Follow us

"Του έλεγα θα σ' τη φέρουν", λέει η μητέρα του Πολυχρονόπουλου - Επιβεβαιώνει τα χρήματα σε δικό της λογαριασμό

"Στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε", είπε για τα χρήματα η μητέρα του ιδρυτή της κουζίνας "Ο 'Αλλος 'Ανθρωπος"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

"Του το έλεγα "θα στη φέρουν", με τέτοιον αγώνα", είπε η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, του επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος", μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA "Super Κατερίνα", μετά το πόρισμα φωτιά της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Παναγούλα, επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εκπομπή "Super Κατερίνα" ότι τα χρήματα από τις δωρέες που γίνονταν για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" έμπαιναν στον λογαριασμό της.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η Παναγούλα Πολυχρονοπούλου και ο Παύλος Τζίτζης συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας "Ο Αλλος Ανθρωπος".

Η μητέρα του, η Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν τα χρήματα από τις δωρεές έμπαιναν και στον λογαριασμό της, εκείνη απάντησε: "Ναι, στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε".

Όσον αφορά στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η κυρία Παναγούλα είπε, χαρακτηριστικά: "Ας ψάξουν να βρουν. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ, ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία να μας την πάρουν. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη αν δεν έχει βενζίνη. Του το έλεγα "θα στη φέρουν", με τέτοιον αγώνα. Δεν φοβάται, τι να φοβηθεί αφού δεν έχει τίποτα".

Να σημειωθεί πως, από την πλευρά της, η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δήλωσε ότι μόνο εκείνος διαχειριζόταν τον λογαριασμό, ενώ πρόσθεσε για τον αδερφό της: "Δεν νομίζω να είχε ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια".

"Ο Άλλος Άνθρωπος": Αυτοβούλως στον Εισαγγελέα πάει ο Πολυχρονόπουλος

Να τονίσουμε ότι ενώπιον του Εισαγγελέα, κατόπιν δικής του επιθυμίας και αυτοβούλως, θα παραστεί τη Δευτέρα (29/01) ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος", προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως προέκυψε από το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται "από το 2020 να συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με την μητέρα και τον γαμπρό του αποκομίζοντας περίπου 200.000 ευρώ". Επίσης, τονίζεται μεταξύ άλλων, πως "διατάσσουμε την δέσμευση κάθε περιουσίας, ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών τίτλων επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων".

Διαβάστε Επίσης

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ λοιπόν και επιβεβαίωσαν άνθρωποι από το φιλικό περιβάλλον του κ. Πολυχρονόπουλου, τη Δευτέρα (29/01) θα πάει αυτοβούλως στον Εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας "ο Άλλος Άνθρωπος", από το Σάββατο βρίσκεται στην Πάτρα, ωστόσο την Κυριακή (28/01) ανέστειλε την προγραμματισμένη δράση της κοινωνικής κουζίνας στην πλατεία Γεωργίου. Οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ενώ δεν μίλησαν μαζί του ούτε οι εργαζόμενοι της κοινωνικής κουζίνας, που μαγείρεψαν κανονικά στον Κεραμικό και μοίρασαν φαγητό στους άπορους.

Πολυχρονόπουλος Άλλος Άνθρωπος

Η διαδρομή του χρήματος

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διαδρομή του χρήματος είχε ως εξής:

  • Πολίτες κατέθεταν δωρεές για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας
  • Αυτά τα χρήματα τα κατέθεταν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι υπήρχαν και σε αναρτήσεις στα social media του Άλλου Άνθρωπου.
  • Από εκεί μεταφέρονταν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια
  • Μεγάλο μέρος από αυτά έγιναν ανάληψη σε μετρητά.

Η αδερφή του κ. Πολυχρονόπουλου, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε πως όλα τα χρήματα από τις δωρεές για την κοινωνική κουζίνα "ο Άλλος Άνθρωπος" έμπαιναν σε λογαριασμό της μητέρας τους και για ένα διάστημα σε λογαριασμό του συζύγου της. Ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν διαθέτει ο ίδιος λογαριασμό.

Πολυχρονόπουλος ο Άλλος Άνθρωπος

"Να έρθετε να με πάρετε αν το έχω κάνει"

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το Σάββατο (27/1), από την Πάτρα που βρίσκεται με αφορμή το καρναβάλι, απάντησε: "Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο – τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν", δήλωσε μεταξύ άλλων.

"Εγώ δεν παίζω ποτέ (σ.σ. τυχερά παιχνίδια). Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο-δυο κατοστάρικα, τρία-τρία. Αυτά όλα ήταν για τον Άλλο Άνθρωπο", σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω… πώς το είπαν; Ξέπλυμα μαύρου χρήματος... Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθετε να με πάρετε", κατέληξε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ MEGA 11 Απρ 2024 | 19:11

Ηλιούπολη: Γυμνός βρέθηκε ο 36χρονος - Τα ίχνη αίματος που δείχνουν ότι σκότωσε τη μητέρα του κι αυτοκτόνησε

Τα ρούχα του 36χρονου ήταν σκισμένα και πεταμένα μέσα στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης - Το επικρατέστερο σενάριο στο οποίο εστιάζουν οι Αρχές.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Απρ 2024 | 12:30

Πώς έγινε η οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη: Ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε ώρες ή μέρες μετά

Ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις για πιθανή ύπαρξη τρίτου προσώπου στο έγκλημα της Ηλιούπολης. Τα στοιχεία που δείχνουν πως ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και έπειτα αυτοκτόνησε.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΕ 08 Απρ 2024 | 18:04

Ζάκυνθος: Ένοχη η μητέρα για την κακοποίηση των παιδιών της, αλλά αφέθηκε ελεύθερη - Τι θα γίνει με τα ανήλικα

Στην κατάθεσή της, γειτόνισσα της οικογένειας είπε ότι το 12χρονο αγόρι έφτασε κάθιδρο και σοκαρισμένο στο σπίτι της ζητώντας βοήθεια - "Δεν χτυπούσε την αδερφή μου"

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 08 Απρ 2024 | 13:09

Κολωνός: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την μητέρα της 12χρονης - Ξανά στο εδώλιο για μαστροπεία

Η έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού αφορά μόνο το αδίκημα της μαστροπείας.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Απρ 2024 | 15:18

Φρίκη στη Ζάκυνθο: Μητέρα κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά της για 3 χρόνια - Αυτοκτόνησε ο πατέρας τους

Τα παιδιά του 49χρονου, 12 και 9 ετών, έφυγαν από το σπίτι που ζούσαν με τη μητέρα τους ζητώντας βοήθεια από γειτόνισσα της οικογένειας

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ 06 Απρ 2024 | 14:50

Μητέρα τριών παιδιών από την Κρήτη χάρισε ζωή με τον θάνατό της - Δώρισε τα όργανά της

Δώρο ζωής σε τέσσερις ανθρώπους έκανε η 54χρονη γυναίκα.

ΞΕΣΠΑ 05 Απρ 2024 | 14:35

Άγιοι Ανάργυροι: Το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να την κοιτάξει στα μάτια, πισώπλατα τη μαχαίρωσε - Σπαράζει η μητέρα της Κυριακής

Το μήνυμα της μητέρας της 28χρονης Κυριακής που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων - Όσα είπε για τον δράστη και τις αστυνομικούς.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ 02 Απρ 2024 | 16:48

Κολωνός: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης - Η μεγάλη κόρη της έπεσε στην αγκαλιά της μόλις την είδε [εικόνες]

Εκτός φυλακών Κορυδαλλού η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό - Ξεκινά διαδικασίες για να ξανακερδίσει την επιμέλεια της ανήλικης.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΡΕΝΕ ΤΣΑΡΛΑΜΠΑ 02 Απρ 2024 | 10:31

Βαρύ πένθος για την Έλλη Στάη: Πέθανε η μητέρα της, Ρενέ Τσαρλαμπά σε ηλικία 93 ετών

Ποια ήταν η Ρενέ Τσαρλαμπά, η μητέρα της Ελλης Στάη που έφυγε από τη ζωή στα 93 της - Ο γάμος με βουλευτή και τα δυο παιδιά της Σπύρος και Έλλη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ 01 Απρ 2024 | 08:23

Κολωνός: Εκτός φυλακής η μητέρα της 12χρονης - Ανοικτό το ενδεχόμενο των ισοβίων για τον Μίχο

Η 37χρονη μητέρα από τον Κολωνό, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης, αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 28 Μαρ 2024 | 15:46

Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα του μηχανοδηγού - "Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μας τρύπησε τα αυτιά"

Η μητέρα του Δημήτρη Μασσαλή, του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών που είναι ανάμεσα στους 57 νεκρούς

Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 26 Μαρ 2024 | 13:29

Πολυχρονόπουλος: Από τα 13 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στον "Αλλο Ανθρωπο", εγώ πήρα 100.000€ για τα προσωπικά μου έξοδα

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος προχώρησε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα.

ΒΑΡΙΑ ΠΟΙΝΗ 24 Μαρ 2024 | 15:05

Κρατούσε ημερολόγιο με τα βασανιστήρια που έκανε στα παιδιά της - Η youtuber που έκανε καριέρα δίνοντας συμβουλές σε γονείς

Πρόκειται για τη Ρούμπι Φράνκε, την 42χρονη youtuber η οποία έκανε καριέρα ως μαμά-μπλόγκερ δίνοντας συμβουλές σε γονείς.