Follow us

Ο Γιώργος Κουβαράς στο TheTOC: Γιατί έφυγα από το Αction24 και πήγα στην ΕΡΤ

Συνέντευξη του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά στο TheTOC. Τι λέει για τη μετακίνησή του στη δημόσια τηλεόραση.

Δημήτρης Τάκης
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς
ΚΟΥΒΑΡΑΣ

Τον Γιώργο Κουβαρά ως δημοσιογράφο τον ήξερα τυπικά αλλά τον γνώρισα ουσιαστικά, όταν ξεκίνησα να συνεργάζομαι μαζί του στο Action 24, αποδεχόμενος την τιμητική του πρόταση. Πριν λίγες μέρες αλλάξαμε ρόλους.

Eκείνος έγινε ο συνεντευξιαζόμενος και εγώ ο δημοσιογράφος που του έκανε μια συνέντευξη, την πρώτη μετά την έναρξη της συνεργασίας του με την ΕΡΤ και την αποχώρηση του από το Action 24, το κανάλι που επί της ουσίας ο ίδιος με την αδιάκοπη εργασία του έβαλε στο χάρτη των ενημερωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Δώσαμε ραντεβού σε ένα bistro στο κέντρο της Αθήνας για να φάμε κάτι ελαφρύ και να συζητήσουμε, αλλά τελικώς η κουβέντα μας απορρόφησε και τα φαγητά έμειναν για το τέλος… ψιλοκρύα.

Όταν φεύγεις μετά από οχτώ χρόνια παρουσίας σε ένα κανάλι που επί της ουσίας έχει ταυτιστεί με σένα η πρώτη ερώτηση δεν μπορεί παρά να είναι αν σε ένα διαζύγιο φταίνε πάντα και οι δύο ή μπορεί να φταίει ο ένας.

"Δεν το έχω δει σαν διαζύγιο, για να πω την αλήθεια. Ήταν μία σχέση αγάπης το Action24 η οποία δεν ήταν ποτέ γάμος, ήταν μια αιώνια σχέση αγάπης, η οποία είχε το χαρακτήρα της… ελεύθερης σχέσης και έτσι έμεινε μέχρι τέλους. Εξακολουθώ να τους εκτιμώ όλους και ιδιαιτέρως τον Διονύση Παναγιωτάκη, που είναι αδερφικός μου φίλος”.

Συνήθως από δουλειές φεύγει κάποιος όταν αισθανθεί ότι τα πράγματα δεν είναι πια όπως ήταν όταν ξεκίνησε στην αρχή, ή γιατί αυτό που κάνει αποκτά μια ρουτίνα που καταστρέφει την δημιουργικότητα. Άραγε ήταν έτσι και στη δική του περίπτωση και γιατί τελικά έκλεισε ο κύκλος του στο Action 24;

"Συναισθηματικά ήταν δύσκολο για μένα να φύγω, αλλά ένιωσα ότι κάποια στιγμή έπρεπε να το κάνω. Είχε κλείσει ένας ωραίος κύκλος".

Και πότε καταλαβαίνεις ότι ένας κύκλος κλείνει και πρέπει να φύγεις;

"Στη δική μας δουλειά αυτό συμβαίνει όταν αρχίσεις να νιώθεις ότι δεν έχεις κάτι άλλο να προσφέρεις, ότι επαναλαμβάνεσαι. Τότε καταλαβαίνεις ότι ο κύκλος έκλεισε".

Συνετέλεσε η πρόταση της ΕΡΤ για να κλείσει αυτός ο κύκλος και έγινε η πρόταση πριν πάρει τις αποφάσεις του ή μετά;

"Με την ΕΡΤ εδώ και πολύ καιρό υπήρχε μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και ενδιαφέροντος. Η τελική πρόταση ήρθε όταν αποφάσισα ότι θα αποχωρήσω, όμως υπήρχε ενδιαφέρον διατυπωμένο σταθερά και ένιωθα ότι κάποια στιγμή έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα.”

Το μυστικό του Action

Μία ερώτηση που θέτει κανείς πάντα σε ένα πετυχημένο δημοσιογράφο ή σε έναν παραγωγό πετυχημένου τηλεοπτικού προϊόντος είναι ποιο τελικά είναι το μυστικό. Το Action24 είναι ένα πετυχημένο τηλεοπτικό προϊόν και ο Γιώργος Κουβαράς απαντά περίπου χρησιμοποιώντας, με άλλο τρόπο, εκείνη την περίφημη φράση του Διονύση Σαββόπουλου ότι τελικά την ιστορία την γράφουν οι παρέες.

"Το μυστικό στο Action24 ήταν η αίσθηση της παρέας και η απόλυτη ανεξαρτησία. Κανείς δεν παρενέβαινε ποτέ στη δουλειά μας, ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που θέλουμε κι αυτό που σκεφτόμασταν. Καταφέραμε να χτίσουμε ένα πράγμα όπως το πιστεύαμε, είχαμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας. Είμαι βέβαιος ότι η ανεξαρτησία και η καλή παρέα, αυτά είναι τα δύο βασικά συστατικά στοιχεία της επιτυχίας. Και βέβαια οι άνθρωποι. Το ταλέντο, η δουλειά τους, η αφοσίωση τους.

Όταν μιλάς μόνο για το παρελθόν σημαίνει ότι έχεις γεράσει ή ότι δεν έχεις να πεις κάτι για το παρόν λέει ένα ρητό και έτσι αποφάσισα να το ακολουθήσω, να σταματήσουμε να μιλάμε για το Action 24 και να πάμε στο σήμερα και στο καινούργιο του βήμα στην δημόσια τηλεόραση.

"Η δημόσια τηλεόραση για μένα έχει κάτι πολύ ξεχωριστό, γιατί πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου κυρίως με όρους ποιότητας και όχι μόνο με όρους τηλεοπτικού ανταγωνισμού. Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικό και το ζήτημα της τηλεθέασης και φυσικά δεν το υποτιμώ καθόλου. Όμως πιστεύω στο χαρακτήρα και την αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία κατά τη γνώμη μου υπάρχει για να κάνει πράγματα που δεν έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα το εμπορικό ενδιαφέρον. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι στην ΕΡΤ μπορείς περισσότερο από οπουδήποτε αλλού να υπηρετήσεις τη σοβαρή ενημέρωση, γιατί διαθέτει σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό, ακολουθεί αυστηρούς κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και διαδραματίζει ένα θεσμικό ρόλο. Όλα αυτά κάποιοι μπορεί να τα θεωρούν "βαρετά" ή άνευ σημασίας, εγώ όμως τα θεωρώ τεράστια εφόδια στη δουλειά μας.

Όταν φεύγει κανείς από την ιδιωτική τηλεόραση και πάει στην δημόσια τις περισσότερες φορές δέχεται επιθέσεις πολλές από τις οποίες έχουν και πολιτικοκομματικά ελατήρια. Τις φοβάται αυτές τις επιθέσεις ο Γιώργος Κουβαράς;

"Δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο όταν πήγα στην ΕΡΤ, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα εάν κάποιοι το σκέφτονται και δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να το αποδείξω. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να υπηρετώ κομματικές σκοπιμότητες και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο μπορώ πιο αποστασιοποιημένα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει απόλυτη αντικειμενικότητα, με την έννοια της απόλυτης ουδετερότητας.

Πιστεύω όμως ότι πρέπει να υπάρχει αξιοπρέπεια, πλουραλισμός, σεβασμός στο διάλογο και ακόμα και όταν κάποιος εκφράζει μια άποψη, είναι σημαντικό να την μεταφέρει στον τηλεθεατή ως την άποψή του και όχι ως την απόλυτη αλήθεια. Την αλήθεια οφείλουμε να την επιζητούμε μέσα από το ρεπορτάζ και την ανάλυση για να καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Άρα, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί όταν μεταφέρουμε non papers και επίσης να μην ταυτιζόμαστε με τα δελτία τύπου κανενός κόμματος. Γενικώς, δεν εκτιμώ τη δημοσιογραφία των non papers και των δελτίων τύπου και πιστεύω ότι όσο πιο πολύ το ψάχνουμε, τόσο το καλύτερο. Γι αυτό κι εμείς λέμε "Ανάλυσέ το".

Η δημόσια τηλεόραση έχει πράγματα που δεν αγγίζονται;

"Η δημόσια τηλεόραση απαιτεί να είσαι πολύ προσεκτικός, να τηρείς τις ισορροπίες. Τα λάθη μεγεθύνονται εδώ και είναι λογικό. Επομένως, ναι, έχει αυτή την ιδιοτυπία, ότι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να έχεις μια πολιτική ορθότητα στα πράγματα. Για μένα αυτό δεν είναι ούτε προβληματικό, ούτε βασανιστικό, την έχω λίγο - πολύ από την φύση μου αυτή την πολιτική ορθότητα, δεν με καταπιέζει.

Αν κάποια στιγμή αλλάξει η κυβέρνηση θα ήθελες να παραμείνεις και να συνεργαστείς στην δημόσια τηλεόραση;

"Φυσικά, η συμμετοχή μου στην δημόσια τηλεόραση δεν έχει σχέση με κάποια κυβέρνηση, έχει σχέση με την άσκησης της δημοσιογραφίας”.

Άρα όσοι συνεργάζονται με την δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να ταυτίζονται και με το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία κάθε φορά.

"Όχι βέβαια! Δεν το πιστεύω, είναι πολύ άδικο να λέγεται αυτό για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά και δεν ταυτίζονται με κανέναν. Τώρα, αν υπάρχουν κυβερνητικές παρεμβάσεις κατά καιρούς από διάφορες κυβερνήσεις, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα το οποίο το διαχειρίζονται οι διοικήσεις, οι διευθυντές και κατά περίπτωση και οι δημοσιογράφοι. Αλλά, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, παρεμβάσεις παντός είδους υπάρχουν παντού!"


Μια δεύτερη εστία κριτικής όταν πάει κανείς στην δημόσια τηλεόραση είναι τα νούμερα που κάνει, η περίφημη τηλεθέαση, η οποία πολλές φορές μπαίνει στο μεγεθυντικό φακό πολύ περισσότερο απ' ότι θα έμπαινε το ίδιο προϊόν σε ένα ιδιωτικό κανάλι.

"Φυσικά με ενδιαφέρουν τα νούμερα όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε την τηλεθέαση, διότι αν δε με ενδιέφεραν θα ήταν σα να μην με ενδιαφέρει ο κόσμος, το τηλεοπτικό κοινό. Ομως πρέπει κανείς να αναλύει τα νούμερα με βάση και τον πραγματικό αριθμό των τηλεθεατών και την ώρα που εμφανίζεται το προϊόν που παράγει και βλέποντας τι υπάρχει απέναντι του στα άλλα κανάλια. Είναι μια συνθέτη εξίσωση, η οποία σίγουρα θα μας απασχολήσει κι εμάς, όπως όλους. Αλίμονο αν δε μας ενδιέφεραν οι τηλεθεάσεις. Θα σήμαινε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι τηλεθεατές”

Και τι θεωρείται εν έτει 2022, τελικά, επιτυχία σε μια εκπομπή τοκ - σόου, όπου τα πράγματα είναι πάνω κάτω πολύ συγκεκριμένα;

"Να έχεις ρεπορτάζ, να είσαι στο κέντρο της επικαιρότητας με το σωστό τρόπο, να καταλαβαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει, να αναλύεις πίσω απ αυτά που φαίνονται και πολλές φορές δεν είναι όπως φαίνονται. Να φτάνεις στην ουσία των πραγμάτων, να μη λαϊκίζεις, να μη λες ψέματα, να σέβεσαι τον τηλεθεατή”.

Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν μπει στον πειρασμό να θυσιάσουν το είναι τους για το φαίνεσθαι και να γίνουν κάτι άλλο, προκειμένου να κερδίσουν στον πίνακα της AGΒ. Ο Γιώργος Κουβαράς που έχει την εικόνα ενός αξιοπρεπούς και ευγενούς δημοσιογράφου, θα γινόταν προκλητικός και τσαμπουκάς για τα νούμερα;

"Δε με απασχολεί καθόλου αυτό. Αυτό που βγάζω στη δουλειά μου είναι αυτό που είμαι και ως άνθρωπος. Αποκλείεται να αλλάξω αυτό που είμαι για να υπηρετήσω ένα άλλο μοντέλο που δεν πιστεύω. Άλλωστε, η τηλεόραση λειτουργεί σαν καθρέφτης της προσωπικότητάς μας. Μας βγάζει αυτό που είμαστε όσο κι αν θέλουμε να κρυφτούμε ή να προσποιηθούμε κάτι άλλο”.

Σταματάμε για λίγο να φάμε λίγο σαλάτα και να πιούμε μια γουλιά κρασί και εκεί μου έρχεται αυθόρμητα η επόμενη ερώτηση. Σε ποια πρόσωπα άραγε θα ήθελε ο Γιώργος Κουβαράς τώρα που έχει και τις δυνατότητες της δημόσιας τηλεόρασης να κάνει συνέντευξη;

"Θα ήθελα να κάνω συνέντευξη με τον πρόεδρο Μακρόν, με τον Ερντογάν, με τον Ντράγκι. Και από Έλληνες σίγουρα με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Διονύση Σαββόπουλο”.

Και αφού έμαθα σε ποιους θέλει να κάνει συνέντευξη πρέπει να μάθω και τον ονοματοδότη των εκπομπών που έχει στην δημόσια τηλεόραση το "ανάλυσε το” και "στο κέντρο”.


"Τους τίτλους των εκπομπών στην ΕΡΤ τους βρήκα μετά από ένα παραγωγικό brainstorming. Με βοήθησε πολύ η καλή μου φίλη και συνάδελφος, η Αγγελική Σπανού. Τους πρότεινα στην ΕΡΤ και άρεσαν στους αρμόδιους. "Ανάλυσέ το", γιατί πάντα με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει η ανάλυση των γεγονότων και "Στο Κέντρο", γιατί θελουμε να παραπέμπει στο κέντρο των γεγονότων, των προσώπων, στο κέντρο του ενδιαφέροντος, στο κέντρο των εξελίξεων και έχει και μία αναφορά που σε πολλούς παραπέμπει σε ιδεολογία και σε πολιτική και που κάπου εκεί έρχονται οι πιο πολλοί και δίνουν μια μάχη στο τέλος”.

Ωραία όλα αυτά, αλλά πώς είναι ο άνθρωπος Γιώργος Κουβαράς; Τι τον ενοχλεί στους άλλους τι θα κάνει όταν φύγει από την δημοσιογραφία και τι θα έκανε στην τηλεόραση, αν του ζητούσαν κάποια εκπομπή εκτός πολιτικής;

"Τώρα, τι ρωτάς, αφού τα ξέρεις! Τραγουδιστής! Με ρετρό πρόγραμμα, υποθέτω, λόγω ηλικίας! Μπορεί να ασχοληθώ λίγο με τη μουσική, μπορεί να γράψω και κανένα βιβλίο. Εννοείται βέβαια ότι αν το επιτρέπουν τα οικονομικά μου και η υγεία μου, το βασικό πράγμα που θα κάνω είναι να ταξιδεύω. Τώρα αν μου ζητούσαν να κάνω μια εκπομπή που το αντικείμενο της δεν θα ήταν δημοσιογραφικό ,θα ήθελα μάλλον να κάνω μια εκπομπή σαν αυτή που κάνει ο Πορτοκάλογλου ή ο ο Μαραβέγιας στην ΕΡΤ. Αλλά αποκλείεται να μου τη δώσουν γιατί αυτοί θα την κάνουν καλύτερα από μένα”.

Μου έρχονται στο μυαλό πολλές στιγμές με το Γιώργο Κουβαρά να κρατάει ένα μικρόφωνο και να τραγουδάει σε φιλικές συνάξεις και βρίσκω την ευκαιρία να τον ρωτήσω. Η τόσο μεγάλη αγάπη για τη μουσική από πού προέρχεται;

"Δεν ξέρω, από κούνια μάλλον”.

Κατά συνέπεια θα πήγαινες σε τάλεντ σόου μια και σου αρέσει τόσο η μουσική;

"Τώρα”;

Ναι, αν σου έκαναν μια πρόταση;

"Τώρα σε αυτή την ηλικία, με τίποτα, αλλά αν ήμουνα 25 - 30 χρονών, ίσως, μπορεί να συμμετείχα, αν και δεν τρελαίνομαι για τα τάλεντ σόου.”

Ως κριτής θα συμμετείχες σε τάλεντ σόου;

Ως κριτής με τίποτα, αλλά ως διαγωνιζόμενος θα το σκεφτόμουν ανάλογα βέβαια και το τάλεντ σόου”.

Και αφού κάναμε αυτή την ωραία μουσική διακοπή, επαναφέρω το ενδιαφέρον στην πολιτική τη δημοσιογραφία και στο τι τον ενοχλεί στους ανθρώπους. Τον χαρακτηρίζει η αστική ευγένεια, νιώθει άραγε και αστική αυτοπεποίθηση;

"Για την αστική αυτοπεποίθηση, ας απαντήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όσο για την αστική ευγένεια, έχω να πω ότι η ευγένεια, γενικώς, είναι καλό πράγμα. Και δεν της δίνω ταξικό χαρακτήρα, μεγαλοαστική, αστική, μικροαστική, εργατική… Ευγένεια, σκέτη! Άλλωστε, όπως λέει ο ποιητής, "η αρχοντιά δεν κατοικεί μες τα χρυσά παλάτια".

Και με την αγένεια τι γίνεται;

"Με ενοχλεί η αγένεια, όσο λίγα πράγματα"

Τι άλλο τον ενοχλεί;

Η αδιακρισία, η αμετροέπεια, οι σχέσεις συμφέροντος , η προσκόλληση στους "ισχυρούς", όπως επίσης και το να έχει κάποιος δεύτερες και τρίτες σκέψεις πίσω από αυτό που σου λέει. Να σε κοιτάζει στα μάτια και να μην εννοεί αυτό που σου λέει, αλλά κάτι άλλο. Με ενοχλούν πολύ τα πισώπλατα μαχαιρώματα, η υποκρισία και το να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τον άλλον. Συνηθισμένα πράγματα…

Τώρα μια κλασική ψυχαναλυτικού τύπου δημοσιογραφική ερώτηση που μπορεί να οδηγήσει σε λαβράκι: Τι σου έχει διδάξει η ζωή για τη δημοσιογραφία και την πολιτική;

"Πολλές φορές το ένα οδηγεί στο άλλο. Σε ό,τι με αφορά, πάντως, δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι, παρότι έχω βρεθεί αντιμέτωπος με την πιθανότητα.”

Δηλαδή υπήρξαν προτάσεις να πολιτευτείς;

"Βρέθηκα αντιμέτωπος δυο φορές με αυτή την πιθανότητα".

Από ένα κόμμα ή περισσότερα κόμματα;

"Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Άλλωστε, δεν το έπραξα και δεν σκοπεύω να το πράξω".

Ποιες στιγμές ξεχωρίζεις στην δημοσιογραφική σου πορεία;

Σημασία έχει ποιες ξεχωρίζει ο κόσμος κι ελπίζω αυτές να είναι οι επόμενες, στην ΕΡΤ.

Η δημοσιογραφία, μετά την κρίση, έχει σχέση με την δημοσιογραφία προ της κρίσης, γιατί πολλοί λένε ότι έτσι όπως ξέραμε την δημοσιογραφία, έχει τελειώσει..

"Νομίζω ότι η διαχρονική αξία της δημοσιογραφίας δεν αλλάζει. Είναι άδικο να λέμε ότι η δημοσιογραφία υπέστη πλήγμα στην κρίση. Πλήγμα μπορεί να υπέστησαν οι μισθοί ή οι θέσεις εργασίας στον τομέα μας αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Κατά την άποψή μου, όσο μεγαλύτερες είναι οι κρίσεις, τόσο περισσότερο φαίνεται η χρησιμότητα της δικής μας δουλειάς. Η εικόνα της δημοσιογραφίας πλήττεται κυρίως στην εποχή της μεγάλης ευμάρειας και της ανάπτυξης, διότι κάποιοι παρασύρονται σε ένα λαϊφστάιλ που δεν ταιριάζει στο ρόλο μας. Πιστεύω ότι η κρίση υπενθυμίζει σε όλους τους πολίτες πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να επιτελέσει η σωστή ενημέρωση, άρα και η δημοσιογραφία.

Η κόρη σου θα ήθελες να ακολουθήσει το επάγγελμα και να γίνει δημοσιογράφος;

"Δεν έχει σημασία τι θέλω εγώ, αλλά τι θα ήθελε η ίδια. Αν το αποφασίσει, της έχω πει τα καλά και τα κακά της υπόθεσης. Είναι υποψιασμένη.

