τη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 23 Οκτ 2021 | 20:58

Πλημμύρισε ξανά η Κέρκυρα: Υπερχείλισε ρέμα - Ποτάμια οι δρόμοι [εικόνες]

Σοβαρές είναι ζημιές που προκλήθηκαν από τη δυνατή απογευματινή βροχή στη νότια Κέρκυρα.

ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ 23 Οκτ 2021 | 19:59

Πέραμα - Συνομιλία αστυνομικών: Αναγκαστήκαμε να πυροβολήσουμε γιατί κινήθηκε με θανατηφόρα πρόθεση [βίντεο]

Στο βίντεο ακούγονται οι αστυνομικοί να λένε πως ''το όχημα έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα''

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ 23 Οκτ 2021 | 19:42

Επίθεση με βιτριόλι: "Στην Αγγλία o δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια και εδώ θα βγει σε 5 χρόνια"

Ο συνήγορος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, δήλωσε πως η δράστρια φαίνεται ''ευχαριστημένη'' για ό,τι έχει κάνει

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Οκτ 2021 | 19:39

Κηφισιά: Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο ο 40χρονος που σκότωσε τον εργάτη - Οπλοστάσιο μέσα στο σπίτι του [εικόνες]

Ο 40χρονος δράστης της επίθεσης κατά των εργατών ήταν ντυμένος σαμουράι - "Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω", φώναζε.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ 23 Οκτ 2021 | 18:45

Πυροβολισμοί σε καταδίωξη στο Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί - Αναζητείται ένας 16χρονος

Στην εισαγγελία οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 23 Οκτ 2021 | 18:35

Κορονοϊός: Στο "κόκκινο" η Αττική με 712 νέες μολύνσεις, 551 στη Θεσσαλονίκη, 237 στη Λάρισα

Συγκεκριμένα από τα 3.199 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ο ΕΟΔΥ, οι 712 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΔΥ 23 Οκτ 2021 | 17:32

Κορονοϊός: 3.199 νέα κρούσματα και 43 θάνατοι - 353 οι διασωληνωμένοι

Ανεβασμένος ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού και των θανάτων.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 23 Οκτ 2021 | 17:29

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Δεν θα πάω για τεστ DNA - Ολα τα χειρίζονται οι δικηγόροι μου [βίντεο]

"Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω από τον πατέρα μου είναι όταν τον είδα νεκρό στο κρεβάτι του", είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τον Μίκη.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 23 Οκτ 2021 | 17:08

Αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα: Σεσημασμένος ο 20χρονος που έπεσε νεκρός - Αναζητείται ανήλικος [βίντεο ντοκουμέντο]

Ενας 20χρονος, σεσημασμένος για κλοπές, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμούς αστυνομικών, κατά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 23 Οκτ 2021 | 16:45

Γκάγκα: Σημαντικό να μην είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα - Οφείλουμε να σχεδιάσουμε καλύτερα το αύριο

''Θα συνεχίσω να πηγαίνω στα νοσοκομεία για να προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα'', δήλωσε η Μίνα Γκάγκα

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ 23 Οκτ 2021 | 15:59

Πρωτοφανές ξέσπασμα Τσελέντη: Δεν υπάρχουν πια εικονίσματα σε νοσοκομεία - Εδώ είναι Ελλάδα, όχι Μωαμεθανιστάν

Την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι... αφαιρέθηκαν οι εικόνες με τα Θεία από τα δωμάτια των νοσοκομείων εξέφρασε ο Άκης Τσελέντης - Τι απαντά το υπ. Υγείας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 23 Οκτ 2021 | 15:38

Süddeutsche Zeitung: Η Εύβοια ως παράδειγμα της κλιματικής αλλαγής - Οι επιπτώσεις στη χώρα τα επόμενα χρόνια

"Ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα αυξηθεί κατακόρυφα ειδικά στη δυτική Ελλάδα όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει ακόμη ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός δασών", αναφέρει το δημοσίευμα.

ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 23 Οκτ 2021 | 15:23

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής: Πού θα "χτυπήσουν" βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση του καιρού από την Κυριακή έως και την επόμενη εβδομάδα - Αναμένονται βροχές και καταιγίδες