Follow us

Ο ψευτογιατρός ζητούσε πληρωμή σε... χρυσό: "Λεφτά έχει;", ρωτούσε τους συγγενείς των θυμάτων - 200.000€ μόνο από μία ασθενή

Ο ψευτογιατρός είχε συλληφθεί το 2000 στον Πειραιά για ακάλυπτες επιταγές και για παράβαση υγειονομικής διάταξης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
ψευτογιατροσ

Ένα ιδιόχειρο "ημερολόγιο θυμάτων", που φαίνεται ότι κρατούσε ο ψευτογιατρός Διονύσης Τριανταφύλλου, βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Μέσα από τις σελίδες του και τις σημειώσεις που κρατούσε για κάθε ασθενή στον οποίο χορηγούσε τα γιατροσόφια του, οι αστυνομικοί επιχειρούν να σχηματίσουν εικόνα για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και την στοιχείων ταυτότητας του 66χρονου, τουλάχιστον 2 άτομα έχουν παρουσιαστεί στον ανακριτή ως θύματα του, ενώ αρκετοί ακόμα έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τις αρχές.

Ο φυσιοθεραπευτής που παρίστανε τον νευρολόγο, "βάφτισε" το νερό με γλυκόζη ως... βλαστοκύτταρα και το πωλούσε στα θύματα τους ως "μη εγκεκριμένο σκεύασμα από τον ΕΟΦ στην Ελλάδα", με αντίτιμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα σε συγγενή ασθενούς του έπεσε στα δίχτυα του και αγόρασε τη δήθεν... "θαυματουργή" θεραπεία, είπε ότι τα βλαστοκύτταρα προέρχονταν από… άλογο. Ήταν μια από τις δεκάδες όπως φαίνεται διαφορετικές φανταστικές ιστορίες που σκαρφίστηκε για να πείσει τις οικογένειες ανδρών και γυναικών με σοβαρές νευρολογικές παθήσεις να ακολουθήσουν τα γιατροσόφια του.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο ψευτογιατρός είπε σε ασθενή, ότι την ίδια θεραπεία ακολουθούσε η… Αγάπη Βαρδινογιάννη, αναφέροντας παράλληλα ότι τα βλαστοκύτταρα προέρχονται από... τον πλακούντα εγκύων γυναικών που έχαναν τα παιδιά τους σε κλινική της Αυστρίας.

"Υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα από τις φαρμακοβιομηχανίες, που εμποδίζουν την εξέλιξη της", είχε αναφέρει μερικά χρόνια πριν για τη θεραπεία σε συγγενή ασθενούς. Το Μάρτιο του 2014, μιλώντας τηλεφωνικά με τη μητέρα ενός κοριτσιού που λάμβανε ενέσεις, είπε χαρακτηριστικά: "Επειδή αντιμετωπίζω ένα θέμα με τα φάρμακα που σου δίνω, δεν σε ξέρω, δε με ξέρεις". Έκτοτε, δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία με την οικογένεια.

Διαβάστε Επίσης

Ο 66χρονος φρόντιζε όταν πήγαινε στα σπίτια των ασθενών, να μην αφήνει πίσω του τα φιαλίδια που περιείχαν τα βλαστοκύταρα μετά τις ενέσεις, σε μια προσπάθεια να σβήνει τα ίχνη του. Παρά το γεγονός όμως ότι όλα τα θύματα του ανέφεραν ότι ακολουθούσαν αυτή τη θεραπεία, ο ίδιος στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρθηκε μόνο σε ενέσεις πεπτιδίων και όχι στα βλαστοκύτταρα.

Ζήτησε πληρωμή με… χρυσό

Ακόμα και πληρωμή με… χρυσό, ζήτησε από συγγενή ασθενούς του ο 66χρονος ψευτογιατρός. Συγκεκριμένα, πρότεινε να μετατρέψουν τα χρήματα που θα του δώσουν σε χρυσό στην Ελβετία γιατί όπως είπε… "έχει σταθερή αξία". Η γυναίκα, έκπληκτη του είπε ότι δεν έχει χρήματα για τη διαβίωση της, πόσο μάλλον για να τα στείλει στην Ελβετία. Σε άλλη περίπτωση, μιλώντας με τον κουμπάρο μιας γυναίκας που έπεσε στα "δίχτυα" του, πριν δεχτεί να την αναλάβει ρωτάει χαρακτηριστικά: "Λεφτά έχει;".

Είναι ενδεικτικό ότι ο 66χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει 200.000 ευρώ από μια μόνο ασθενή του, μέσα σε δύο χρόνια, από το 2012 έως το 2014. Μάλιστα η αρχική του διάγνωση ήταν… πρόβλημα με μια φλεγμονή στο νύχι που θα χρειαζόταν μόλις δύο μήνες θεραπείας. Σε μια άλλη περίπτωση, δεν δίστασε να αποσπάσει χρήματα από γυναίκα που αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και ναρκωτικών. Η άτυχη γυναίκα που πέθανε από παθολογικά αίτια τον Οκτώβριο του 2020, του ζήτησε θεραπείες για τόνωση του οργανισμού της. Εκείνος τις χρέωσε… 7.500 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία γυναίκας που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, που περιέγραψε στους αστυνομικούς, συνάντηση του ψευτογιατρού με το Γερμανό συνεργό του σε πάρκινγκ ξενοδοχείου της Στουτγκάρδης. Εκεί ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής, παρέδωσε στον 72χρονο έναν… σάκο με χρήματα και παρέλαβε ένα κουτί ISOBOX με 300 φιαλίδια. Μάλιστα όταν επέστρεφε στην Ελλάδα, ο Διονύσης Τριανταφύλλου, φορούσε μια ζώνη στη μέση για να περάσει τα φιαλίδια από τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Ο πατέρας του… Ναδάλ

Ανάμεσα στα "παραμύθια" που είχε πει σε θύματα του ο 66χρονος Διονύσης Τριανταφύλλου, υπήρξε και ένα με... αναφορές στον σπουδαίο τενίστα Ράφα Ναδάλ.

Προσπαθώντας να προσεγγίσει έναν συγγενή ασθενούς από την Κρήτη για να του "πουλήσει" τις εναλλακτικές "θεραπείες" του, επικαλέστηκε τον Ισπανό πρωταθλητή, λέγοντας ότι είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του τον πατέρα του. Όπως είπε ο Ισπανός "φιλοξενούμενος" ενδιαφερόταν να αγοράσει έκταση στη Κρήτη. Σε άλλες περιπτώσεις υποστήριζε ότι τις θεραπείες του, τις έκαναν αθλητές του Ολυμπιακού, αλλά και ποδοσφαιρικής ομάδας στη Στουτγκάρδη. Ο ίδιος φέρεται να είχε διατελέσει φυσιοθεραπευτής στην ομάδα του Πειραιά στο παρελθόν, ενώ στην ίδια περιοχή διατηρούσε ιατρείο το 1990.

Το 2000, είχε συλληφθεί στον Πειραιά για ακάλυπτες επιταγές και για παράβαση υγειονομικής διάταξης. Όταν ένα από τα θύματα του τον ρώτησε γιατί στις αποδείξεις, αναγράφεται ως φυσιοθεραπευτής ενώ δηλώνει νευρολόγος, εκείνος είπε ότι το κάνει για… φορολογικούς λόγους.

Διαβάστε Επίσης

Η θεραπεία δεν λειτούργησε λόγω… αλουμινίου

"Ψάξτε για αλουμίνιο… ". Αυτό προέτρεψε τους συγγενείς ενός ασθενή του, ο 72χρονος Γερμανός συνεργός του ψευτογιατρού. Είχε λάβει πρώτα mail από την οικογένεια, που του ανέφερες ότι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα στην οποία υποβλήθηκε ο άνθρωπος τους δεν λειτουργούσε. Ο 72χρονος, αφού ανέφερε ότι λυπάται, ζήτησε από τους συγγενείς του ασθενή να σταματήσουν τη θεραπεία, λέγοντας τους παράλληλα να αναζητήσουν ύπαρξη αλουμίνιο στο περιβάλλον του άρρωστου άνδρα, χαρακτηρίζοντας το μέταλλο υπεύθυνο για τη μη λειτουργία των βλαστοκυτάρρων.

Όπως διαπιστώνεται από μαρτυρίες θυμάτων και ο 72χρονος γενικός ιατρός, συνήθιζε να προσεγγίζει τους ασθενείς με ευφάνταστους τρόπους, ενώ κατά καιρούς επικαλούνταν απίστευτες δικαιολογίες για να τους πείσει για την αναγκαιότητα περιττών εξετάσεων, αλλά και για να εξηγήσει την αποτυχία των δήθεν θαυματουργών θεραπειών.

Σύμφωνα με τον "DENIS", όπως αποκαλούσαν οι Γερμανοί τον ψευτογιατρό Διονύση Τριανταφύλλου, ο 72χρονος συνεργός του, έκανε θεραπεία με βλαστοκύτταρα στη... Βασίλισσα της Αγγλίας, ενώ είχε πελατολόγιο ακόμα και στο... Hollywood. Ιδιοκτήτης κλινικής στη πόλη Ostfildern της Γερμανίας, ανέφερε στις αρχές, ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τους παρέπεμψε για άσκοπες εξετάσεις, 17 Έλληνες, ανάμεσα στο 2014 και το 2017. Είναι ενδεικτικό ότι η ετικέτα που είχαν τα δήθεν θαυματουργά φιαλίδια, τα οποία αγόραζαν "χρυσά" τα θύματα του φυσιοθεραπευτή, ανέγραφαν πάνω τους ιστοσελίδα, που παρέπεμπε στο ιατρείου του Γερμανού γιατρού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 02 Φεβ 2023 | 07:40

Επιχείρηση "εξαφανίστε τα ράντζα" από τα νοσοκομεία: Το έκτακτο σχέδιο και το παράδειγμα του "Ευαγγελισμού"

Μετά τον "Ευαγγελισμό", μπαίνει σε εφαρμογή το σύστημα για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

ΣΤΟΝ ALPHA 01 Φεβ 2023 | 18:25

Ψευτογιατρός: Η πρώτη εμφάνιση μετά τον σάλο από τις καταγγελίες - Σε αστυνομικό τμήμα [Βίντεο]

Στα πλάνα φαίνεται ο Διονύσης Τριανταφύλλου να μπαίνει στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει το "παρών".

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 31 Ιαν 2023 | 07:51

Γεμίζουν ράντζα τα νοσοκομεία στις εφημερίες, κραυγή αγωνίας από το Σισμανόγλειο: Εκτακτο σχέδιο του υπουργείου Υγείας

Ράντζα στους διαδρόμους και δεκάδες ασθενείς να περιμένουν για πολλές ώρες στα τμήματα επειγόντων περιστατικών μέχρι να εξεταστούν.

ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 28 Ιαν 2023 | 11:52

Στον ανακριτή ο "Μάξιμος Σαράφης": Απολογείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία

Στο άλλοτε στέλεχος επιχειρήσεων και διευθυντή επικοινωνίας της Novartis Φ. Δεστεμπασίδη αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση της εξαπάτησης επιχειρηματιών

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 28 Ιαν 2023 | 08:35

"Μάξιμος Σαράφης": Πώς έπαιρνε λεφτά από τα "θύματά" του μέσω εταιρείας-φάντασμα - Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ο "Σαράφης" υποχρέωνε τα θύματά του να καταρτίσουν… business plan ώστε να πάρει από τις εταιρείες κατάρτισης των επαγγελματικών σχεδίων, χρήματα για την εύρεση πελατών, απαιτώντας αντίστοιχες μεσιτείες!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ 27 Ιαν 2023 | 09:23

Κούγιας για ψευτογιατρό: Θα δω τη δικογραφία και θα αποφασίσω αν θα τον αναλάβω - Δεν μου λείπουν τα λεφτά

Ο δικηγόρος επέμεινε στη δεινή – κατά τους ισχυρισμούς - οικονομική κατάσταση του καταγγελλόμενου ως ψευτογιατρού, αλλά και στο γεγονός πως πρόκειται για καρκινοπαθή.

ΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 26 Ιαν 2023 | 18:21

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο ψευτογιατρός παραδέχεται για πρώτη φορά πως διέκοψε τα κανονικά φάρμακα σε ασθενή με σκλήρυνση

Το βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει το ψευτογιατρό να παραδέχεται ότι έχει υποδείξει σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας να διακόψει τα φάρμακά της

ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΦΑΡΜΑΚΑ 25 Ιαν 2023 | 19:50

Ψευτογιατρός: Αυτή είναι η κλινική του συνεργού του στη Γερμανία [βίντεο]

Υποσχόταν γιατρειά για κάθε πιθανή ασθένειες καιδήλωνε γενετιστής και βιοχημικός από το 1976

ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΤΡΙΝΑ 25 Ιαν 2023 | 13:39

Πώς ο "Σαράφης" της Novartis έστησε την απάτη με την ανύπαρκτη εταιρεία στα Εμιράτα - Ο τιμοκατάλογος της κομπίνας

Ο ρόλος του "Σαράφη" της Novartis στην μεγάλη απάτη με την ανύπαρκτη εταιρεία στα ΗΑΕ. Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

ΜΙΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 25 Ιαν 2023 | 13:22

Ο ψευτογιατρός σπάει τη σιωπή του: Είναι όλα ψέματα - Δεν έχω να φάω, μένω σε χαμόσπιτο

Σύμφωνα με τον 66χρονο ψευτογιατρό, "όλα τα κατευθύνει μια γυναίκα που είναι στέλεχος μεγάλου κόμματος. Είχε αντιδικία μαζί μου για άλλο θέμα και την έχασα".

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 25 Ιαν 2023 | 07:41

Ο ψευτογιατρός έλεγε ότι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έκαναν θεραπεία με... βλαστοκύτταρα

Τα δεκάδες "παραμύθια" που είχε επιστρατεύσει ο 66χρονος ψευτογιατρός, Διονύσης Τριανταφύλλου, στην προσπάθειά του να πουλήσει ψεύτικη ελπίδα σε θύματα του.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ 24 Ιαν 2023 | 22:39

Τατιάνα Στεφανίδου: Απαντά στον Κούγια για τον ψευτογιατρό - "Να του αγοράσουμε ένα μαντήλι να κλάψει" [Βίντεο]

Η Τατιάνα Στεφανίδου, συντηρώντας την κόντρα με τον Αλέξη Κούγια, έδωσε την καυστική της απάντηση για τον "πάμφτωχο" φυσιοθεραπευτή "που δεν έχει μαντήλι να κλάψει"

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 24 Ιαν 2023 | 18:48

Χειροπέδες στον περιβόητο "Μάξιμο Σαράφη", προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis - Για απάτες με δάνεια επιχειρήσεων

Τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα του Μάξιμου Σαράφη και άλλων δύο - Το συνολικό ποσό που έχουν αποσπάσει είναι περίπου 600.000 ευρώ.