Ο σεισμόπληκτος «γίγαντας» της Πάρνηθας - βίντεο drone

Μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου του 1999, το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο πλέον είναι ερείπιο, στέγαζε τις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Τ.Ε.Σ.

SHARE THIS
0
SHARES

Μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου του 1999, το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο πλέον είναι ερείπιο, στέγαζε τις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Τ.Ε.Σ. 

Λόγω των ζημιών που υπέστη, όλες οι υπηρεσίες μεταφέρθηκαν στον Χολαργό. 

Πλέον, το κτίριο στέκει διαλυμένο, σαν ένας γίγαντας από τσιμέντο, γεμάτος ρωγμές αλλά και γκράφιτι. 

Η ιστορία του Κ.Ε.Τ.Ε.Σ.

Πρώτος πυρήνας του ΚΕΤΕΣ υπήρξε το Στρατιωτικό Κέντρο Ερευνών και Μελετών (ΣΚΕΜ) που ιδρύθηκε το 1953, σαν Μονάδα του Τεχνικού Σώματος.

Το 1960 το ΣΚΕΜ μετονομάσθηκε σε Κέντρο Ερευνών Εθνικής Άμυνας (ΚΕΕΘΑ) και στεγάσθηκε σε δικό του κτίριο στο Γαλάτσι, ενώ το 1967 το ΚΕΕΘΑ γίνεται ανεξάρτητη μονάδα υπαγόμενη στο τότε Αρχηγείο ΕΔ, σημερινό ΓΕΕΘΑ.
 
Το 1985 το ΚΕΕΘΑ μεταστεγάσθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Αμυγδαλέζα του Δήμου Αχαρνών και το 1992 υπήχθη στη Διεύθυνση Έρευνας και Πληροφορικής του ΓΕΣ μετονομαζόμενο σε Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας Στρατού (ΚΕΤΕΣ).

Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, το Κέντρο μεταστεγάσθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Στρδου ‘’Ανχη (ΠΖ) Πλέσσα Μιχαήλ’’ στον Χολαργό, όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Βίντεο: UpStories

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook