Ο αρχινονός Στεφανάκος έστειλε στεφάνι στην κηδεία του αρχιφύλακα Γκαλιμάνη

Στεφάνι έστειλε στην κηδεία του δολοφονημένου αρχιφύλακα ακόμη και ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος. Με καζάνι που βράζει μοιάζουν οι φυλακές Δομοκού

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η κηδεία του δολοφονημένου 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη τελέστηκε το μεσημέρι στον μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου έδωσε το παρών πλήθος κόσμου. Ανάμεσά τους σωφρονιστικοί υπάλληλοι από όλη τη χώρα, οι οποίοι σε ένα κλίμα οδύνης είπαν το τελευταίο αντίο στο συνάδελφό τους. 

 

Πηγή Βίντεο : LamiaReport.gr 

Ο έγκλειστος βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, ο φερόμενος «νονός των νονών», ο «αρχηγός της Greek Mafia», ο «φίλος των Πυρήνων», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς οι διωκτικές αρχές, έστειλε στεφάνι στην κηδεία αρχιφύλακα.

 

Μάλιστα το στεφάνι του ήταν συμπτωματικά τοποθετημένο δίπλα σε εκείνο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλου.

 

Ο Βασίλης Στεφανάκος μιλώντας τον Απρίλη του 2014 σε μια συνέντευξη ποταμό στο the TOC.gr  λίγο μετά το σφαγιασμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη είχε αναφέρει: « να σκοτώσεις έναν άνθρωπο επειδή φορά στολή είναι άδικο». 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη. 

 

Ποιοι άλλοι έστειλαν στεφάνια   

Ο δολοφονημένος αρχιφύλακας Σ. Γκαλιμάνης ήταν κουμπάρος του Αντώνη Αραβαντινού πρώην αρχιφύλακα του Κορυδαλλού ο οποίο στο στεφάνι του έγραφε  «αδελφέ μου καλό ταξίδι».

 

επίσης ξεχώρισαν τα στεφάνια και άλλων κρατουμένων στο Δομοκό όπως του Η. Κράμπη και Α. Οικονομίδη  

 

 

Στο μεταξύ, οι φυλακές Δομοκού μοιάζουν με καζάνι που βράζει με τις συνδικαλιστικές ενώσεις να απειλούν ακόμα και με απεργία πείνας.

Και αυτό γιατί οι υπάλληλοι είδαν έναν συνάδελφό τους να δολοφονείται άγρια με περισσότερες από 40 σφαίρες, χωρίς κανένας αρμόδιος να παρεμβαίνει ουσιαστικά για να σταματήσουν οι δολοφονικές ενέργειες σε βάρος τους.

«Η δουλειά μας αυτές τις ημέρες είναι μαρτύριο. Πρέπει να δοθεί ένας τέλος στις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Μάκη. Το απίστευτο είναι ότι δεν ήρθε ούτε ένας υπεύθυνος από την κυβέρνηση στις φυλακές, έστω και για λόγους συμβολικούς και συμπαράστασης», λέει σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Δομοκού.

Να σημειωθεί πως οι έρευνες των αστυνομικών για την εξιχνίαση της υπόθεσης εξελίσσονται με τις καταθέσεις μαρτύρων και τις άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών.

Αν και η άγρια δολοφονία του εκτιμάται πως συγκεντρώνει περισσότερα ποινικά χαρακτηριστικά, ακόμη δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο «σύμπραξης» ποινικών και νεοτρομοκρατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook