Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο!

Ενεργό μέλος σε αυτοδιαχειριζόμενη παιδαγωγική κοινότητα όπου έφτιαχνε γλυκά και έκανε... χειροτεχνίες ήταν ο Γ. Πετρακάκος και η σύντροφός του.

Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο!

ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ Ε.Π.Ε., με... μισθωτούς υπαλλήλους, ξέπλυμα των χρημάτων ληστείων μέσω... real estate, δήλωνε επιχειρηματίας-επενδυτής, ήθελε να γίνει αγρότης με φάρμα στο Φυτώκο Βόλου, ήταν ενεργό μέλος σε αυτοδιαχειριζόμενη παιδαγωγική κοινότητα όπου έφτιαχνε γλυκά και έκανε... χειροτεχνίες.

Πρόκειται για λεπτομέρειες της ζωής του Γιώργου Πετρακάκου, οι οποίες αναδεικνύονται από τις έρευνες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που αρχικά είχαν προβεί στη λαθεμένη ή εσκεμμένη εκτίμηση πως πρόκειται για «απλό ληστή» και σήμερα διαπιστώνουν ότι ήταν ένας «σοβαρός παίκτης» για τον οποίο αναζητούν στοιχεία που θα τον εμπλέξουν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Real estate και μεταβιβάσεις

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου διαπιστώνουν πως ο Γιώργος Πετρακάκος, το τελευταίο χρονικό διάστημα «ξέπλενε» τα χρήματα των ληστειών με αγορές ακινήτων, οικοπέδων και αγροικιών. Μία τέτοια αγορά ήταν το κτήμα στο Φυτώκο Βόλου, αφού όπως υποστήριξε «είχε κόψει τις ληστείες μετά το Δίστομο» και θα γινόταν... αγρότης για να ζήσει τα παιδιά του φυτεύοντας ζαρζαβατικά και βάζοντας ζώα.

Ισχυρισμοί που δεν γίνονται πιστευτοί από τους αστυνομικούς αφού έχουν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής του στις ληστείες της Φαρκαδώνας Τρικάλων και Αμπελώνα Λάρισας.

Η αγορά του οικοπέδου, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να έγινε μέσω τρίτου προσώπου του περιβάλλοντος της 36χρονης συντρόφου του και στη συνέχεια το έκανε δωρεά στα δύο παιδιά 5 και 2,5 χρόνων. Στα «παζάρια» βρισκόταν και για την αγορά μεγάλης έκτασης στη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο τρόπο και μεταβίβαση προς τα παιδιά του.

100.000 «φρέσκα» ευρώ

Στο σπίτι στο Βόλο βρέθηκαν περίπου 100.000 ευρώ, χρήματα που δεν φαίνεται να αναλογούν μόνο στο «μερίδιό» του από αυτές τις ληστείες και πιθανόν είναι πιο «φρέσκα».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν υποψίες συμμετοχής για τη ληστεία τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με λεία 124.000 ευρώ στις 25 Ιουνίου, αλλά κυρίως σε αυτή της 1ης Σεπτεμβρίου σε χρηματοποστολή του σούπερ μάρκετ LIDL στα Βασιλικά Ευβοίας, με λεία 70.000 ευρώ.

Σε αυτή της Ευβοίας, τρία άτομα με κουκούλες περίμεναν την χρηματαποστολή και εισέβαλλαν στο σούπερ μάρκετ με καλάσνικοφ ακινητοποιώντας τους υπαλλήλους της. Άρπαξαν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν σε ένα άσπρο βαν και εξαφανίστηκαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στο χωριό Φύλλα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες επιβιβάστηκαν σε ένα σκούρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου διαπιστώνουν συχνά ταξίδια του Γιώργου Πετρακάκου και της συντρόφου στην Αθήνα, και αναζητούν «γιάφκα» του στο λεκανοπέδιο.

Ερευνούν ενοικιάσεις με τα πλαστά δελτία ταυτότητας ως «Δημήτρης Καπατσώρης» ή «Ελευθέριος Τσαγκαράκης», είτε με τα πραγματικά της συντρόφου του και των δύο αδερφών που τον υπέθαλπταν.

«Υπάλληλοι» και επικοινωνίες

Τα δύο αδέρφια, 35 και 27 χρόνων, φέρονται από τους αρμόδιους αξιωματικούς, «υπάλληλοι» της... επιχείρησης του Πετρακάκου, οι οποίοι ζούσαν αποκλειστικά από τα χρήματα των ληστειών του «αφεντικού», χωρίς προς το παρόν να εντοπίζεται φυσική συμμετοχή τους σε αυτές. Γνωρίζονταν από τις γειτονιές της Αγ. Παρασκευής, όπου είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει. Το γεγονός ότι προέκυπτε ο αποκλειστικός βιοπορισμός τους από την «χρηματοδότηση» Πετρακάκου, επιβάρυνε τη θέση τους αφού κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και αυτό γιατί ο 36χρονος ήταν «συνεταίρος» του Νίκου Μαζιώτη. Προέκυπτε ότι χρήματα των ληστειών που έκαναν μαζί χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών του Επαναστατικού Αγώνα.

Εντυπωσιακός έως «τρομοκρατικός» ήταν ο τρόπος επικοινωνίας του Γιώργου Πετρακάκου. Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι όταν έπαιρνε τηλέφωνο μιλούσε πάντα λιγότερο του ενός λεπτού και στη συνέχεια πετούσε τηλέφωνο και κάρτα sim. Σε κάποιες περιπτώσεις έκανε εκτροπή από ένα κινητό σε ένα άλλο και στη συνέχεια σε τρίτο από το οποίο μιλούσε, οπότε σε όποια προσπάθεια παρακολούθησης μιας τέτοιας επικοινωνίας θα προέκυπτε το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα είχε πετάξει.

Κουκλοθέατρο και χειροτεχνίες

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν και πτυχές της κοινωνικής ζωής του καταζητούμενου, ο οποίος μαζί με τη σύντροφό του και τα δύο παιδιά ήταν ενεργά μέλη αυτοδιαχειριζόμενης παιδαγωγικής κοινότητας στην Αγριά Βόλου.

Πήγαιναν τακτικά εκεί συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως κουκλοθέατρο, παρασκευή φαγητών και γλυκών, χειροτεχνίες, εκδρομές, παιχνίδια στη φύση και κατασκευές.

Εκεί φαίνεται να συστηνόταν ως «Γιώργος», που ήταν επιχειρηματίας-επενδυτής.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., δημοσιοποίησε κάποιες φωτογραφίες από τον οπλισμό που βρέθηκε, τα κλεμμένα οχήματα, έναν αστυνομικό φάρο, χάρτες της Ελλάδας και της Αθήνας, εικόνες από τις αγροικίες στον Μώλο Φθιώτιδας, στο Φυτόκο Πηλίου και στον Βόλο, όπου στο εσωτερικό τους υπήρχε και διαμορφωμένο... γυμναστήριο.

Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο!

Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 2
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 3

Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 4
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 5
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 6
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 7
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 8

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

1, 48 ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΝΑ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 24 Ιαν 2021 | 15:04

Φρίκη: Πάνω από 10 βιασμoί την ημέρα στην Ελλάδα - Μόνος 1 στους 24 καταγγέλλεται

Περίπου 4.000 βιασμοί, σεξ χωρίς συναίνεση, διαπράττονται ετησίως στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ -9- ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ -29- ΑΤΟΜΑ 23 Ιαν 2021 | 13:54

Οι δουλέμποροι της... Riviera: Η "Ζούγκλα", οι "Βασανιστές", ο Δάσκαλος" και οι "βαρκάρηδες"

Πώς έφτασε η Ελληνική Αστυνομία στους δουλέμπορους της... Riviera - Τέλος σε κύκλωμα με αρχηγείο στην Τουρκία

Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 22 Ιαν 2021 | 15:41

Σοκ στην Καλλιθέα: Εγγονός μαχαίρωσε την 90χρονη γιαγιά του - Της επιτέθηκε με δύο μαχαίρια

Ενας άντρας ηλικίας 48 ετών μαχαίρωσε τη γιαγιά του στην Καλλιθέα, χρησιμοποίησε μάλιστα δύο μαχαίρια.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ 22 Ιαν 2021 | 07:31

Αυτό είναι το νέο σχέδιο συναθροίσεων: Τα 6 βήματα της κλιμάκωσης

Με τρεις ηχητικές ειδοποιήσεις η Αστυνομία πριν επέμβει για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 Ιαν 2021 | 10:25

Φυλακές Αυλώνα: Απόπειρα απόδρασης πέντε κρατουμένων - Εκοψαν τα κάγκελα και πέταξαν κουβέρτες

Πέντε Έλληνες έκοψαν παράθυρο που οδηγούσε στη νεκρή ζώνη των φυλακών και στη συνέχεια πέταξαν κουβέρτες πάνω στα κάθετα σύρματα του μαντρότοιχου επιχειρώντας να βγουν έξω.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 20 Ιαν 2021 | 08:26

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαφωνία και ενστάσεις από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας

"Πρόβατα επί σφαγή", κινδυνεύουν να αποτελέσουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟ 20 Ιαν 2021 | 08:08

Ανησυχία για τον μεταλλαγμένο κορονοϊό που έφτασε στην Ελλάδα: Δυο "ορφανά" κρούσματα, 26 συνολικά στη χώρα

Το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ελλάδα καταγράφει συνολικά 26 περιστατικά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο ιός δεν έχει "σύνορα".

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ 19 Ιαν 2021 | 08:01

Το plan B των εμβολιασμών: Αστυνομικοί, πυροσβέστες και ένστολοι στη θέση όσων δεν προσέρχονται στα ραντεβού

Προτεραιότητα εμβολιασμού ανάμεσα στο προσωπικό έχουν αστυνομικοί άνω των 30 χρόνων, οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγαλύτερες ηλικίες αστυνομικών και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 19 Ιαν 2021 | 07:43

Δολοφονία 54χρονης στα Χανιά: Ανθρωποκυνηγητό για τον Νορβηγό - Ψάχνουν το στίγμα του κινητού

Σύμφωνα με τον πρώην σύζυγο του θύματος, η 54χρονη λίγες ημέρες πριν του είχε τηλεφωνήσει έντρομη, λέγοντας του ότι ο σύντροφός της θέλει να την σκοτώσει.

ΑΠΟ ΤΟ OPEN 18 Ιαν 2021 | 19:29

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ολόκληρο το βίντεο - σοκ της άγριας επίθεσης από τους δύο ανήλικους

Ολόκληρο το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού στο μετρό, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στις αποβάθρες

ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2021 | 07:33

Άγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Αυτό είναι το βίντεο που τους πρόδωσε

Οδηγίες για να κρυφτούν οι δύο ανήλικοι, έδινε στην μητέρα τους μέσω τηλεφώνου ο Ειδικός Φρουρός. Θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Τρίτη.

ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17 Ιαν 2021 | 14:58

Μαφία των ποτών: Πώς ο ΡΟΜΑ και ΦΕΝΤΙΑ θα γέμιζαν λαθραίες "μπόμπες" την εστίαση μετά το lockdown [εικόνες]

Η Μαφία των… ποτών, ετοίμαζε "εκρηκτική" και επικίνδυνη επαναφορά μετά το lockdown, με ακαθόριστης προέλευσης οινοπνευματώδη λαθραία ποτά σε μπαρ, κλαμπ, κάβες κλπ.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Ιαν 2021 | 17:09

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ο ρόλος του προκλητικού αστυνομικού που τους "έκανε πλάτες" - Πώς τον εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του 52χρονου σταθμάρχη, είχαν στο "κάδρο" των ερευνών διάφορους ανηλίκους υπόπτους.