Δε φοβάσαι μην σε κατηγορήσουν για οικογενειοκρατία, ότι θέλεις, δηλαδή, να κληροδοτήσεις το όνομά σου;

"Ε, όχι δα! Δεν είμαι πια και ο Ντάν Ράδερ ούτε ο Ουόλτερ Κρονκάιτ!"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ 22 Νοε 2022 | 19:00

Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καρακώστας στα 54 του χρόνια

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καρακώστας, είχε εργαστεί επί σειρά ετών σε διάφορα αθηναϊκά μέσα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΤΑΡ 21 Νοε 2022 | 23:59

Μουντιάλ 2022: Αμερικανός δημοσιογράφος συνελήφθη για ένα μπλουζάκι- Είχε το "ουράνιο τόξο" [Εικόνα]

Ο Γκραντ Γουάλ, πρώην δημοσιογράφος του Sports Illustrated, δήλωσε ότι η ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του απαγόρευσε την είσοδο και του ζήτησε να βγάλει τo t-shirt του.

ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ 21 Νοε 2022 | 20:19

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ δημοσιεύματα για άσκηση σωματικής βίας κατά της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ τα δημοσιεύματα για άσκηση σωματικής βίας κατά της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ 21 Νοε 2022 | 17:38

Έξωση Ιωάννας Κολοβού: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για την παρουσία αστυνομικών - Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter

Χρήστες στο Twitter εκφράζουν την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΓΓΛΙΑ-ΙΡΑΝ 21 Νοε 2022 | 16:26

Μουντιάλ: Δημοσιογράφος του BBC έκανε ότι δεν μπόρεσε ο Κέιν - Φόρεσε το περιβραχιόνιο OneLove υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+

Η Alex Scott, έστειλε το δικό της μήνυμα από το Κατάρ και εμφανίστηκε με το "επίμαχο" περιβραχιόνιο, υποστηρίζοντας έτσι τους ΛΟΑΤΚΙ+

ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ 21 Νοε 2022 | 15:08

Ετσι μπήκαν στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού - Έσπασαν με ηλεκτρικό πριόνι την πόρτα [εικόνες-βίντεο]

Αγανακτισμένοι οι γείτονες της Ιωάννας Κολοβού φώναζαν στον δικαστικό επιμελητή "μπράβο, να είστε περήφανοι. Από τον Πάτση είσαστε;".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 Νοε 2022 | 13:59

Η ΕΣΗΕΑ για την Ιωάννα Κολοβού: Αμέριστη συμπαράσταση στη συνάδελφο που έχασε το μοναδικό της σπίτι

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, μετά την επιχείρηση έξωσης της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού.

ΒΙΝΤΕΟ 21 Νοε 2022 | 09:21

Επεισοδιακή έξωση για τη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού - Εχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό για 15.000€

Ένταση στα Ιλίσια, όπου η Ιωάννα Κολοβού έχασε την κατοικία της σε πλειστηριασμό. Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για την απομακρύνουν.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 21 Νοε 2022 | 08:52

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Μασσαβέτας

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας και αρθογράφος Γιώργος Μασσαβέτας.

"ΔΟΥΛΕΥΕΙ" Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ 15 Νοε 2022 | 12:31

Τούρκος εθνικιστής προπηλάκισε την ανταποκρίτρια του Open, Μαρία Ζαχαράκη, στην Κωνσταντινούπολη [βίντεο]

Η ανταποκρίτρια του Open στην Κωνσταντινούπολη προπηλακίστηκε από Τούρκο εθνικιστή.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 10 Νοε 2022 | 13:41

Εκτός ορίων η κόντρα της Πετρογιάννη με την Σπυροπούλου: "Ποτέ δεν χρησιμοποίησα καμία γνωριμία" [βίντεο]

Τα πρώτα λόγια της Φωτεινής Πετρογιάννη, μετά το διαδικτυακό ξεκατίνιασμα...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 05 Νοε 2022 | 15:31

Αντώνης Σκυλλάκος: Συγκινητικές στιγμές στο τελευταίο αντίο στην κηδεία του δημοσιογράφου

Ιδιαίτερα αγαπητός στον δημοσιογραφικό κόσμο ο Αντώνης Σκυλλάκος διέπρεψε ως ρεπόρτερ αλλά και διευθυντικό στέλεχος

ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ 04 Νοε 2022 | 09:49

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκυλλάκος

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο. Πέθανε ο Αντώνης Σκυλλάκος.