Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο!

Ενεργό μέλος σε αυτοδιαχειριζόμενη παιδαγωγική κοινότητα όπου έφτιαχνε γλυκά και έκανε... χειροτεχνίες ήταν ο Γ. Πετρακάκος και η σύντροφός του.

Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο!

ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ Ε.Π.Ε., με... μισθωτούς υπαλλήλους, ξέπλυμα των χρημάτων ληστείων μέσω... real estate, δήλωνε επιχειρηματίας-επενδυτής, ήθελε να γίνει αγρότης με φάρμα στο Φυτώκο Βόλου, ήταν ενεργό μέλος σε αυτοδιαχειριζόμενη παιδαγωγική κοινότητα όπου έφτιαχνε γλυκά και έκανε... χειροτεχνίες.

Πρόκειται για λεπτομέρειες της ζωής του Γιώργου Πετρακάκου, οι οποίες αναδεικνύονται από τις έρευνες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που αρχικά είχαν προβεί στη λαθεμένη ή εσκεμμένη εκτίμηση πως πρόκειται για «απλό ληστή» και σήμερα διαπιστώνουν ότι ήταν ένας «σοβαρός παίκτης» για τον οποίο αναζητούν στοιχεία που θα τον εμπλέξουν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Real estate και μεταβιβάσεις

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου διαπιστώνουν πως ο Γιώργος Πετρακάκος, το τελευταίο χρονικό διάστημα «ξέπλενε» τα χρήματα των ληστειών με αγορές ακινήτων, οικοπέδων και αγροικιών. Μία τέτοια αγορά ήταν το κτήμα στο Φυτώκο Βόλου, αφού όπως υποστήριξε «είχε κόψει τις ληστείες μετά το Δίστομο» και θα γινόταν... αγρότης για να ζήσει τα παιδιά του φυτεύοντας ζαρζαβατικά και βάζοντας ζώα.

Ισχυρισμοί που δεν γίνονται πιστευτοί από τους αστυνομικούς αφού έχουν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής του στις ληστείες της Φαρκαδώνας Τρικάλων και Αμπελώνα Λάρισας.

Η αγορά του οικοπέδου, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να έγινε μέσω τρίτου προσώπου του περιβάλλοντος της 36χρονης συντρόφου του και στη συνέχεια το έκανε δωρεά στα δύο παιδιά 5 και 2,5 χρόνων. Στα «παζάρια» βρισκόταν και για την αγορά μεγάλης έκτασης στη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο τρόπο και μεταβίβαση προς τα παιδιά του.

100.000 «φρέσκα» ευρώ

Στο σπίτι στο Βόλο βρέθηκαν περίπου 100.000 ευρώ, χρήματα που δεν φαίνεται να αναλογούν μόνο στο «μερίδιό» του από αυτές τις ληστείες και πιθανόν είναι πιο «φρέσκα».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν υποψίες συμμετοχής για τη ληστεία τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με λεία 124.000 ευρώ στις 25 Ιουνίου, αλλά κυρίως σε αυτή της 1ης Σεπτεμβρίου σε χρηματοποστολή του σούπερ μάρκετ LIDL στα Βασιλικά Ευβοίας, με λεία 70.000 ευρώ.

Σε αυτή της Ευβοίας, τρία άτομα με κουκούλες περίμεναν την χρηματαποστολή και εισέβαλλαν στο σούπερ μάρκετ με καλάσνικοφ ακινητοποιώντας τους υπαλλήλους της. Άρπαξαν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν σε ένα άσπρο βαν και εξαφανίστηκαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στο χωριό Φύλλα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες επιβιβάστηκαν σε ένα σκούρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου διαπιστώνουν συχνά ταξίδια του Γιώργου Πετρακάκου και της συντρόφου στην Αθήνα, και αναζητούν «γιάφκα» του στο λεκανοπέδιο.

Ερευνούν ενοικιάσεις με τα πλαστά δελτία ταυτότητας ως «Δημήτρης Καπατσώρης» ή «Ελευθέριος Τσαγκαράκης», είτε με τα πραγματικά της συντρόφου του και των δύο αδερφών που τον υπέθαλπταν.

«Υπάλληλοι» και επικοινωνίες

Τα δύο αδέρφια, 35 και 27 χρόνων, φέρονται από τους αρμόδιους αξιωματικούς, «υπάλληλοι» της... επιχείρησης του Πετρακάκου, οι οποίοι ζούσαν αποκλειστικά από τα χρήματα των ληστειών του «αφεντικού», χωρίς προς το παρόν να εντοπίζεται φυσική συμμετοχή τους σε αυτές. Γνωρίζονταν από τις γειτονιές της Αγ. Παρασκευής, όπου είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει. Το γεγονός ότι προέκυπτε ο αποκλειστικός βιοπορισμός τους από την «χρηματοδότηση» Πετρακάκου, επιβάρυνε τη θέση τους αφού κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και αυτό γιατί ο 36χρονος ήταν «συνεταίρος» του Νίκου Μαζιώτη. Προέκυπτε ότι χρήματα των ληστειών που έκαναν μαζί χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών του Επαναστατικού Αγώνα.

Εντυπωσιακός έως «τρομοκρατικός» ήταν ο τρόπος επικοινωνίας του Γιώργου Πετρακάκου. Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι όταν έπαιρνε τηλέφωνο μιλούσε πάντα λιγότερο του ενός λεπτού και στη συνέχεια πετούσε τηλέφωνο και κάρτα sim. Σε κάποιες περιπτώσεις έκανε εκτροπή από ένα κινητό σε ένα άλλο και στη συνέχεια σε τρίτο από το οποίο μιλούσε, οπότε σε όποια προσπάθεια παρακολούθησης μιας τέτοιας επικοινωνίας θα προέκυπτε το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα είχε πετάξει.

Κουκλοθέατρο και χειροτεχνίες

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν και πτυχές της κοινωνικής ζωής του καταζητούμενου, ο οποίος μαζί με τη σύντροφό του και τα δύο παιδιά ήταν ενεργά μέλη αυτοδιαχειριζόμενης παιδαγωγικής κοινότητας στην Αγριά Βόλου.

Πήγαιναν τακτικά εκεί συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως κουκλοθέατρο, παρασκευή φαγητών και γλυκών, χειροτεχνίες, εκδρομές, παιχνίδια στη φύση και κατασκευές.

Εκεί φαίνεται να συστηνόταν ως «Γιώργος», που ήταν επιχειρηματίας-επενδυτής.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., δημοσιοποίησε κάποιες φωτογραφίες από τον οπλισμό που βρέθηκε, τα κλεμμένα οχήματα, έναν αστυνομικό φάρο, χάρτες της Ελλάδας και της Αθήνας, εικόνες από τις αγροικίες στον Μώλο Φθιώτιδας, στο Φυτόκο Πηλίου και στον Βόλο, όπου στο εσωτερικό τους υπήρχε και διαμορφωμένο... γυμναστήριο.

Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο!

Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 2
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 3

Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 4
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 5
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 6
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 7
Ο Πετρακάκος μετά τις ληστείες έπαιζε κουκλοθέατρο! - εικόνα 8

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 22 Ιαν 2022 | 08:55

Ο διάβολος με τα ράσα: Βίασε έξι φορές την 17χρονη μέσα στην εκκλησία και στο ΙΧ του - Φρίκη στα Κάτω Πατήσια

Ο ιερέας φέρεται να είχε βιάσει την ανήλικη 6 φορές στην εκκλησία, στο κατηχητικό αλλά και στο αυτοκίνητό του.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 18 Ιαν 2022 | 07:29

Τρία πρόσωπα έχει αναγνωρίσει η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη - Ρίχνουν φως οι τοξικολογικές και το DNA

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίησή και τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, αναμένονται από τις Αρχές.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 16 Ιαν 2022 | 09:13

Τζώρτζης Μονογυιός: "Κλειδί" το τιμόνι της Ferrari - Είχαν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα;

Από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπάρχουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας της Ferrari.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 15 Ιαν 2022 | 08:19

Τζώρτζης Μονογυιός: Αναπάντητα ερωτήματα πώς χάθηκε ο έλεγχος, γιατί άρπαξε φωτιά η Ferrari- Έτρεχε με 120 χλμ

Με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ την ώρα, έτρεχε η Ferrari που οδηγούσε το βράδυ της Πέμπτης, ο 43χρονος Τζώρτζης Μονογυιός. Ερωτήματα για την γρήγορη ανάφλεξη του οχήματος.

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 14 Ιαν 2022 | 16:33

Αποκάλυψη: Ετρεχε με 120 χλμ την ώρα ο Μονογυιός με τη Ferrari- Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, ακολουθούσαν οι φίλοι του

Με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ την ώρα έτρεχε ο άτυχος Μονογυιός με τη Ferrari του

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 13 Ιαν 2022 | 22:07

Ο αδερφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, σκοτώθηκε με τη Φεράρι που οδηγούσε για πρώτη φορά [Εικόνες - Βίντεο]

Η Φεράρι που οδηγούσε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός ξέφυγε από την πορεία της, για αδιευκρίνιστο λόγο, και προσέκρουσε σε δέντρο στη Βούλα - Νεκρός ο οδηγός, που έχει συμμετάσχει σε ριάλιτι

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 13 Ιαν 2022 | 07:52

Πεδίο μάχης η ΑΣΟΕΕ: Σκληρή απάντηση της αστυνομίας στους αναρχικούς "μπετατζήδες" με τα τρυπάνια και τα σφυριά

Αντιεξουσιαστές – "οικοδόμοι", με… τρυπάνια και σφυριά, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στους διαδρόμους της ΑΣΟΕΕ, συλλήψεις φοιτητών. Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 12 Ιαν 2022 | 07:50

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου και της Ρωσίδας καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 12 Ιαν 2022 | 07:45

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Οι δικαστικές του περιπέτειες για τοκογλυφία και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Προς το παρόν δεν προκύπτουν ενδείξεις επίθεσης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 11 Ιαν 2022 | 07:49

Πάνω από 1.600 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό - Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα

Συνολικά 1.634 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό, όπως προκύπτει από την ημερήσια αναφορά του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με τους 27 από αυτούς να νοσηλεύονται.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2022 | 20:01

Άγιος Παντελεήμονας: Αγριος καβγάς σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών - Επιτέθηκαν και στην αστυνομία [Βίντεο]

Ένταση ανάμεσα σε ανηλίκους σε δομή φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονας για άγνωστη αφορμή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

ΚΕΝΤΡΑ… ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ 07 Ιαν 2022 | 08:35

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στις 17 Ιανουαρίου αρχίζει η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών

Στις 17 Ιανουαρίου, αναμένεται η έναρξη της τετράμηνης εκπαίδευσης των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν το νεοσύστατο σώμα των Πανεπιστημιακών αστυνομικών.

ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 07 Ιαν 2022 | 07:02

Χαλάνδρι: Η εγκατάλειψη του βρέφους, η μαυροντυμένη γυναίκα και το σημείωμα

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση με το 2 μηνών βρέφος που βρέθηκε σε παιδική χαρά στο Χαλάνδρι, το απόγευμα της Τετάρτης.