Ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος είχε στείλει εξώδικο στον ...Ομπάμα

Το έγγραφο είχε διαβιβαστεί μέσω του τότε πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ ,όταν ο φερόμενος ως αρχηγός της «V Vor Zakone» είχε συλληφθεί το 2012.

o-gewrgianos-arximafiozos-eixe-steile-ekswdiko-ston-ompama
SHARE THIS
0
SHARES

«Οι δηλώσεις αυτές επιβαρύνουν υπέρμετρα την ποινική μου κατάσταση και εξωτερικεύουν πεποίθηση ότι είμαι ένοχος χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή μου από  τα δικαστήρια όπως προβλέπουν τόσο οι εθνικές νομοθεσίες, όσο και οι διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Με αυτά τα λόγια στο εξώδικό του, απευθύνθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο αρχηγός της γεωργιανής μαφίας Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλα 14 μέλη της οργάνωσης που φέρει τον τίτλο «Κλέφτες εντός Νόμου» ή «V Vor Zakone».

Το εξώδικο του κατηγορούμενου ως «νούμερο 1» της γεωργιανής μαφίας- που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά ο «Ελεύθερος Τύπος» προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ- είχε έρθει μετά τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα πως ο γνωστός και ως «Λίπος» είναι ο «νούμερο ένα κακοποιός στον κόσμο». Το έγγραφο είχε διαβιβαστεί μέσω του τότε πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ ,όταν ο φερόμενος ως αρχηγός της «V Vor Zakone» είχε συλληφθεί το 2012, στον Μπαράκ Ομπάμα. Ένα χρόνο αργότερα ο «Χοντρός»» καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, φυλακίστηκε στα Διαβατά αλλά αποφυλακίστηκε τελικά δύο χρόνια αργότερα, κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου για «λόγους υγείας».

«Επειδή είμαι ένας πατέρας που έχει τρία ανήλικα τέκνα, οι δηλώσεις αυτές προσβάλλουν άμεσα τη τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά, τόσο τη δική μου όσο και της οικογένειάς μου, και ειδικά των τέκνων μου, μου δημιούργησαν δε, σε διεθνές επίπεδο σοβαρό πρόβλημα», είχε αναφέρει στο εξώδικο του ο Λάσα Σουσανασβίλι και πρόσθεσε: «Η ανωτέρω δήλωση, η οποία αναπαράχθηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε. σε όλο τον κόσμο, εμπλέκει άμεσα, κατηγορηματικά, με ρητό και αδιαμφισβήτητο τρόπο  το όνομά μου στην αναφερόμενη εγκληματική οργάνωση “Brothers’ Circle”,  η δε ανακοίνωση αυτή, που εκδόθηκε από Υπουργείο των Η.Π.Α. μεταδόθηκε στις Η.Π.Α και παγκοσμίως.Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. κ. Obama, χαρακτήρισε μάλιστα στις 24.07.2011 την ανωτέρω αναφερόμενη εγκληματική οργάνωση “Brothers’ Circle” ως Διακρατική Εγκληματική Οργάνωση».

Στην εξώδικη διαμαρτυρία του προς τον Ομπάμα δεν διστάζει να αναφέρει πως «δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με την παραπάνω οργάνωση που χαρακτηρίζεται ως εγκληματική, αλλά και οιαδήποτε άλλη εγκληματική οργάνωση και επισημαίνει πως «ουδέποτε υπήρξα μέλος αλλά και ουδέποτε συμμετείχα στην ανωτέρω αναφερόμενη  διεθνή εγκληματική οργάνωση «Brothers’ Circle», ως χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α κ. Obama, αλλά και σε οιαδήποτε άλλη εγκληματική οργάνωση».

Η αναφορά στην Αμερικάνικη Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου…

Το «Λίπος» αναφέρεται επιπρόσθετα και στο γεγονός πως η ανακοίνωση του Υπουργείου των ΗΠΑ σχετικά με την «Brothers Circle», η οποία χαρακτηρίστηκε ως Διακρατική Εγκληματική Οργάνωση παραβιάζει ευθέως τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου στις ΗΠΑ αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις. «Η ανωτέρω ανακοίνωση παραβιάζει ευθέως και κατά ρητό και κατηγορηματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητάς μου, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο Κεφάλαιο 1 στο άρθρο ΧXVI της Αμερικάνικης Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη,  στο άρθρο 8 παρ. 2 της Αμερικανικής Συνθήκης περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο άρθρο 14 παρ.2 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Διεθνείς Συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι Η.Π.Α», ανέφερε χαρακτηριστικά στο εξώδικό του ο Λάσα Σουσανασβίλι.

 
 Τονίζει ακόμη πως συνελήφθη μετά από Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και Ερυθρά Αγγελία της Interpol, αλλά οι ελληνικές αρχές είχαν αρνηθεί να τον εκδώσουν στην Ισπανία και τη Γεωργία το 2012. «Ουδέποτε πραγματοποίησα ταξίδι στην Αμερική, ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου, επειδή ουδέποτε είχα συναλλαγή με οιονδήποτε Αμερικάνο πολίτη, με οιαδήποτε Αμερικάνικη τράπεζα, αλλά και με οιαδήποτε εταιρία Αμερικανικών συμφερόντων», είπε στο εξώδικό του και πρόσθεσε πως «δεν έχω την οιαδήποτε ανάμειξη με τις Η.Π.Α». .
 
Ο κατηγορούμενος ως «αρχηγός της γεωργιανής μαφίας» τόνισε ακόμη πως «οι Η.Π.Α. διακηρύσσουν μια μακρόχρονη ιστορία κράτος δικαίου που σέβεται την ανθρώπινη αξία, τα ατομικά δικαιώματα και τις θεμελιώδεις αρχές, όπως το τεκμήριο της αθωότητας, γνωρίζουν δε να επανορθώνουν λάθη και αδικίες των εκπροσώπων της σε βάρος αθώων πολιτών, πιστεύω ότι οι ανωτέρω δηλώσεις των κρατικών αξιωματούχων των Η.Π.Α., όσον αφορά εμένα, έγιναν εξαιτίας στοχευόμενης-εσφαλμένης πληροφόρησης που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα, στερούνται δε οποιασδήποτε αποδεικτικής βάσης».
 
Κλείνοντας το εξώδικό του είχε ζητήσει μέσα σε διάστημα τριών μηνών να λάβει ενημέρωση «αναφορικά με τα αποδεικτικά στοιχεία εκείνα στα οποία στηρίζεται το περιεχόμενο των ανωτέρω αναφερομένων δηλώσεων, όπως επίσης μου γνωστοποιήσουν τους λόγους που προξένησαν το ενδιαφέρον τόσο υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Η.Π.Α για το πρόσωπό μου, διαφορετικά οφείλουν να προβούν σε σχετικές ανακλήσεις ή τροποποιητικές δηλώσεις που να αποκαθιστούν τα δικαιώματά μου, ως ελάχιστο δηλαδή δείγμα σεβασμού ενός δημοκρατικού και ισχυρού κράτους απέναντι σ’ ένα απλό πολίτη και γονέα».
 
Αναφορικά με την πρόσφατη σύλληψή του ο «Χοντρός» δήλωσε δια των συνηγόρων του στον «Ελεύθερο Τύπο» πως :«Ως προς αυτά που μου προσάπτουν θα ήθελα να δω τι στοιχεία υπάρχουν, γιατί εγώ δεν γνωρίζω τίποτα. Αυτό που θέλω πραγματικά είναι να ψάξουν καλύτερα το θέμα και να μην με εκδώσουν στη Γαλλία. Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να με στείλουν στη Γαλλία. Υπάρχει ένα παρασκήνιο και θα ήθελα ακριβώς να ξέρω τι κρύβεται πίσω από το όνομά μου». 
 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook