Follow us

Άκης Σκέρτσος: Μπράβο στη Νίκη Κεραμέως - Η Ελληνική PISA ρίχνει ακόμη ένα φύλλο συκής του κούφιου δήθεν προοδευτισμού

Στο πλευρό της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως τάσσεται ο Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την απεργία των εκπαιδευτικών για να σαμποτάρουν τις εξετάσεις της Ελληνικής PISA

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ως "πολιτικά ακατανόητη” χαρακτηρίζει "την αντίσταση τόσο των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών -που προκήρυξαν ειδική απεργία- όσο και του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της "Ελληνικής PISA που τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά στη χώρα μας από μεθαύριο Τετάρτη, 18/5” ο Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Διαβάστε Επίσης

"Μπράβο στη Νίκη Κεραμεως που προσέφυγε με αγωγή κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ" γράφει ο κ. Σκέρτσος στηρίζοντας την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Υπουργείου Παιδείας που υπέβαλαν αγωγή κατά ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους με σκοπό να μπλοκαριστούν με αυτόν τον τρόπο οι εξετάσεις της "Ελληνικής PISA".

"Ποιος είναι τελικά υπέρ του καλού δημόσιου σχολείου και ποιος το υπονομεύει;” διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας.

ποιοτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση είναι ο σημαντικότερος ιμάντας κοινωνικής και οικονομικής ανόδου για όλους και ιδιαίτερα για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας. Χωρίς αυτήν οι ανισότητες παγιώνονται και διευρύνονται υπέρ των λίγων ισχυρών και των παιδιών τους” σημειώνει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε Επίσης

Για τις εξετάσεις της "Ελληνικής PISA” ο κ. Σκέρτσος αναφέρει ότι " 6.000 μαθητές από 600 σχολεία όλης της χώρας, 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην εκπαιδευτική μας ιστορία σε ανωνυμοποιημένες διαγνωστικές εξετάσεις με ένα και μοναδικό στόχο: να αξιολογηθούν οι βασικές γνώσεις που έχουν κατακτηθεί από τους μαθητές στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο σε δυο βασικά μαθήματα, γλώσσα και μαθηματικά, σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας”.

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο, "Η αξιολόγηση αυτή θα μας επιτρέψει να μετρήσουμε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στα παιδιά μας, τόσο διαπεριφερειακά όσο και σε εθνικό επίπεδο συγκριτικά με άλλες χώρες που πραγματοποιούν αντίστοιχες αξιολογήσεις. Η Ελλάδα ,σημειωτέον, είναι μια από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν εφαρμόσει έως σήμερα αυτή τη μεθοδολογία αξιολόγησης της εκπαίδευσης”.

Διαβάστε Επίσης

"Εντέλει ωφελημένοι από αυτή τη διαδικασία θα βγουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου και χαμένοι όσοι εκμεταλλεύονται ιδιοτελώς τα κενά και τις ελλείψεις του, δηλαδή όσοι μετέρχονται της λεγόμενης "παραπαιδείας"” αναφέρει ο κ. Σκέρτσος.

"Η ελληνική PISA τελικά είναι η αφορμή για να πέσει ακόμη ένα φύλλο συκής ενός κούφιου δήθεν "προοδευτισμού", που δεν έχει τίποτα να κάνει ούτε με την αναβάθμιση κρίσιμων δημοσίων αγαθών, όπως η παιδεία και η υγεία, ούτε με τη γνώση και την κοινωνική κινητικότητα των παιδιών της εργατικής και της μεσαίας τάξης” σημειώνει ο Άκης Σκέρτσος.

"Μπράβο στη Νίκη Κεραμεως που προσέφυγε με αγωγή κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία - αποχή από τις εξετάσεις της Τετάρτης. Εργαζόμαστε σταθερά υπέρ του καλού δημόσιου σχολείου και των οικογενειών που το εμπιστεύονται” καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.

Νίκη Κεραμέως: Θα αγωνιστούμε για να μην μπει τίποτα εμπόδιο στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε να κηρυχθεί η απεργία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ παράνομη και καταχρηστική με κατεπείγουσα αγωγή.

Όπως αναφέρει στην αγωγή του το Υπουργείο Παιδείας, το ζήτημα που εγείρεται αφορά την εφαρμογή ή μη ψηφισμένου Νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων (Ν. 4823/2021), τον οποίο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αυθαίρετα αποπειρώνται να καταργήσουν στην πράξη, αρνούμενες διαρκώς την οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης”.

Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της αναφέρει, χαρακτηριστικά, τις απεργίες που έχουν προκηρύξει καθηγητές και δάσκαλοι σε κρίσιμες εξεταστικές διαδικασίες τα δύο τελευταία χρόνια.

α τελευταία 2 χρόνια οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν προκηρύξει απεργία:

1) την ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων,

2) την ημέρα εξέτασης μαθητών για εισαγωγή σε πρότυπα σχολεία,

3) κατά της αξιολόγησης – για να αναφέρω μόνο κάποιες.

Τώρα απεργούν κατά της ελληνικής PISA – του συστήματος που θεσπίσαμε πρόσφατα και το οποίο πρώτη φορά θα καταγράψει με ανώνυμο τρόπο το πώς τα παιδιά μας αφομοιώνουν γνώσεις και δεξιότητες, με στόχο το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει καλύτερο. Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, θα αγωνιστούμε για να μην μπει τίποτα εμπόδιο στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας. Προσφύγαμε μόλις στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και αυτή η απεργία” γράφει η υπουργός Παιδείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ 21 Ιουν 2022 | 12:01

Βρετανία: Παραλύει η χώρα από την μεγαλύτερη απεργία στους σιδηροδρόμους εδώ και 30 χρόνια

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η κινητοποίηση θα πλήξει τις επιχειρήσεις ενώ συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 21 Ιουν 2022 | 09:38

Πανελλήνιες 2022: Από σήμερα τα password των υποψηφίων για την υποβολή μηχανογραφικού

Oι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ Η ΠΟΣΔΕΠ 20 Ιουν 2022 | 11:51

Επιστολή πανεπιστημιακών στην Κεραμέως: Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ υπονομεύει το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραµέως, έστειλαν 1.000 πανεπιστημιακοί, ζητώντας "να αποσυρθούν όλες οι διατάξεις που υπονομεύουν το μέλλον της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης".

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 19 Ιουν 2022 | 16:39

Συγκέντρωση - παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης - Έγιναν 23 προσαγωγές

Μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Υπάρχουν προσαγωγές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 17 Ιουν 2022 | 22:57

Άκης Σκέρτσος: Νέο πρόγραμμα τον Ιούλιο που θα καλύπτει το 85% της ρήτρας αναπροσαρμογής

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, το 85% θα αφορά τα νοικοκυριά - Το ποσοστό για τις επιχειρήσεις θα φτάνει περίπου το 60% των αυξήσεων.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ 16 Ιουν 2022 | 23:06

Πρωτοδικείο Αθηνών: Απεργούν την Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας λόγω έλλειψης καθαριότητας

Οι δικαστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν πως μετά τη λήξη της σύμβασης με εταιρεία, το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν καθαρίζεται.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 15 Ιουν 2022 | 13:41

Παράσταση διαμαρτυρίας από εργαζομένους του ΟΑΣΘ - 24ωρη απεργία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης σημερινής τους απεργίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 14 Ιουν 2022 | 12:15

Πανελλήνιες 2022: Βάσεις ίσως πριν τον Δεκαπενταύγουστο - Πάνω από 8.500 διορισμοί εκπαιδευτικών φέτος

Προσπάθεια να βγουν οι βάσεις των πανελλαδικών 2022 πιο νωρίς, πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν πιθανότατα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 08 Ιουν 2022 | 20:24

Ανοιχτά ως τις 17.30 δημοτικά και παιδικοί σταθμοί - Από τον Σεπτέμβριο σε 5.000 τμήματα

Η Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και εντός του καλοκαιριού αλλά και νέες προσλήψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 08 Ιουν 2022 | 14:56

Νηπιαγωγεία και δημοτικά: Ωράριο έως τις 5:30 το απόγευμα από Σεπτέμβριο σε 5.000 τμήματα - Πώς θα εφαρμοστεί

Έως τις 5:30 το απόγευμα θα λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο περίπου 5.000 τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών. Προσλήψεις 3.000 νηπιαγωγών και δασκάλων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 08 Ιουν 2022 | 13:02

Υπουργείο Παιδείας: Σε περισσότερους φοιτητές πλέον η χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος

Διευρύνεται η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος σε φοιτητές και καταρτιζόμενους δημοσίων ΙΕΚ, σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας.

21-25 ΙΟΥΝΙΟΥ 08 Ιουν 2022 | 12:49

Η Βρετανία προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη απεργία των σιδηροδρομικών τα τελευταία 30 χρόνια

Το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη απεργία των σιδηροδρομικών στη χώρα τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, το διάστημα 21 με 25 Ιουνίου.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝΝ ΑΛΓΕΒΡΑ 04 Ιουν 2022 | 11:53