Ο Ρουβίκωνας ανακατέλαβε το γραφείο 516 στη Φιλοσοφική Αθηνών

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας φαίνεται πως ανακατέλαβε τον χώρο και το γραφείο 516 από το οποίο είχε εκδιωχθεί ο Ρουβίκωνας. Φοιτητές εκδίωξαν τους καθηγητές.

o-roubikwnas-anakatelabe-to-grafeio-516-sti-filosofiki-athinwn
SHARE THIS
0
SHARES

Στην «αντεπίθεση» φαίνεται πως πέρασε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ανακατέλαβε τον χώρο και το γραφείο 516 από το οποίο είχε εκδιωχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στη μία το μεσημέρι δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, όταν φοιτητές που πρόσκεινται στον Ρουβίκωνα, απομάκρυναν τους καθηγητές και κατέλαβαν την αίθουσα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να εμποδίζουν τους καθηγητές να τραβάνε βίντεο την ώρα των γεγονότων.

Νωρίτερα, οι καθηγητές είχα κάνει «έξωση» από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Ρουβίκωνα. Η αναρχική ομάδα είχε καταλάβει ένα γραφείο στο κτίριο της σχολής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε ακαδημαϊκό και πολιτικό επίπεδο. 

Το πρωί της Τετάρτης το ΕΚΠΑ έκανε γνωστό ότι ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της σχολής.

Παράλληλα, καθηγητές και οι εκπρόσωποι της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του γραφείου για να αποτρέψουν ειρηνικά την συνέχιση της κατάληψης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ από καθηγητές που βρίσκονται στο σημείο, μερίδα φοιτητών, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν ανάμεσά τους είναι και μέλη του Ρουβίκωνα, επιχειρεί ανακατάληψη του γραφείου και στο χώρο επικρατεί ένταση. Σημειώθηκαν έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις και σπρωξίματα, ενώ και οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, «η ακαδημαϊκή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής». 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook