Ο «Ρούφουλας», η «σβούρα» και το «νούμερο παπουτσιών»

Διαβάστε τις κωδικοποιημένες συνομιλίες των μελών του κυκλώματος διεφθαρμένων αστυνομικών και εκβιαστών για τη διακίνηση ναρκωτικών

Ο «Ρούφουλας», η «σβούρα» και το «νούμερο παπουτσιών»

«Να βάλω λίγο βενζινούλα», «είναι τριάντα μία ο μήνας και θέλω να πιούμε ένα εσπρεσσάκι», «θα συναντηθούμε εκεί, να έρθω να πλύνω το αμάξι», «Εδώ με τον Ρούφουλα είμαι και πάμε μια σβούρα… Θα τριγυρίσουμε, θα κάνουμε…», «Δεν είναι για να πάτε βόλτα, να κάνετε τους όμορφους. Είναι να πάτε να τους δείξεις, να κάνεις τη δουλειά, αυτά που είπαμε και να γυρίσετε…», «Θα πάει για καφέ σε όλο τον Κεραμεικό….. Θα πάει για εκστρατεία την Κυριακή το βράδυ, με δεκαπέντε άτομα, σε όλα…», «…Τι νούμερο παπούτσια, είκοσι;… Ε, και το παιδί έτσι και αλλιώς μεγάλωσε τώρα σιγά- σιγά, θα το κάνουμε τριάντα το νούμερο παπούτσι...». «Έχω έρθει να πάρω τα παπούτσια και θα έρθω σε σένα με ταξί…. Έλα και παρ’ τους τηλέφωνο να….», «Βίκυ, μου χεις βγάλει την Παναγία να ξέρεις, με έχεις νευριάσει. Θα σε πιάσω καμιά μέρα από το μαλλί και θα σε φέρνω σβούρες μέσα στο μαγαζί. Μην με τυραννάς τζάμπα…. Καταρχάς, ξέρεις πόσα έδωσα στους άλλους ε; Τα ’δωσα να ξέρεις…».

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές κωδικοποιημένες συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη των τριών εκβιαστικών ομάδων και διεφθαρμένων αστυνομικών, σχετικά με τις εκβιάσεις περισσοτέρων από 150 ιδιοκτητών καταστημάτων, για τη διακίνηση της κοκαϊνης και τις απειλές εναντίον καταστηματαρχών που δεν ανταποκρίνονταν στις εκβιαστικές «οφειλές» τους. Εμπεριέχονται μαζί με εκατοντάδες άλλες στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνοδευόμενες από βίντεο και φωτογραφίες με τις παρακολουθήσεις των μελών της εκβιαστικής μαφίας, μέρος των οποίων παρουσιάζει το TheTOC.

Ο 34χρονος υπαστυνόμος της Τροχαίας, που άλλοτε «συστήνεται» ως κολλητός του διοικητή του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας, και άλλοτε ως υποδιοικητής του, φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης. Δύο ακόμη αστυνομικοί που παλιότερα υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο τμήμα και τώρα στην Υποδιεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής και στην Κρατική Ασφάλεια, αντίστοιχα, έδιναν πληροφορίες για τις αστυνομικές έρευνες και για τα τηλέφωνα των κατηγορουμένων, που παρακολουθούσε ο αστυνομικός «κοριός».

Φωτογραφήσεις εισπράξεων

Ο υπαστυνόμος εμφανίζεται σε φωτογραφία, ενώ είναι σε υπηρεσία να πηγαίνει μαζί με «υπαρχηγό» εκβιαστικής ομάδας και ως «εισπράκτορας» να λαμβάνει χρήματα από εκβιαζόμενο καταστηματάρχη στο Γαλάτσι.

Σε μία συνομιλία ανάμεσα σε αστυνομικό και μπράβο, στις 31 Μαίου 2015, συζητούν για εκβιαστική είσπραξη από κατάστημα λέγοντας: «είναι τριάντα μία ο μήνας και θέλω να πιούμε ένα εσπρεσσάκι», ενώ σε άλλη παρόμοια επίσκεψη λένε: «θα συναντηθούμε εκεί, να έρθω να πλύνω το αμάξι».

Μπράβος διακινητής κοκαΐνης συνομιλεί με τον «αρχηγό»-δάσκαλο πολεμικών τεχνών να πάει με τον «Ρούφουλα» (άλλος μπράβος), σε διάφορα καταστήματα στο Γαλάτσι: «Εδώ με τον Ρούφουλα είμαι και πάμε μια σβούρα… Θα τριγυρίσουμε, θα κάνουμε…». Ο «αρχηγός» απαντά: «Δεν είναι για να πάτε βόλτα, να κάνετε τους όμορφους. Είναι να πάτε να τους δείξεις, να κάνεις τη δουλειά, αυτά που είπαμε και να γυρίσετε…».

Για άλλη «είσπραξη» λένε χαρακτηριστικά: «…Γιατί από την άλλη, τα πιο πολλά τα πήρα 31 του μήνα. Δηλαδή φαντάσου, 15 του μήνα παίρνω 200 ευρώ….. Το μήνα παίρνω ένα χιλιάρικο, αλλά ρε φίλε, τα οχτακόσια τα παίρνω τέλος του μήνα. Γιατί, τα αυτά που παίρνω εγώ, τα βγάζουνε τέλος αυτοί…..».

Σε μία ακόμη συνομιλία συζητούν για την προσέγγιση όλων των καταστημάτων στον Κεραμεικό, προκειμένου να πάρουν προστασία», και λένε χαρακτηριστικά: «Θα πάει για καφέ σε όλο τον Κεραμεικό….. Θα πάει για εκστρατεία την Κυριακή το βράδυ, με δεκαπέντε άτομα, σε όλα…».

Κωδικοποιημένα το ύψος των χρημάτων που απαιτούσαν εκβιαστικά από τα καταστήματα είχε ως εξής: «το απλό δυο κατοστάρικα (200€) και άντε να πάει εκατόν πενήντα, και το σπέσιαλ τέσσερα (400€) και μια χαρά αγαπημένοι».

Ο «Ρούφουλας», η «σβούρα» και το «νούμερο παπουτσιών»

Τα «φορέματα» της κοκαΐνης

Συνομιλίες για κοκαΐνη: «Θα πω στον Γιωργάκη να σε πάρει αύριο τηλέφωνο να κάνουμε αύριο…….. μ’ ένα φίλο του είκοσι (20) χρονών, θα είναι ο φίλος του, θα βρεθείτε». Η ηλικία ήταν τα γραμμάρια της κοκαΐνης.

«Αρχηγός» με διακινητή: «…Τι νούμερο παπούτσια, είκοσι;… Ε, και το παιδί έτσι και αλλιώς μεγάλωσε τώρα σιγά- σιγά, θα το κάνουμε τριάντα το νούμερο παπούτσι...». «Έχω έρθει να πάρω τα παπούτσια και θα έρθω σε σένα με ταξί…. Έλα και παρ’ τους τηλέφωνο να….».

Σε άλλη συνομιλία: «Για τί ποσότητες μιλάμε; Δηλαδή πόσα ρούχα; Πρέπει να έχουμε, να δούμε τέτοιες πληροφορίες για να δούμε τελικά αν μας ενδιαφέρει…. Και τί τιμή, τί τιμές είναι και πρέπει να μας δειγματίσουνε κιόλας, δηλαδή να δούμε...μας κάνει το υλικό το ύφασμα αυτά… …Πρέπει να έχουμε… να δούμε τέτοιες πληροφορίες για να δούμε τελικά αν μας ενδιαφέρει….».

«Το ίδιο, ε; Εξήντα ευρώ είχε τοοο… φόρεμα;…. Ε, λίγο δοκίμασα να σου πω την αλήθεια, αλλά αμέσως μούδιασα…».

Ο «Ρούφουλας», η «σβούρα» και το «νούμερο παπουτσιών» - εικόνα 2
Επίπληξη «οφειλέτη»

Συνομιλία μπράβου με γυναίκα ιδιοκτήτρια που δεν είχε να δώσει τα χρήματα: «Ρε Βίκυ μπορείς να μου πεις γιατί με γ...... συνέχεια όλη την ώρα; Δεν βάζεις ποτέ σου πρόγραμμα. Πάντα αυτό το βιολί. Πάντα με σένα θ’ ασχολούμαι; Είναι το χειρότερο, είναι το χειρότερο που μπορεί να μου κάνει ένας μαγαζάτορας, να μου λέει αύριο κι αύριο…».

«Βίκυ, μου χεις βγάλει την Παναγία να ξέρεις, με έχεις νευριάσει. Θα σε πιάσω καμιά μέρα από το μαλλί και θα σε φέρνω σβούρες μέσα στο μαγαζί. Μην με τυραννάς τζάμπα…. Καταρχάς, ξέρεις πόσα έδωσα στους άλλους ε; Τα ’δωσα να ξέρεις…»

Ο «Ρούφουλας», η «σβούρα» και το «νούμερο παπουτσιών» - εικόνα 3
Στοιχηματισμός «στημένου»

Αστυνομικός που φέρεται να υπηρετεί στην ΕΥΠ, επικοινωνεί με «υπαρχηγό» εκβιαστικής ομάδας για τον στοιχηματισμό σε «στημένο» αγώνα ποδοσφαίρου της κατηγορίας «Football League» μεταξύ των ομάδων «Ηρακλής Ψαχνών- Παναιγιάλειος» με τελικό σκορ 2-3 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, δηλαδή του Παναιγιάλειου. Στο ημίχρονο λέει ο αστυνομικός στον μπράβο: «Κώστα άκου να σου πω τι μου είπε: Μου λέει παιχ’ το τώρα, ακριβές σκορ 2-3 τελικό. Πόσο το χει απόδοση; Κώστα άκου να σου πω, κάντο φίλε να βάλουμε κάτι λίγα. Το 2-3. Δηλαδή να βάλει ένα γκολ τα Ψαχνά και ένα το ο άλλος, η άλλη ομάδα. Θα ‘χει καλή απόδοση το 2-3 ακριβές σκορ. Αυτοί κάνανε μαλακία φίλε. Τα βάλανε τα Ψαχνά πρώτα το γκολ και είναι να γυρίσουνε το διπλό ημίχρονο».

«Γλωσσάρι» των συμμοριών

Πατέρας: Αρχηγός

Σάκος: καβάντζα κοκαΐνης

Τρελός: 45χρονος αρχηγός

Τσομπά: Μπάτσος

Ε: Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών

Λέκηδες: οφειλέτες τοκογλυφικών δανείων

Γιώργος φουσκωτός ή ο από πάνω: Συνεργαζόμενος αστυνομικός

Βαράει καμπάνα: Έρευνα Εκβιαστών

Μαγειρείο: Δικογραφία

Ανακατατάξεις-Παρελάσεις: Παρουσίες Μπράβων

Τα κοκτέιλ: Μαγαζιά

Συναγερμός: Επιχείρηση Εκβιαστών

Καφές: Ποσό προστασίας ή μίζα σε αστυνομικό

Σβούρα, ποτό ή πλύσιμο αμάξι: έξοδο για εισπράξεις

Εκεί κάνουμε εμείς γυμναστική: Περιοχές που τα έπαιρναν

Γκρούσι: Συγγρού

Ψιλές ξανθιές καλές κοπέλες: καλή ποιότητα κοκαΐνης

Φύλακας-Άγγελος: Ο αστυνομικός με τις φιλικές διαρροές

Αγ. Βαλεντίνου: Ημέρα εισπράξεων

Θα βρέξει: Διαμάχη μπράβων

Κοκαΐνη: Μπλουζάκια, παπούτσια, ρούχα, ντεπόν, κρέατα, σουβλάκια, cd, φόρμες, εισιτήρια, μπύρες, σφηνάκια, τραγούδια MP3, κέικ, βράχος, υλικά.

Ο «Ρούφουλας», η «σβούρα» και το «νούμερο παπουτσιών» - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΟ MEGA 26 Οκτ 2021 | 18:07

Πέραμα: Ηχητικό ντοκουμέντο - Οι διάλογοι των ΔΙΑΣ με το Κέντρο της ΕΛΑΣ - "Η εντολή είναι σαφής, διακόπτουμε τώρα" [Βίντεο]

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των αστυνομικών ΔΙΑΣ με το Κέντρο της ΕΛΑΣ την ώρα της καταδίωξης στο Πέραμα

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ 7 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 26 Οκτ 2021 | 16:13

Πέραμα- δικογραφία: Οι αστυνομικοί για την συμπλοκή και τον θάνατο του 20χρονου- "Ηθελαν να μας σκοτώσουν"

Η δικογραφία για τη συμπλοκή στο Πέραμα και το θάνατο του 20χρονου – Δέκα ήταν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, οι 7 πυροβόλησαν

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ 26 Οκτ 2021 | 14:45

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Πετροπόλεμος και χημικά σε πορεία - Πέντε τραυματίες αστυνομικοί και έξι προσαγωγές [εικόνες]

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από το κτίριο της Νομικής, στη Σόλωνος, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ 26 Οκτ 2021 | 07:47

Επιμένει ο Κούγιας για το Πέραμα: Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν για να σώσουν τις ζωές τους

"Οι αστυνομικοί στο Πέραμα προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο με κάθε τρόπο", λέει ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 26 Οκτ 2021 | 07:29

Πέραμα: "Ηθελε να σκοτώσει για να ξεφύγει", λένε οι αστυνομικοί - Αλαλούμ με το Κέντρο Επιχειρήσεων

Στις καταθέσεις τους τα μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δίνουν την δική τους εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στην καταδίωξη με το θανατηφόρο αποτέλεσμα στο Πέραμα.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 25 Οκτ 2021 | 22:56

Πέραμα: Αποκαλυπτικοί διάλογοι των αστυνομικών με το Κέντρο ΕΛΑΣ - "Σταματήστε την καταδίωξη, εντολή από ανώτατο αξιωματικό" [Βίντεο]

"Σταματήστε την καταδίωξη. Υπάρχει κεντρική εντολή", διαβίβαζε το Κέντρο της ΕΛΑΣ στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, αλλά αυτοί συνέχισαν να ακολουθούν το αυτοκίνητο στο Πέραμα

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΧΗ 25 Οκτ 2021 | 21:37

Πέραμα: "Ο οδηγός είχε προφανή σκοπό να σκοτώσει για να ξεφύγει" - Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί

"Το όχημα συνέχισε να έρχεται προς τα πάνω μου με σκοπό να με εξουδετερώσει", κατέθεσε ο ένας από τους 7 αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Οκτ 2021 | 19:00

Πέραμα: "Οι αστυνομικοί ήταν σε νόμιμη άμυνα, δεν πήραν εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη" - Ανακοίνωση Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας σημειώνει ότι εντολή για την υπόθεση του Περάματος δόθηκε σε άλλη ομάδα ΔΙΑΣ και όχι στους επτά αστυνομικούς που κρατούνται.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 25 Οκτ 2021 | 09:00

Ντούμας για τις 38 σφαίρες στο Πέραμα: Μην κρίνουμε από τον αριθμό των βολίδων - Το όχημα ζύγιζε δύο τόνους

Οι αστυνομικοί δεν ξύπνησαν για να ληστέψουν, αλλά για να πάνε στη δουλειά τους και προφανώς να μη χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους, είπε ο Βασίλης Ντούμας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 24 Οκτ 2021 | 21:56

Πέραμα: Η μαρτυρία μοτοσυκλετιστή για την καταδίωξη και τις 35 σφαίρες - Τι υποστηρίζει το κέντρο επιχειρήσεων

Ενας από επτά κατηγορούμενους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο περιστατικό στο Πέραμα, εξηγεί τι συνέβη και γιατί οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έριξαν 35 σφαίρες.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝΒ 7 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 24 Οκτ 2021 | 20:01

Πέραμα - Κούγιας: Οι αστυνομικοί δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν - Δεν άκουσαν καμία εντολή

"Ηταν τέτοιες οι συνθήκες που δεν θα μπορούσε κάποιος να αντιδράσει διαφορετικά για να προφυλάξει τη ζωή του", είπε ο δικηγόρος των αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ 24 Οκτ 2021 | 18:48

Πέραμα: Η βαλλιστική θα δώσει τις απαντήσεις - Πληροφορίες ότι το κέντρο επιχειρήσεων έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη

Περισσότερες από 38 σφαίρες έριξαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στο Πέραμα. Ο Θεοδωρικάκος τους επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ.

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ 24 Οκτ 2021 | 16:44

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στη ΓΑΔΑ ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Επισκέφθηκε τους κρατούμενους αστυνομικούς

Η επίσκεψη του Τάκη Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς ''είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα''.