Ο Κώστας Μπακογιάννης μήνυσε εταιρεία για επικίνδυνη εργολαβία σε δρόμο στον Κολωνό

Προσφυγή στον εισαγγελέα από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη κατά συνεργείου παρόχου κινητής τηλεφωνίας, το οποίο άνοιξε τομή στο οδόστρωμα στον Κολωνό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
kakotehnia

Στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας από συνεργείο παρόχου κινητής τηλεφωνίας, το οποίο άνοιξε τομή στο οδόστρωμα επί της οδού Ιωαννίνων, στο ύψος του Θεάτρου Κολωνού και την άφησε χωρίς την προβλεπόμενη σήμανση επικινδυνότητας και τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα ασφαλείας.

Την προσφυγή στον εισαγγελέα είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας για "εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία και ωχαδελφισμό" το συγκεκριμένο συνεργείο και επισημαίνοντας τον κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών, πεζών και δικυκλιστών.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μήνυσε εταιρεία για επικίνδυνη εργολαβία σε δρόμο στον Κολωνό

Η οδός Ιωαννίνων είναι ένας δρόμος διπλής κυκλοφορίας με συχνή διέλευση ΙΧ, δικύκλων και πεζών και η κάθετη τομή χωρίς την ειδική σήμανση ασφαλείας, δημιούργησε μια επικίνδυνη παγίδα για τους διερχόμενους, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ο δήμαρχος εντόπισε το πρόβλημα και κάλεσε την Τροχαία

Το πρόβλημα εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον ίδιο τον Κ. Μπακογιάννη την ώρα που έφτανε στο Θέατρο του Κολωνού για να παρακολουθήσει τη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη. Άμεσα ενημερώθηκε η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία που κατέγραψαν το συμβάν και αμέσως μετά τα τεχνικά συνεργεία του δήμου τοποθέτησαν τις απαραίτητες σημάνσεις, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Ακολούθως, ο δήμος προχώρησε στην ανάκληση της σχετικής άδειας μέχρι να συμμορφωθεί ο εργολάβος της συγκεκριμένης εταιρείας και στην επιβολή του υψηλότερου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ενώ σήμερα υποβλήθηκε η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.

Όπως διευκρινίζεται από τη δημοτική αρχή, όταν δίνεται άδεια εκτέλεσης ανάλογων εργασιών και υπογράφεται σχετικό συμφωνητικό η πρόβλεψη είναι σαφής "[…] η εκτέλεση του έργου καθ’ όλη τη διάρκειά της πρέπει να γίνεται σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και τις εκάστοτε ισχύουσες προδιαγραφές σήμανσης εκτελούμενων έργων σε οδούς. Ο πάροχος είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τη σήμανση και τα μέτρα ασφαλείας […]".

Διαβάστε Επίσης

Επίσης, ο Νόμος προβλέπει ότι εφόσον καταγγέλλεται με οποιονδήποτε τρόπο επικινδυνότητα, φθορά, βλάβη στο οδόστρωμα, η αρμόδια υπηρεσία εκτελεί αυτοψία και προβαίνει στην άρση της επικινδυνότητας, εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προσωρινή αποκατάσταση. Δύναται δε η υπηρεσία να χρεώσει τα έξοδα των αποκαταστάσεων στον υπόλογο εργολάβο.

Μπακογιάννης: "Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος"

"Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος. Το "ράβε" του Δήμου Αθηναίων που γίνεται "ξήλωνε" από όλους τους άλλους, θα τελειώσει. Ο σεβασμός στη ζωή και την ασφάλεια του πολίτη, ο σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου, ο σεβασμός στην πόλη, μας επιβάλλει να είμαστε αυστηροί.

Κάνουμε μια τεράστια επένδυση αναβάθμισης των υποδομών της Αθήνας, των γειτονιών της. Ασφαλτοστρώσαμε ήδη 475 δρόμους και απομένουν άλλοι 700 με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ.

Αναβαθμίζουμε όλα τα πεζοδρόμια για να γίνουν προσβάσιμα και ασφαλή. Να μπορεί η μαμά με το καροτσάκι να κατεβαίνει για βόλτα στο κέντρο της πόλης. Θα αναστρέψουμε την εικόνα παρακμής που άφησε στην Αθήνα η δεκαετής κρίση και η ατολμία.

Εμείς αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη μας ως Δήμος. Είναι ώρα να την αναλάβουν και όλοι οι άλλοι", τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

κολωνός δρόμος

Ο Δήμος Αθηναίων έχει τριπλασιάσει το ύψος των εγγυητικών

Για να αποτρέψει αντίστοιχες κακές πρακτικές στα έργα που εκτελούν πάροχοι τηλεπικοινωνιών ή εταιρείες κοινής ωφέλειας όπως ΔΕΔΔΗΕ, Φυσικό Αέριο και ΕΥΔΑΠ, η Δημοτική Αρχή είχε προβλέψει τον τριπλασιασμό των εγγυητικών εκτέλεσης που ζητούνται από τους εργολάβους ΟΚΩ και εταιρειών κινητής. Παράλληλα ελέγχονται όλες οι κατασκευασμένες τομές προτού επιστραφούν οι εγγυητικές.

Όσον αφορά σε έργα του δήμου, οι τεχνικές υπηρεσίες εφαρμόζουν και το λεγόμενο "πρωτόκολλο οδού", που προβλέπει ότι προτού προβούν σε ασφαλτοστρώσεις θα πρέπει όλοι να έχουν ολοκληρώσει τα έργα υποδομής τους.

Σε διαφορετική περίπτωση δε χορηγείται άδεια πριν το πέρας τουλάχιστον 18 μηνών από την τελευταία ασφαλτόστρωση. Αυτό αφορά τακτικές υποδομές και όχι τις κάθετες συνδέσεις που γίνονται κατόπιν αίτησης του οποιουδήποτε δημότη στον αντίστοιχο ΟΚΩ ή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 21 Σεπ 2021 | 23:06

Ηρώδειο: Μπακογιάννης και Ιμάμογλου στην παράσταση της Μπελούτσι για τη Μαρία Καλλάς [εικόνες]

Κατά την άφιξή τους, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε στον κ. Ιμαμογλου πληροφορίες για τον χώρο του αρχαίου θεάτρου και την παράσταση.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 21 Σεπ 2021 | 20:03

Στην Ακρόπολη Ιμάμογλου και Μπακογιάννης - Θα παρακολουθήσουν και την παράσταση της Μπελούτσι στο Ηρώδειο [Εικόνες]

Την Ακρόπολη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρεμ Ιμάμογλου, συνοδευόμενος από τον Κώστα Μπακογιάννη.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 21 Σεπ 2021 | 12:13

Εκρέμ Ιμάμογλου: Συνάντηση του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης με τον Κώστα Μπακογιάννη - Στις 13:00 η συνάντηση με Μητσοτάκη

Στις 13:00 ο Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Κ. Μπακογιάννης θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, Θα έχουν συνάντηση διάρκειας μισής ώρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 21 Σεπ 2021 | 10:08

Εκρέμ Ιμάμογλου: Στην Αθήνα για συναντήσεις με Μητσοτάκη και Μπακογιάννη ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρείται το αντίπαλο δέος του Ερντογαν. Από σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα. Οι συναντήσεις με Μητσοτάκη και Μπακογιάννη και τα μηνύματα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 13 Σεπ 2021 | 22:48

Οργή Μπακογιάννη για καταστροφές σε δρόμους της Αθήνας: "Πρόστιμο και στον εισαγγελέα - Λίγος σεβασμός επιτέλους"

Ο Κώστας Μπακογιάννης προανήγγειλε πρόστιμο σε εργαλάβο και εταιρεία, αλλά και εισαγγελική παρέμβαση, για καταστροφές σε δρόμους της Αθήνας

ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ 11 Σεπ 2021 | 17:20

ΔΕΘ: Τζ. Πάιατ και Κ. Μπακογιάννης στο περίπτερο του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης [Εικόνες - βίντεο]

Ο πρέσβηυς των Η.Π.Α. Τζέφρι Πάϊατ και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ξεναγήθηκαν στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, στη ΔΕΘ.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 10 Σεπ 2021 | 10:43

Αρπαξαν 315.000 ευρώ από συνταξιούχο που ζούσε σαν ρακοσυλλέκτης- Βίντεο κατέγραψε τους δύο ληστές στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο από κλειστή κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη ληστεία σε βάρος συνταξιούχου λιμενικού από δύο θρασύτατους κακοποιούς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 08 Σεπ 2021 | 11:40

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη για τα θέματα ασφάλειας της Αθήνας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη και μίλησαν για τα θέματα ασφάλειας της Αθήνας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Σεπ 2021 | 13:30

Δήμος Αθηναίων: Ρύθμιση με λίγα "κλικ" και μέχρι 100 δόσεις για όλες τις κατηγορίες οφειλών

Ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να υποβάλουν ηλεκτρονικά, και χωρίς καμία ταλαιπωρία, αιτήσεις για τη ρύθμιση κάθε είδους οφειλής.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 07 Σεπ 2021 | 10:59

Ηράκλειο: Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα δοθεί σε κεντρικό δρόμο της πόλης

Αρχές Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με τη Μαρία Φαραντούρη, αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Σεπ 2021 | 11:08

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας: Δεν ψήφισε την απόδοση τιμών στον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, εισηγήθηκε να λάβει το όνομα του σπουδαίου Έλληνα μια οδός της Αθήνας.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 05 Σεπ 2021 | 20:26

Προτομή και οδός με τον όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στην Αθήνα

Προτομή του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και την ονομασία κεντρικού δρόμου στην Αθήνα αποφάσισε ομόφωνα ο Δήμος Αθηναίων