Follow us

Ο ρόλος των γυναικών στην τεχνολογική επανάσταση - Η εμπειρία μιας Ελληνίδας φοιτήτριας

Η Έλια Κωστοπούλου συμμετείχε με επιτυχία στη σχετική διαδικασία επιλογής και εκπροσώπησε την χώρα μας στο τελευταίo Summer School for Female Leadership

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
elia

Τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα των νέων τεχνολογιών αλλά και γενικότερα να ενημερωθούν και να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία για τα χαρακτηριστικά που θα τους οδηγήσουν στη κορυφή, στη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, όποιο κλάδο και εάν ακολουθήσουν, έχουν οι γυναίκες που συμμετέχουν στη δράση Summer School for Female Leadership που διοργανώνεται από το European Leadership Academy της Huawei.

Την εμπειρία αυτή μεταφέρει η Έλια Κωστοπούλου, φοιτήτρια στο τέταρτο έτος στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που συμμετείχε με επιτυχία στη σχετική διαδικασία επιλογής και εκπροσώπησε την χώρα μας στο τελευταίo Summer School for Female Leadership που έγινε στην Πράγα με την συμμετοχή συνολικά 29 γυναικών (ηλικίας 18-25) από 29 Ευρωπαϊκές χώρες (από συνολικά 6000 αιτήσεις που έγιναν) και έχει ως στόχο να πετύχει τη συνεχή δέσμευση της Huawei για την προώθηση της ψηφιακής ενσωμάτωσης.

Ειδικότερα, στοχεύει στην εξάλειψη του χάσματος μεταξύ των φύλων και τη δημιουργία ενός κόσμου όπου οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να μας οδηγήσουν σε ένα χωρίς αποκλεισμούς βιώσιμο ψηφιακό μέλλον, αποτελώντας μια εξαιρετική ευκαιρία για τις μελλοντικές γενιές ηγέτιδων γυναικών να αποκτήσουν νέες γνώσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες. Οι υποψήφιες λαμβάνουν πλήρη υποτροφία από την Huawei για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρει η Έλια Κωστοπούλου, που συναντήσαμε στο μεγαλύτερο σε διεθνές επίπεδο συνέδριο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, το Summer School for Female Leadership της Huawei πέρα από την βελτίωση στις ικανότητες των γυναικών που συμμετέχουν σε θέματα τεχνολογίας ήταν μια σημαντική ευκαιρία σε όσες το παρακολούθησαν, ώστε να αποκτήσουν τις βάσεις που απαιτούνται σήμερα για μια επιτυχημένη καριέρα.

Η ίδια, αναφέρει, ότι με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα βελτίωσε, μεταξύ άλλων, σημαντικά την ικανότητά της για δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες, και απέκτησε πολύτιμες γνώσεις στο κομμάτι της κυβερνοασφάλειας, της τεχνητής νοημοσύνης και της βιωσιμότητας. Η συμμετοχή στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Ακαδημίας, αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για διεθνοποίηση του κύκλου γνωριμιών, τόσο μέσω της δημιουργίας σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων όσο και με την επικοινωνία με μέντορες και διεθνείς προσωπικότητες του προγράμματος. Στην περίπτωση της Ελληνίδας φοιτήτριας, η επικεφαλής του προγράμματος της Huawei Berta Herrero, Head of Equality, Diversity and Inclusion της Huawei Europe και Director of the Schools for Female Leadership in the Digital Age στη διάρκεια της παραμονής της στην Πράγα και των συζητήσεων που είχε με την Ελια Κωστοπούλου συνέβαλε ουσιαστικά προκειμένου η Ελια να αποκτήσει ιδιαίτερα σημαντικές ευκαιρίες στην επερχόμενη πρακτική που θα κάνει στις Βρυξέλλες.

Η Έλια αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία που είχε στο MWC. Η δυνατότητα συμμετοχής στο MWC επιτεύχθηκε μετά από σχετικό διαγωνισμό έκθεσης ιδεών που οργάνωσε το European Leadership Academy της Huawei με θέμα "Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της τεχνολογίας, ποιο θα λέγατε ότι είναι "το επόμενο μεγάλο πράγμα" που θα γράψει πρωτοσέλιδα το 2023;" και η απάντηση που δόθηκε από την Ελληνίδα φοιτήτρια ήταν "το 3D printing στον τομέα της ιατρικής και της φαρμακευτικής". Η έκθεση της Ελιας ήταν μία εκ των νικητήριων και έτσι με το πρόγραμμα αυτό της Huawei επισκέφθηκε την έκθεση στην Βαρκελώνη. Αναφερόμενη στην εμπειρία αυτή είπε χαρακτηριστικά πως "ένας νέος κόσμος άνοιξε μπροστά μου. Tο πιο σημαντικό για το επάγγελμα του νομικού είναι το να γνωρίζει τους νόμους και τα policies του εκάστοτε αντικειμένου. Αλλά σε έναν κλάδο όπως η κυβερνοασφάλεια και ευρύτερα το ICT, είναι απαραίτητο να μπορείς να κατανοείς και το τεχνικό κομμάτι του κλάδου, όπου σε αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε καταλυτικά η συμμετοχή στο MWC. Η λέξη δέος θα μπορούσε να περιγράψει άριστα το πως ένιωσα εκείνες τις μέρες στην έκθεση αλλά και στο περίπτερο της Huawei με τόσες νέες τεχνολογίες και εφαρμογές σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς αλλά και της καθημερινότητάς μας. Το MWC σίγουρα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για νέες γνωριμίες, νέες γνώσεις και networking".

Διαβάστε Επίσης

Η συνέχεια του προγράμματος

Μετά την επιτυχία της δεύτερης εκδήλωσης του Summer School for Female Leadership in the Digital Age (Θερινού Σχολείου για την Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή) που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022 στην Πράγα της Τσεχίας, η European Leadership Academy (Η Ακαδημία Ευρωπαϊκής Ηγεσίας) της Huawei ανακοίνωσε ότι το τρίτο Summer School for Female Leadership in the Digital Age θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου 2023 στη Βαλένθια της Ισπανίας. Όπως επισημάνθηκε το πρόγραμμα της Ακαδημίας θα συγκεντρώσει και πάλι κορυφαίους ομιλητές και μέντορες παγκόσμιου βελινεκούς, για μια εβδομαδιαία εκπαίδευση σε εντατικούς ρυθμούς που συναγωνίζεται εκείνη των MBA από κορυφαία πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας της Huawei "Seeds for the Future", τα Schools for Female Leadership in the Digital Age αντιπροσωπεύουν τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για την προώθηση της ψηφιακής ενσωμάτωσης, και πιο συγκεκριμένα την εξάλειψη του χάσματος μεταξύ των φύλων και τη δημιουργία ενός κόσμου όπου οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να μας οδηγήσουν σε ένα χωρίς αποκλεισμούς βιώσιμο ψηφιακό μέλλον.

O Tony Yong JIN, Vice-President του European Region και Chief Representative των European Institutions, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το Summer School 2023 θα αποτελέσει άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία για τις μελλοντικές γενιές ηγέτιδων γυναικών να αποκτήσουν νέες γνώσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες.

Η Berta HERRERO, Head of Equality, Diversity and Inclusion της Huawei Europe και Director of the Schools for Female Leadership in the Digital Age ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι σε θέση να βρίσκονται στο τιμόνι της τεχνολογικής επανάστασης, γι' αυτό και το πρόγραμμα σπουδών της Ακαδημίας τις εξοπλίζει με τα εργαλεία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ηγηθούν της ψηφιακής μετάβασης. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι άξιες υποψήφιες λαμβάνουν πλήρη υποτροφία για την ολοκλήρωση του προγράμματος, μετατρέποντας τις ίσες ευκαιρίες σε πραγματικότητα. Είτε προέρχονται από τις θετικές, είτε από τις ανθρωπιστικές επιστήμες, οι γυναίκες έχουν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος. Κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται από την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΥΠΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ» 07 Μαρ 2023 | 17:26

Ωρωπός: "Χτυπήσαμε στους γείτονες για να την πλύνουμε και δεν άνοιξε κανείς" - Τι ισχυρίζεται ο διασώστης μετά τον σάλο

H εικόνα της 70χρονης την οποία έπλεναν με το λάστιχο διασώστες ιδιωτικού ασθενοφόρου σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό έχει προκαλέσει αποτροπιασμό.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Η ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ 06 Μαρ 2023 | 19:12

Ωρωπός: "Είχαμε ειδοποιήσει, ήρθε το Υγειονομικό, μετά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς" - Μαρτυρία σοκ γειτόνισσας της 70χρονης

Καθηλώνουν όσα περιγράφει γειτόνισσα της 70χρονης, που την έπλυναν στην πιλοτή στον Ωρωπό

LEAD THE WAY 06 Μαρ 2023 | 17:45

Ημέρα της Γυναίκας: Mini pod series από τη Motor Oil - Γυναίκες που οδηγούν τις εξελίξεις

Γυναίκες που οδηγούν τις εξελίξεις, γυναίκες δυνατές, δυναμικές, γυναίκες με επιτεύγματα, γυναίκες που εξελίσσονται.

ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ 28 Φεβ 2023 | 14:38

Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι

Στα βράχια της Αργυρής Ακτής στο Μάτι εντοπίστηκε νεκρή μία γυναίκα την Τρίτη.

ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ 24 Μαρ 2023 | 22:48

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη 39χρονος φυγόποινος - Είχε καταδικαστεί για απάτες με λεία 120.000 ευρώ

Ο 39χρονος ενοικίαζε χωματουργικά οχήματα και φορτηγά και μαζί με ένα συνεργό του, τα διέθεταν προς πώληση, αναζητώντας υποψήφιους αγοραστές για να τους εξαπατήσουν.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 24 Μαρ 2023 | 22:39

Γιώργος Καραϊβάζ: "Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα"- Συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη δολοφονία του

"Να αντικρίσω τους δολοφόνους του, να τους ρωτήσω γιατί σκότωσαν τον Γιώργο, τι έγραψε, τι είπε και τους ενόχλησε; Θα προτιμούσα να μην τους συναντήσω ποτέ" λέει η σύζυγός του.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 24 Μαρ 2023 | 22:15

Βιασμοί 14χρονης: Προκλητικοί Ταχίρ και Ελλάδιος - "Είχαμε φιλική σχέση - Ήθελε να βγάλει χρήματα και εμείς τη βοηθήσαμε"

Ο 29χρονος Ταχίρ και ο Ελλάδιος της "Κιβωτού" αρνήθηκαν τις κατηγορίες και τα έριξαν στη 14χρονη - Τι κατέθεσε το κορίτσι για τον 25χρονο που αφέθηκε ελεύθερος

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ 24 Μαρ 2023 | 21:23

Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο: Κλοπές χαλκού και βλάβες "τυφλώνουν" την απεικόνιση των θέσεων των αμαξοστοιχιών

Οι κλοπές χαλκού και οι βλάβες δεν επιτρέπουν την πλήρη απεικόνιση των θέσεων των αμαξοστοιχιών, υπάρχουν προβληματικές διαβάσεις και ελλιπής φύλαξη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 24 Μαρ 2023 | 21:16

Νέα Σμύρνη: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από τον απεγκλωβισμό ατόμων στη φωτιά στο εστιατόριο

οι αστυνομικοί που προσπαθούν να διασώσουν και να απεγκλωβίσουν άτομα από φλεγόμενο κτίριο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ 24 Μαρ 2023 | 21:15

Τέμπη: Αποκάλυψη - Ο σταθμάρχης ήξερε να χρησιμοποιεί τον πίνακα και να κάνει χάραξη - Το μοιραίο βράδυ δεν έκανε τίποτα

Έγγραφα με καταγεγραμμένες όλες τις κινήσεις του μοιραίου σταθμάρχη, όσες ημέρες πραγματοποίησε τη βάρδιά του στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 24 Μαρ 2023 | 21:02

Θύμα απάτης 51χρονος στη Μύκονο - Πώς απατεώνας τον έπεισε να του δώσει 15.000 ευρώ

Αναμένεται να γίνει άρση τραπεζικού απορρήτου σε μια προσπάθεια εντοπισμού του απατεώνα που εξαπάτησε τον 51χρονο στη Μύκονο.

ΠΩΣ ΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ 24 Μαρ 2023 | 20:48

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 52χρονος που παρίστανε τον επιχειρηματία και έπαιρνε δάνεια - "Έφαγε" πάνω από 700.000 ευρώ

Ο 52χρονος κατήρτιζε πλαστά έγγραφα που βεβαίωναν την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτη επιχειρήσεων.