Ο “ανυπότακτος” υιός Κουφοντίνα

Ιδιαίτερα ευφυής, επιμελής, κοινωνικός, πολιτικοποιημένος αλλά και ανυπότακτος. Αυτός είναι ο 23χρονος Έκτορας Κουφοντίνας

o-anupotaktos-uios-koufontina
SHARE THIS
0
SHARES

Το πρώτο παιδί τρομοκρατών στην Ελλάδα, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1990 ως καρπός του γάμου του Σάββα Ξηρού και της Αγγελική Σωτηροπούλου. Ωστόσο ο γάμος του Ξηρού με την Σωτηροπούλου είχε λήξει έναν χρόνο πριν γεννηθεί ο Έκτορας και πατέρας του θεωρείται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Όπως αναφέρουν συγγενικά του πρόσωπα, ο Κουφοντίνας είχε παραδεχτεί στους οικείους του ότι το παιδί ήταν δικό του, από τους πρώτους μήνες της γέννησής του. Μάλιστα, διευκρίνιζε ότι ήθελε να του δώσει το όνομα του πατέρα του Κωνσταντίνου. Ο ίδιος ο Έκτορας, υπογράφει τα κείμενά του ως Κ. Σ. Έκτωρ.

Ήταν αυτόνομος από μικρό παιδί, έξυπνος και μελετηρός παρά την ταραχώδη ζωή της οικογένειάς του. Σχολιάζει την επικαιρότητα με χιούμορ, ενώ υποστηρίζει με πάθος τις πολιτικές απόψεις του πατέρα του, ακόμη και αυτές που αφορούν τη δράση της 17 Νοέμβρη.

Η σχέση του με τον πατέρα του ήταν και είναι είναι πολύ καλή. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν δίπλα στο γιο του από την πρώτη στιγμή, τον μεγάλωσε και τον έμαθε να μελετάει συστηματικά.

Μάλιστα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι διηγούνται στο “Έθνος της Κυριακής” μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή της σχέσης γιου - πατέρα. Ότι έκπληκτοι άκουγαν τον Κουφοντίνα να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών δια τηλεφώνου, ενώ αργότερα κατάλαβαν ότι απευθυνόταν στο γιο του, την περίοδο που προετοιμάζονταν για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Και όπως φαίνεται οι κόποι του πατέρα έπιασαν τόπο καθώς το 2009 ο Έκτορας πέρασε πρώτος και με υποτροφία στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο προφίλ του στο facebook ανεβάζει φωτογραφίες από ταξίδια του, την μηχανή του και σχολιάζει την επικαιρότητα στο μπλογκ του “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ”.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

Παρακάτω ένα από τα κείμενα του Έκτορα Κουφοντίνα

Λίγα Λόγια

Χρόνια σιωπής και λήθαργου οδήγησαν στο εύκολο κλέψιμο της ζωής μας. Στην παραχάραξη της ιστορίας, τη διαστρέβλωση των ιδεών μας και την απονοηματοδότηση των λέξεων, όπως της αντίστασης και του αγώνα.

Ζούμε σε μια εποχή που η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμα, αλλά που χρειάζεται ανθρώπους να καούν θυμίζοντάς τη.
Να θυμίσουν το νόημα της αντίστασης.

Σήμερα χρειάζεται και πάλι αγώνας. Όχι με τα ξύλινα λόγια. Όχι με τις υποσχέσεις. Σήμερα να συναντηθούμε πάλι. Σε ένα κοινό αγώνα, όλοι μαζί. Ο καθένας διατηρώντας τη διαφορετικότητά του, τις ιδέες του, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά όλοι μαζί στρατευμένοι σε έναν κοινό αγώνα.

Αγώνα για τιμωρία.
Αγώνα για δικαίωση.
Αγώνα για ζωή.
Αγώνα για Γη και ελευθερία.

Για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας.
Για την υπεράσπιση της ζωής και της ελευθερίας.

Για όλα για όλους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook