Ο εθισμός στα video games τον έφτασε στα πρόθυρα αυτοκτονίας

Ένα 17χρονο παιδί είχε αναπτύξει σχιζοειδή-μανιοκαθλιπτική προσωπικότητα εξαιτίας του εθισμού του στα video games.

o-ethismos-sta-video-games-ton-eftase-sta-prothura-autoktonias
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο 17χρονος που είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει μέσω προφίλ στο Facebook, εντοπίστηκε από διαχειριστή ιστοσελίδας ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές μέσω του Cyber Alert. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία του κατόχου της σύνδεσης και έφθασαν στα ίχνη του ανήλικου, ο οποίος τις περισσότερες ώρες της ημέρας έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες προσέγγισαν προσεκτικά τον νεαρό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν μία από τις πέντε που χειρίστηκαν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτρέποντας ισάριθμες εκδηλώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας. Οι τέσσερις από αυτές κοινοποιήθηκαν στους αστυνομικούς μέσω της καινοτόμου διαδικασίας CYBER ALERT. Οι τρεις από τις πέντε περιπτώσεις σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν τα συγκεκριμένα άτομα, αντιμετώπιζαν προβλήματα μανιοκατάθλιψης-σχιζοφρένειας και μεταφέρθηκαν σε θεραπευτικά ιδρύματα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε… επίτροπο εκκλησίας στην Κερατέα, ο οποίος μέσω facebook εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει μετά από προβλήματα που είχε με τον… ιερέα του ναού. Το προφίλ διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε μία αλλοδαπή γυναίκα, ωστόσο την ανάρτηση είχε κάνει ο σύζυγό της που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Το άτομο αυτό μεταφέρθηκε σε θεραπευτικό ίδρυμα για να του παρασχεθεί βοήθεια.

Η τρίτη περίπτωση αφορά υπάλληλο δήμου στην Εύβοια, που είχε προσληφθεί με τα ειδικά προγράμματα ατόμων με αναπηρίες. Ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα και οι αστυνομικοί εντόπισαν την γυναίκα που είχε εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας.

Η τέταρτη περίπτωση αφορούσε μία γυναίκα στην Αττική, η οποία είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον τόπο κατοικίας της και βρήκαν την γυναίκα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση προτιθέμενη να αυτοκτονήσει ενώ την μετέφεραν σε νοσοκομείο για να της παρασχεθεί βοήθεια. Η τελευταία περίπτωση αφορούσε και αυτή γυναίκα σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, που είχε εκφράσει την πρόθεσή της με σύντομο γραπτό μήνυμα (sms).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook